Avcılar’da hız yapan motosikletliyi uyaran bir vatandaş, bıçaklı tehditle karşılaştı; saldırgan olay yerinden kaçtı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu sosyal medya ve kamerayla bir şeyler çekmek işi toplumu iyice bayansı lubunya yaptı. Videoyu çeken arkadaş madem bu gundilerin ortalık yerde yarışmasından rahatsız oluyor o zaman yüreği yetecek ve müdahale edecek. Gücü yetiyorsa çekecek emaneti kesecek cezasını.

"Bize bıçak çekiyor, görüyorsunuz" deyip karısının arkasına saklanması olmadı. Gücün yetmiyorsa da bulaşma.

Bıçak çeken ise ayrı bir itin doğurduğu, itlaf etmelik biri.

Son düzenleme:
Ülkenin haline bak.
Plakası olmasa da yakalamak kolay ceza yok.
Yanın da kadın varken gider yapmayacaksın al görüntüyü at.
Cahil zaten her yerinden belli soksa bıçağı durduk yere güme gidecek.
Her gün böyle kaç tane bok yoluna olay var .

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bizim toplumun erkekleri neden bu kadar pasif? neden bu kadar tırsak? Biz niye kavga edemiyoruz?

"Türk milleti savaşçıdır" diye öğrendik ama günümüz örnekleri itibariyle elimizde telefon yoksa biz bir halt edemeyiz. Kunek bir toplum olduk.

Motosikleti
GSX8S
Bizim toplumun erkekleri neden bu kadar pasif? neden bu kadar tırsak? Biz niye kavga edemiyoruz?

"Türk milleti savaşçıdır" diye öğrendik ama günümüz örnekleri itibariyle elimizde telefon yoksa biz bir halt edemeyiz. Kunek bir toplum olduk.
Namuslu bir vatandaşın didinip kurduğu hayatını ve kariyerini bir sabıka altüst edebiliyor. Şu geberesiler içinse tam tersi, nam sayılıyor. Bizi bir sabıkayla bir çok haktan ve işten men eden devlet bunun karşılığı olarak bunları kendi halletmeli ama şu an durum öyle değil malum. Pasif kalmak bizim millette alışkanlık haline geldi o doğru maalesef Şöyle karşı taraf bıçağı çekince bizim de çekip sonucu ne olursa olsun "kendimizi savunmamız" legal olsa, bence bir beş yıla millet özüne döner.

Kaancığım burada soru biz niye kavga edemiyoruz olmamalı, Soru biz niye kavga etme ihtiyacı duyuyoruz olmalı.

Biz niye hır gür yapmadan yaşayamıyoruz olmalı.

Ayıptır söylemesi on tane Avrupa ülkesi gezdim bir tane polis görmedim. Bir sefer Macaristan'da benzin istasyonunda çadır kurdum polis geldi yüz metre ileride durdu iki saniye baktı gitti, biri mi telefon etti geldi yoksa tesadüfen mi meraktan durdu baktı bilmiyorum. Kadıköy de bir tur atıyorsun on yerde gbt bakıyorlar.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
"Bireysel silahlanma hakkı" diye bir talep var toplumda. Çok sıcak bakmasam da, bazı durumlarda gerçekten işe yarar diye düşünüyorum.

Hukuk ve adalet sistemi uygar normlarla mesafeli olan toplumlarda, bir de herkes kendi hakkını kendi bildiği yöntemlerle aramaya kalkarsa toplumsal kaos çıkar. Bunun öyle cengaverlikle, savaşçılıkla, kavgacılıkla falan çözülecek bir mesele olmadığını hepimiz biliyoruzdur sanırım. Olsa olsa galip geldiğiniz durumda koltuklarınız kabarır ama bunun bir de mağlup olma durumu var :)

Adalete güven kalmadığı için Kaybedecek şeyi olanlar bir şey yapamıyorlar. Kaybedecek bir şeyi olmayanlar için herşey kolay.
Velakin o Kadının arkasına sığınarak video çekmek te erkekliğe yakışmaz. Çocukluğum Gültepe nin varoşlarında geçti , Kuruçay dan yürüyerek 1. sanayiye çalışmaya giderdim , Polislerin bile girmekten imtina ettiği sokaklarda büyüdük. Kavga etmekten değil Babamın Kavga ettiğimi anlamasından korkardım. Tommugun a katılıyorum , Maalesef şimdiki jenerasyonda Kendini savunma , yada kavga etme becerisi yok , vur ensesine lokmasını elinden al. Özellikle TV lerde dizilerde bilinçaltı bir Beyin yıkama olduğunu düşünüyorum. Milliyetçilik duygumuz damarlarımızdan alındı.

Mahallede kavga ettiğimiz insanları şimdi görüp gülüp geçiyoruz.
Kahpelik yoktu yumruk yumruğa.
Şimdi gelir arkandan bıçak vurur silah çeker.
E sen kavga etmeyi bilirsin güçlüsündür başın belaya girer.
Bizim salon da herkes dövüşmeyi bilir ama kavgadan kaçınır.

Bir örnek.

Tek yumrukla ölecek canımız var.
Yıllarca hapis yatmaya değmez.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kavga etmeyi bilmemek ya da kavgadan kormakla ilgili değil olay.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/sat-yuzbasi-sen-tinerci-kurbani-145102
Bakın bu 2003'deki haber, haberdeki arkadaş çok sevdiğim sınıf arkadaşımdı. en babayiğit kavgacıyım diyen 10 kişiyi üst üste koyup perişan edecek kadar güçlüydü ve kavganın eğitimini almış üst düzey eğitimli SAT komandosuydu ama arkadan bıçağı yiyince malesef aramızdan ayrıldı.

Kaybedecek bir şeyi olmayanlardan her şey beklenir, kaybedecek çok şeyi olanlar bu nedenle kavga ortamlarından uzak durması lazım.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Bıçağı göt cebinden çıkarması 3 iş günü sürdü. Bunu inşallah yanlış birine tekrar yapar da kevgir ederler.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Forumda kavga etmenin nimetlerinden mi bahsediliyor, ben mi yanlış okuyorum?

Kavga etmek, edebilmek, kendini savunmayı becerebilmek başka, bunun bir erkeklik göstergesi olarak cilalanması başka şey...

Zamanında hepimiz kavga ettik, dayak yedik, dayak attık. O dönemlerde öğretmenler bile tekme tokat girerdi bize. Şimdi bırak fiske vurmayı, yan baksalar sürülüyorlar o ayrı...

Ama o dönemler geçti. Artık karşılıklı güç dengesinden ziyade, kimin kaybedecek bir şeyi yoksa o kazanıyor. Silahsız, bıçaksız, en azından sopasız falan dolaşan adam yok trafikte. Durduk yerde başınız belaya giriyor. Her zaman sakin kalmak mümkün değil tabii ama hep sevdiklerinizi, geleceğinizi, kaybedeceklerinizi düşünerek karar almanızı öneririm.

Burada kavga güzellemesi yapanları da ciddiye almayın!

Görgü,eğitim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şive, motor hiç şaşırtmadı. Bu şiveye sahip bölge vatandaşlarının komple imha edilmesi, yakılması lazım. Ben kasksız 10 metre gittiğimde ceza yiyorum, bu aklını fikrini s!kt!ğ!m şerefsizler böyle gxt sallaya sallaya geziyor ya sinirden damarlarım çekiliyor.
Kral yaklaşımın biraz yanlış benimde şivem bozuk ama efendilik ve görgü çok ayrı Bi şey.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ne izledim ben şimdi ?..
Sanki Flaş tv uayarlaması gibi...
Ne kadar sakin bir video ::)

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Aşağıda yazdıklarımı bu video için söylemiyor.
Uzun bir yazı olacak, baştan belirteyim.

Medeni insanların bu toplumda eziliyor olması şeklinde bir problemimiz var maalesef.

Geçen yaz başıma bir olay geldi; bir it kopuk, ufak bir olayın ardından bir akşamımızı bize zehir etti. Ama bu olaydan sonra günlerce kafamda düşünüp durdum ve aşağıdaki senaryolar geldi aklıma.

Medeni bir insan olarak, maalesef hiçbir senaryoda kazanan taraf olamadım. Yanlışım varsa düzeltin lütfen:

Diyelim ki bir it kopuk, işinde gücünde, aile babası, sırtını dayayacak bir dayısı olmayan, benim gibi sıradan bir vatandaşa denk geldi mesela.
Bu karşılaşmada sıradan vatandaşın önüne çıkan seçenekler şunlar:

1.) Dayak atmaya girişmek. Diyelim ki gözün kesiyor ve elemana bir tane patlatayım dedin, hatta elemanı bir güzel dövdün ama dövdükten sonra, bu itin 3 saat ya da 3 gün sonra beraberinde 10 kişiyle ya da bir emanetle gelmeyeceğini bilmiyorsun. Sana veya yanındakilere zarar verip vermeyeceğini bilemiyorsun. Dolayısıyla, dayak atmak, sıradan vatandaş için muhtemelen kötü sonuçlanacak bir senaryo. Sıradan vatandaş bu seçenekte zararlı çıkıyor.

2.) Dayak atmanın etkileri. Bu iti bir güzel patakladın çünkü bu itin de güveneceği bir şey yok diye düşündün ama dayak attığında bu it bir şekilde hastanelik olursa (kafasını bir yere vurur, kolu kırılır, vs.) ve senden şikayetçi olursa, olayın hemen sonrasında hastanelerde ve karakollarda, uzun vadede de mahkeme salonlarında ailesiyle ve kendisiyle uğraş dur. Sıradan vatandaş, patronundan izin alacak, avukat tutacak, aileme bir şey olur mu diyecek vs., vatandaş yine zararlı çıktı.

3.) Dayak atmaya girişmek ama dayak yemek. Kavganın olmazsa olmaz ihtimali. Ben bu elemanı yerim dedin ama o seni dövdü. Çok hafif şekilde atlatabilirsin, gözün de morarabilir, senin de kolun bacağın kırılabilir, kafanı betona vurabilirsin, olmaz demeyin, olur mu olur. Dayak yenilen senaryoda sıradan vatandaş yine zararlı çıktı.

Bu 3 seçenekte, yumruk yumruğa dövüşüldüğünü varsayıyorum; eleman silah çıkartırsa zaten canından olur sıradan vatandaş. Dayak senaryosunda zararlı çıkan taraf her zaman sıradan vatandaş oluyor, it kopuk kesimine bir şey olmuyor.

4.) Yürü git işine kardeşim dedin. Tadımız kaçmasın diye elemana bir şey demedin. Demedin ama erkeklik gururun, babalık gururun, kendine olan özgüvenin, özsaygın, hepsi sıfırlanır. Uzunca bir süre kendine gelemezsin. Bu it kopuk eleman da, bak gıkını çıkartamadı diyerek özgüvenine özgüven katar. Sıradan vatandaş yine zararda.

5.) Bir yetkiliye (polis, jandarma, muhtar, belediye) şikayet edeyim dedin. Hiç kimsenin hiçbir şey yapmayacağını o kadar iyi biliyoruz ki, bu seçenekte sinirleri yıpranan yine sıradan vatandaş olur, yazdık eksiyi.

Yaşadığım olay sonrası benim aklıma gelen senaryolar bunlardı ve nasıl olur da her senaryoda, sıradan ve medeni vatandaş zararlı çıkar benim aklım almadı. Ama ülkemizde durum bu maalesef. Tekrar söyleyeyim; yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Aşağıda yazdıklarımı bu video için söylemiyor.
Uzun bir yazı olacak, baştan belirteyim.

Medeni insanların bu toplumda eziliyor olması şeklinde bir problemimiz var maalesef.

Geçen yaz başıma bir olay geldi; bir it kopuk, ufak bir olayın ardından bir akşamımızı bize zehir etti. Ama bu olaydan sonra günlerce kafamda düşünüp durdum ve aşağıdaki senaryolar geldi aklıma.

Medeni bir insan olarak, maalesef hiçbir senaryoda kazanan taraf olamadım. Yanlışım varsa düzeltin lütfen:

Diyelim ki bir it kopuk, işinde gücünde, aile babası, sırtını dayayacak bir dayısı olmayan, benim gibi sıradan bir vatandaşa denk geldi mesela.
Bu karşılaşmada sıradan vatandaşın önüne çıkan seçenekler şunlar:

1.) Dayak atmaya girişmek. Diyelim ki gözün kesiyor ve elemana bir tane patlatayım dedin, hatta elemanı bir güzel dövdün ama dövdükten sonra, bu itin 3 saat ya da 3 gün sonra beraberinde 10 kişiyle ya da bir emanetle gelmeyeceğini bilmiyorsun. Sana veya yanındakilere zarar verip vermeyeceğini bilemiyorsun. Dolayısıyla, dayak atmak, sıradan vatandaş için muhtemelen kötü sonuçlanacak bir senaryo. Sıradan vatandaş bu seçenekte zararlı çıkıyor.

2.) Dayak atmanın etkileri. Bu iti bir güzel patakladın çünkü bu itin de güveneceği bir şey yok diye düşündün ama dayak attığında bu it bir şekilde hastanelik olursa (kafasını bir yere vurur, kolu kırılır, vs.) ve senden şikayetçi olursa, olayın hemen sonrasında hastanelerde ve karakollarda, uzun vadede de mahkeme salonlarında ailesiyle ve kendisiyle uğraş dur. Sıradan vatandaş, patronundan izin alacak, avukat tutacak, aileme bir şey olur mu diyecek vs., vatandaş yine zararlı çıktı.

3.) Dayak atmaya girişmek ama dayak yemek. Kavganın olmazsa olmaz ihtimali. Ben bu elemanı yerim dedin ama o seni dövdü. Çok hafif şekilde atlatabilirsin, gözün de morarabilir, senin de kolun bacağın kırılabilir, kafanı betona vurabilirsin, olmaz demeyin, olur mu olur. Dayak yenilen senaryoda sıradan vatandaş yine zararlı çıktı.

Bu 3 seçenekte, yumruk yumruğa dövüşüldüğünü varsayıyorum; eleman silah çıkartırsa zaten canından olur sıradan vatandaş. Dayak senaryosunda zararlı çıkan taraf her zaman sıradan vatandaş oluyor, it kopuk kesimine bir şey olmuyor.

4.) Yürü git işine kardeşim dedin. Tadımız kaçmasın diye elemana bir şey demedin. Demedin ama erkeklik gururun, babalık gururun, kendine olan özgüvenin, özsaygın, hepsi sıfırlanır. Uzunca bir süre kendine gelemezsin. Bu it kopuk eleman da, bak gıkını çıkartamadı diyerek özgüvenine özgüven katar. Sıradan vatandaş yine zararda.

5.) Bir yetkiliye (polis, jandarma, muhtar, belediye) şikayet edeyim dedin. Hiç kimsenin hiçbir şey yapmayacağını o kadar iyi biliyoruz ki, bu seçenekte sinirleri yıpranan yine sıradan vatandaş olur, yazdık eksiyi.

Yaşadığım olay sonrası benim aklıma gelen senaryolar bunlardı ve nasıl olur da her senaryoda, sıradan ve medeni vatandaş zararlı çıkar benim aklım almadı. Ama ülkemizde durum bu maalesef. Tekrar söyleyeyim; yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Çocukken attığımız yumruk yediğimiz yumruk çok işlemezdi fiziksel olarak.
Ben şahit olup her gün uğraştığım için söylüyorum ne bakıyorsun ulan diyenin kafasına sıkan insanlarla yaşıyoruz.
Kendisinden sağlam birinden dayak yedikten sonra yediremeyip evinin önünde bıçak yiyen insanlar var.
Sıçmışım gururuna.
Hepimiz için geçerli.
He bir gün namusumuza ,karımıza, kızımıza ve ya cana mala kast eden olursa öyle karşılık verilir.
Herkes babasının oğlu. O konular çok ayrı ama kamera var diye de çok olaylar büyütülüyor.
Ama çok sudan sebeple insan ölüyor.
Şuana kadar çoğumuz boş ver deyip geçmiştir sinirlenmiştir ama bitti gitti.
Biz iki kişi Görev başın da aracımıza vuran ve küfür eden 4 suriyeli ile kavga ettik diye 1 senedir davalığız. 3. mahkeme
Dört kişi bizi saldırmış neymiş birinin kafatası çatlamış bizim de lisansımız varmış
Adaleti siz düşünün işte.
Bakalım ne ceza alacağız.
Yoksa dövecek adam çok.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Seneler önce Bostanlıda 4 arkadaş toplaştık arabaları park ettik bi kafeye oturmak için yürüyoruz. Adamın biri geçerken üstüme sigara attı. Hop noluyo lan falan dedim. Şu an konuyu çok uzatmaya niyetim yok, adama baktık kafası çok yüksek. Tamam hadi yoluna git falan yaptık ona rağmen silah çekmişti. Etrafta kafelerden biri çıkıp adamı sakinleştirmese bok yoluna gidiyorduk. Sonra fark ettim ki sigarada normal sigara değildi. Ayı Okan diye biriymiş. Bi kaç sene sonra arkadaşım internet haberi attı bize silah çekeni öldürmüşler diye. Kendisi bok yoluna gitti kısaca. Bu dangalakta aynı yolun yolcusu belli ki.

Haberide buldum sanırım bu adamdı. Ayı okan karşıyaka diye yazınca bu çıktı tipte böyle birşeydi. 2011'de gebermiş.

Son düzenleme:
Seneler önce Bostanlıda 4 arkadaş toplaştık arabaları park ettik bi kafeye oturmak için yürüyoruz. Adamın biri geçerken üstüme sigara attı. Hop noluyo lan falan dedim. Şu an konuyu çok uzatmaya niyetim yok, adama baktık kafası çok yüksek. Tamam hadi yoluna git falan yaptık ona rağmen silah çekmişti. Etrafta kafelerden biri çıkıp adamı sakinleştirmese bok yoluna gidiyorduk. Sonra fark ettim ki sigarada normal sigara değildi. Ayı Okan diye biriymiş. Bi kaç sene sonra arkadaşım internet haberi attı bize silah çekeni öldürmüşler diye. Kendisi bok yoluna gitti kısaca. Bu dangalakta aynı yolun yolcusu belli ki.
Ben ailecek yolda giderken arabayı babam kullanıyor.
Rahmetli annem kardeşim var Yalova tarafındayız .
Babamı sıkıştırdı kamera kaydı hala var kaç sene olmuş ama silahla indi.
Zorla bizi sağa çektirmeye çalıştı bir otelin önüne çektirdim.
Silahla indi.
Asaleti tasdik olmamış polis memuruydu.
Araba da sigara alkol hepsi var.
Çok yalvardı.
Ama memurluktan ilişiği kesildi.
Bazıları su testisi gibi işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar