Avrupa Turu

:))

dostum vizede sorun çıkmaz tranzite bişey demiyolar ben tırcı olduğum için söyliyom bende italyan vizesinle devamlı yunandan italia çalıştım sorun olmuyo yeterki beynelmilen ehliyetin ve yeşil sigortan olsun.
kilometre olarak zannedersem izmirden igoumenitsa 1250km.givarı olması gerek ama tam emin deilim.Ordan Brindisi ye de gemi olması gerekiyo bende ordan sadece bir kere gittim Bariye.dier seçenek Patradan ordan brindisi ye gemi var eminim çünkü gittiğim var ama Patra daha uzak yani İzmirden yaklaşık 1500km.
gemilerde bildiğim kadarıyla alan vergisi yok fiyat neyse biniyon kamara veriliyo ve keyfine bakıyon.ama sen yinede bak kendi hesabına göre en uygun ve kafana yatan güzergyahı seç.
hayırlı yolculuklar:cat:

Merhaba...26 Temmuz - 30 ağustos tarihleri arasında Yunanistan Iguomenitsadan Ancona ya çıkış yaparak Roma, Floransa, Pizza, Genova, Sanremo (Portofino) Marsilya, Cannes, St Tropez, Barcelona, Paris, Gent, Amsterdam ve dönüş yolu olarak Köln, Nünberg, Graz avusturya, Slovenya, hırvatistan, sırbistan ve Bulgaristan üzerinden Türkiyeye toplam 14 ülke 5 sınır kapısını 35 günde 11.000 km yol yaparak tek motor ve kız arkaşımla beraber yaptık....Tavsiyelerim...
1 - Konaklama için Eurocamping.com web sayfasından gideceğin şehirlerin 5-20 km uzaklıklarında ki kamp alanlarında kalman maliyetini en aza indirecektir. Örneğin İtalya Romada Via Casia yolu üzerinden Seven Hill Camping te 17 Euro (Motor, çadır ve iki kişi) kaldık. Floransada 23 Euro, Amsterdam (Zeeburg bölgesinde 5 km uzakta) kanal kenarında 16 Euroya kaldık. Avrupa neredeyse her 20 km bir camp alanları var. Gerekirse Barcelona - Paris arası 1100 Km alırken kasabaların parklarda yattık ki hiç bir sorun yok. Hatta yol kenarlarında karavanlar için park alanları dahil var.
2- Yunanistanda benzin istasyonlarında kriz var. Ve benzin bulmakta zorlandık. Yunanistan İguomenitsaya son 200 Km dağlık yolu sabah almamaya bak çünkü inanılmaz bir soğuk, çiğ düşmesi ve sis oluyor. Mümkün olduğunca yanına yedek benzin al.
3- Avrupa benzin litre fiyatı 1.13 - 1.53 Euro arasında değişiyor. En pahalısını amsteramda aldım 1.53, en ucuz ise ispanyada.
4- Roma, Floransa vb turistik mekanlar genelde yabancıların elinde. Bangledeş, sirilanka, cezayir vb. Buralarda küçük bir şişe suyu 2.5 eurooya aldığımı biliyorum. Market alışverişlernden asla şaşma..
5- Kesinlik ile ne polis ile nede trafikte sorun yaşamazsın.
6- Fransa mavi tabelalar seni otobana götürür (bizde yeşil tabela) ve verdiğin paralara deli olursun. Şayet bir yolu gösterirken "Peage" yazıyorsa bil ki otobana giriyorsun. Alternatif yollar için yardımcı oloabilirim. İtalyada Ancona - roma arasında çift şeritli otoban dedikleri saçma yola 26 Euro para ödedim.
7- Fransada otobana Autoroute, İtalyada Autostrase diyorlar. Fransada her zaman nasyonel yol diye sor.
8 - Interrail ofisinden bir avrupa haritası al. O harita avrupa tren güzergahı ve ben tüm avrupayı o basit harita ile geçtim. Çünkü tren yolu en kısa mesafeden ve üccretsiz yollardan geçiyor.
9 - Daha detaylı bilgi istersen facebook üzerinden ekleyebilirsin. http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=505638499

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:53 ----------

Merhaba...
Shengen vizem ile hırvatistan, sırbıstan ve bulgaristanı transit geçtim. Hiç bir sorun yaşamadım. yalnıca Bulgaristan üzerinden gelirken ir kaç yerde İstanbul tabelası veriyor. Sevilingrad tabelasını takip et. Seni sınır kapısana götürür. Bulgaristanda son 80 Km köylerin içinden geçiyorsun ve her geçtiğimde o yola küfür ettim. İnanılmaz radar var. Genelde karşıdan gelenler sellektör yapıyor. Ama en iyisi kendinide sağlama almak için (ben gece karanlığında geçtiğim için) 34 plakalı iki tırın arasına grdim ve son 80 Km öyle aldım. Hem radarları biliyor hemde yolları biliyorlar. Ayrıca sırbistandan bulgaristan sınırına gelirken son 20 -30 km de bira sıkıntılı. Şuan yol çalışmasıda var...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar