arkadaşım madem bu siteden memnun değilsin, hem de bu derecede niye hala cevap yazılmasını umursadığını anlayabilmiş değilim. ben motorumu almadan önce bir arkadaşıma gösterdim, bak bunu alıyorum nasıl diye. ama ondan önce üyelik tarihimden motoru aldığım tarihe kadar benim almayı istediğim motor hakkında açılan tüm başlıkları okudum, hatmettim. hatta aynı markanın farklı motorları ile ilgili olan başlıkları da...
sorduğun soru o kadar muallak ki, bilen bir insanın bile cevap yazması güçleşiyor. hadi diyelim biri buradan o motoru al dedi ve sen de gittin bu söze dayanarak aldın. yarın öbürgün "siz al dediniz, aldım. bak görüyor musunuz bu MT hiç birşey bilmiyor" da diyebilirsin.bu sitede mz kullanan da var, hiç kullanmamış da. konu hakkında ansiklopedik bilgi kaynağı durumunda olan da var.ama herkes forumun başını bekleyemez ki, hadi biri soru yazsın da cevaplayalım diye...
ayrıca, hem ne bekliyorsunuz anlamıyorum? açtğım konu popüler olsun, herkes gelip konu hakkında atıp tutsun mu? çok mu faydalı olacağına inanıyorsun? bence hiç faydalı olmayacaktır bu. burası popülarite artınca piayasa yapabilabilecek bir mekan da değil üstelik!..
benim konu hakkındaki fikrim eğer bir 600 ytl daha masraf için ayıramıyorsan almaman yönünde, çünkü ucuzluğu yönünde çıkaracağı problemleri de göz önüne alman gerekiyor. honda da mükemmel motorlar üretir ama kimse 6 yaşındaki bi cbr600 için gözün kapalı al demez. çünkü, motoru satan ilk sahibi değilse sorun çıkarma ihtimali çok yüksektir. mz iki zamanlı seri bir motordur, abim kuryelik yaparken kullanmıştı 8 ay kadar ama sorundan başını kaldıramamıştı. ama kimilerine bakarsan da üzerine kurye motoru yoktur der.
sonuç olarak ben, o motoru alma, eğer yapabiliyorsan git yerine 600 ytl peşinat olarak ver, başka bir motor al derim. ybr 125 bile alabilirsin.
kolay gelsin.