Avukat birilerinin yanıtlayabileceği bir konu

Merhaba benim bir sorum olacak

Benim babamın üzerine olan bir motosikletim var, annem babam boşanmış durumda. Babamın bana 40 milyarı aşkın resmi bir nafaka borcu var ve bu borç 18 i geçtiğim günden beri benim üzerime geçti diye biliyorum. Babam kayıplara karıştı ulaşamıyorum ve bu motosikletin satılması gerekiyor. Trafik sigortasını dahi yaptıramıyorum üzerime olmadığı için. Motosikleti üzerime alabilmek için bu borcu kullanmak tarzı işlemleri nasıl yapabilirim acaba? Motosikletin değeri 2.000TL civarı. Üzerime almak yada götürüp teslim edip haciz edilmesinde yardımcı olmak ve bu motorun parasını bir şekilde almak istiyorum. Nasıl bir çözüm önerebilirsiniz. (konuyu kirletmez ve görüşleriniz değil güvenilebilir bilgilerinizle cevaplarsanız çok sevinirim)

Teşekkürler :)

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Avukata ihtiyacınız olduğunu ve özelden danışmak istediğiniz bir konu olduğunu söyleseydiniz aile mahremiyetiniz gizli kalmış olurdu.

Ek olarak ; Bu tür konular danışmanlık ücretine tabii olduğu için, site içinde bulunan avukatların yol gösterip göstermemesi muammadır.

Saygılar.

Yok çok aile mahremiyetimle ilgili bir sıkıntı yok bu konuda bence. Motosikletci bi abim belki bilgisini paylaşır diye bir denemek istedim.
Teşekkürler.

bildiğim kadarıyla baban ölmediği sürece hiçbir borcu harcı senin üzerine kalmıyor ama tabi bi avukatın açıklaması daha iyi olur

bunun için avukat olmaya gerek yok babanız ya da başka birinin size belgelenebilir borcu varsa
borcuna istinaden haciz işlemi uygulayabilirsiniz. haciz için başvurduğunuzda borcunuz kadar taşınmaz
ya da araba motor gibi taşıtlarına haciz koyulur. Kendisine tebligat gönderilir.

bildiğim kadarıyla baban ölmediği sürece hiçbir borcu harcı senin üzerine kalmıyor ama tabi bi avukatın açıklaması daha iyi olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar