Avcıların Buluşma Mekanı [Havalı tüfek veya tabanca ve Ateşli Av tüfekleri ]

Orası tartışılır bence hiçbir ateşli silah ( yivli hariç , yivli silahlar havalı silahların gelişmiş halidir ) havalı silahın zevkini vermez tabi bu benim görüşüm.Ayrıca ateşli silahla 100 mermi atmak ortalama 100 tl demek , havalı silah ile 500 adet mermi 30 tl civarı :cherry:

İleride kısmet olursa yivli silah alma planım var özellikle 22 calibre olanlar uzak mesafeler için.Düşünsene 500 metre öteye mermi gönderip hedefi vuruyorsun :queen:

Mersin İl Temsilcisi
Valla benim bir akrabamda sende kalsın diye verdi 130u_gördüm arkadaşımıznın koyduğu resimlerde en üstteki tüfeklerin en solda bulunanı var.Hiçte insan bedeni delemiyor filan demeyin fena gidiyor gerçekten güvercin filan vurduğun anda düşüyor hiçte azımsanmayacak bir gücü var

leyyn o pcp 1000 tl değerinde bir tüfek.
ona sahip omayı en az bir motosiklete sahip olmak kadar çok isterdim...
ama param olunca ben de 150-200 tllik bişeyler düşünüyorum.
ama bir türlü olmuyor da olmuyor.

Hepsi olur zamanlar inşallah.

Bundan 9 sene önce av bayisinde havalı silahları görüp heves etmiştim hiç unutmam 70 tl idi , o silah benim hayalimde mutlaka alacaktım para biriktirdim aldım :) Sonra çok güçlü havalılar varmış diye durdum araştırdım oooo 1000 tl , 2000 tl , 3000 tl havalı silahların oldugunu gördüm arkadaşlarıma anlatıyordum inanmıyorlardı o derece :queen: Bir havalı silaha milyarlar vermek aklımın ucundan geçmezdi.Sonra hatsan torpedo çok güçlü ona heves ettim o benim hayalimdi sonra onuda aldım.Sonra pcp zamanı gelmişti hayalım bt-65 i aldım.
Sonra yeni hayallar ... :cat:
Şuanki hayalım Evanix Windy City hastayım bu tüfeğe ama eminim onu alınca 3-5 ay sonra havalı silahlarda son nokta olarak gördüğüm daystate'ler var :flower: Kısmet .

Mersin İl Temsilcisi
airarmslar da benim hayalim...
bir video vardı, adam papatya yapraklarını tek tek vuruyordu.
o ne namlu kalitesi öyle, o nasıl bir nişancılıktır...

mersin grubuyla irtibata geçtim.
bakalım, yıllardır benim de havalı tüfeklerim olmuştu.
ama bu pcp olayı bambaşka....

Mod 125 den derhal vazgeçin :D Çok isabetsiz bir tüfek ama gücü iyi.

anlamadım silah namlusunda sorun olmasın yada sıfırlama tam yapılmış mı havalıdan anlamam fakat normallerde sorun yoksa rüzgarı mesafeyi ve kurşunun ağırlığını hesaplayıp attıktan sonra hedefi vurmaman imkansız peki başka ne tavsiye edersin en fazla 500 verebilirim ve hatsan mod 125 sniper tarzı istiyorum yanak pedi falan olsun:)

Mersin İl Temsilcisi
anlamadım silah namlusunda sorun olmasın yada sıfırlama tam yapılmış mı havalıdan anlamam fakat normallerde sorun yoksa rüzgarı mesafeyi ve kurşunun ağırlığını hesaplayıp attıktan sonra hedefi vurmaman imkansız peki başka ne tavsiye edersin en fazla 500 verebilirim ve hatsan mod 125 sniper tarzı istiyorum yanak pedi falan olsun:)

geçenlerde

mod 125 sniper+dampa ayak+tasco elektronik 6*24-50 dürbün+1 kutu pellet+kılıf toplam 400 tl ye gitti.

Yeni nesil mod 125 sniperlere biraz daha iyi diyorlar ama genel olarak çok güçlü olması isabeti olumsuz yönde etkiliyor.Bir çok kez şahit oldum.
Eğer yaylı tüfek istiyorsanı stroger x20 güzel bir tüfek onu öneririm.
Aslında 500 tl'ye at-44 pcp alabilirsiniz ama bunu doldurmak için 400 tl scuba tüp ve dolum aparatı almanız gerekir oda 900 tl olur :)

Mersin İl Temsilcisi
Yeni nesil mod 125 sniperlere biraz daha iyi diyorlar ama genel olarak çok güçlü olması isabeti olumsuz yönde etkiliyor.Bir çok kez şahit oldum.
Aslında 500 tl'ye at-44 pcp alabilirsiniz ama bunu doldurmak için 400 tl scuba tüp ve dolum aparatı almanız gerekir oda 900 tl olur :)

ya da 2. el bulursnız pompa ve tüpe 700 tl civarı isteyen çok kişi var.
bence değer...
her erkek motosiklet sahibi olduktan sonra bir de silah sahibi olmalı bence...

yok yaylı işimi görür fazla uçmaya gerek yok:)mod 125 sanırım ses sınırını aşıyor ve mermisi düzensizlik gösteriyor o zaman:)

ya da 2. el bulursnız pompa ve tüpe 700 tl civarı isteyen çok kişi var.
bence değer...
her erkek motosiklet sahibi olduktan sonra bir de silah sahibi olmalı bence...
ikinci eli sevmiyorum pek :)hergün yanımda taşıdığım baretta 92 fs tabancam var fakat hiç ulaşamadığım için midir bilmiyorum havalı tüfeklere karşı sempatim var:)

Mersin İl Temsilcisi
yok yaylı işimi görür fazla uçmaya gerek yok:)mod 125 sanırım ses sınırını aşıyor ve mermisi düzensizlik gösteriyor o zaman:)

tüplü dapançanın her gün yanınızda ne işisi var kine?

ikinci eli sevmiyorum pek :)hergün yanımda taşıdığım baretta 92 fs tabancam var fakat hiç ulaşamadığım için midir bilmiyorum havalı tüfeklere karşı sempatim var:)

aslında ben geçen küçük bir araştırma yaptım.
( küçük dediysem yaklaşık 1 yıl sürdü )
hatsan sniper kadar başarılı ama daha hafif ve ucuz ( 190 tl ) olan kral marka ( mekanizması gamo ile çok benzeşmekte ve TH dipçik ) bir model buldum.
param olunca almayı planlıyorum.
bir de zoraki ultra 01 dapança alacam...

mod 125 ıle durbun kullanıyordum durbunu sabıtleyene ask olsun en sonunda cıkardım...
artık durbunsuz kısa mesafe atışları yapıyorum....

Mersin İl Temsilcisi
havalı tüfek dediğin

hafif olacak
ergonomik olacak
parçası bulunacak, tamiri kolay olacak.

içinde yay olanlar mutlaka tepme yapıyor.
o yüzden düşük güçte ama tepmesi de doğru orantılı az olan tüfekler tercih edilmeli
gamo, IGT diye bir teknoloji bumuş.
en uygun tüfeği 500tl civarı
1500-2000 gr. kadar.
içinde yay ve piston yok.
kırarak kuruyorsun, içinde kartuş var, havayı o tutup bırakıyor.
ilk 25000 atıştan sonra firmaya tüfeği yolluyorsun ( adana) ücretsiz olarak kartuşu değiştirip yolluyorlar.
kargo size ait.
kargo 20 tl tutuyor ama ben deneme atışları yaptığımda oyuncak gibi geldi ama etkisi hiç de oyun değildi.
yalnız 25000 atışı 2-3 senede bitirirsek, aynı firmayı nereden bulucaz kuşkusu ile satın almaya değer görmedim
ikinci bir husus ise zaten pcp olan at-44 modeli hep şörjörlü hem de 650 tl civarı...
pcp zevki break barrel (kırma) tüfeklerde bulmak imkansız.
bu yüzden
hatsan mod 85 sniper
strike 1000s/x
kral 501 almakta fayda var.
ortalamaları 200 tl dir.
2500kg dır.

ben olsam sıralamaya göre birini alırdım :)

havalıda tek sevmediğim kur at kur at şarjörlü olması lazım bi atmaya tabanca gibi 15 20 atmalı ki böyle modellerde vardır ama pahalı tabi benim bahsettim ilk başlangıç tüfekleri için

Mersin İl Temsilcisi
havalıda tek sevmediğim kur at kur at şarjörlü olması lazım bi atmaya tabanca gibi 15 20 atmalı ki böyle modellerde vardır ama pahalı tabi benim bahsettim ilk başlangıç tüfekleri için

otomatik kurulması için tepmesi gerekir ki bu da ateşli olmayan silahlarda mekanik bir enerji çevirim sorunudur.
pcp tüfekelrde sadece şarjörü kırıkkale şeklinde bir mekanizma ile kuruyorsunuz. ama kırma yok...
keşke sizin söylediğiniz gibi bir ürün çıksa da uygun fiyatlı olsa.
en az 4-5000 tl dir :)

aslında ben geçen küçük bir araştırma yaptım.
( küçük dediysem yaklaşık 1 yıl sürdü )
hatsan sniper kadar başarılı ama daha hafif ve ucuz ( 190 tl ) olan kral marka ( mekanizması gamo ile çok benzeşmekte ve TH dipçik ) bir model buldum.
param olunca almayı planlıyorum.
bir de zoraki ultra 01 dapança alacam...

tüplü tabanca değil hocam benimki normal 9mmlik tabancalardan:)
bende ki silah bu:http://tr.wikipedia.org/wiki/Beretta_92

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:10 ----------

aynen bende bunu sevmiyorum aslında altı patlar tarzı pelet yerleştirme yeri olanlar mevcut ama onlarda her seferinde kuruluyor mu bilmiyorum

silahı bulamasam da şarjörlerini buldum
https://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=479

hadi şu linki biraz canlandıralım resimler birazdan

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:04 ----------

1476658_10152076076509511_915346589_n.jpg

sevgili admin Olcay Avşar öyle profil resminde av tüfeğiyle poz vermeyle olmuyor bu işler :mrgreen:
bi kaç resim görelim :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar