Avrupa ve ABD uzaya uydu gönderdi

Arianespace, yeni Avrupa projesi için ilk dünya gözlem uydusu Sentinel-1A'yı dün gece Fransız Guyanası'ndan Soyuz roketiyle fırlattı. Roketin seyri 23 dakika sürdü ve uydu başarılı bir şekilde yörüngeye yerleşti.

Sentinel-1A, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ortaklığında yürütülen Kopernik programı çerçevesinde yörüngeye yerleştirilecek altı uydudan ilki oldu.

ABD Hava Kuvvetleri de dün uzaya bir meteoroloji uydusu gönderdi. Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, 19. Savunma Meteoroloji Uydu Programı aracını taşıyan United Launch Alliance Atlas V roketinin, Los Angeles'ın kuzeybatısında Pasifik sahilinden fırlatıldığı belirtildi.

Uydunun, fırlatmadan 18 dakika sonra roketten başarılı bir şekilde ayrıldığı ve uydudan ilk sinyalin alındığı kaydedildi.

Biz de 2012 yılında ilk pervaneli uçağımızı yaptık. Yaklaşık 120 sene geriden geliyoruz. Yetişeceğiz inşallah.

bizde youtube ye vidyo yüklücez diye yırtılalım iyiye gidiyoruz iyiyye süper bu ayar

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
siz mi? siz kimsiniz? halk, millet falan deme. yolu yapan recep tayyip erdoğan. marmaray'ı da o yaptı, 3 köprüyü de. hepsini cebinden yaptı.
Tayyip,Marmarayı kendi elleriyle çay kaşığı ile kazarak yaptı.:)Dostum sakin ol ironi yapıyorum.

Bırakın uyduyu filan az şu youtube'u bir kere daha kapatalım durun az :)

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Biz de 2012 yılında ilk pervaneli uçağımızı yaptık. Yaklaşık 120 sene geriden geliyoruz. Yetişeceğiz inşallah.
Büyük ihtimal biliyorsunuzdur ama ben yine de hatırlatayım;tamamı yerli üretim ve yerli tasarım pervaneli uçaklarımızı zaten 1930 lu yıllarda üretiyorduk sonra ne olduysa birden kendi arabamızı bile üretemiyecek hale geldik.Cidden yıllar içindeki gerileme iç karartıcı.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Nu.D-36
http://tr.wikipedia.org/wiki/Nu.D-38

allah razı olsun gelişmiş ülkelerden onların sayesinde bilimdeki anlayabileceğimiz kadar küçücük şeyleride olsa öğrenebiliyoruz.200 tane üniversiteyi alın çöpe atın bizim gibi ülkeler pazar demektir gün geldiğindede malumunuz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar