Atmlere Kullanım Süresi Gelmesi Zorunluluğu.

Az önce iki tane elemana dümdüz gittim.. Gündüz vakti ellerinde tomar tomar para atmye para yatırıyorlar..Abartısız söylüyorum 16-17 dakika bekledim.. Artık elemanlara bağırdım bu kadar atm meşgul edilmez diye.. Cvp olarak " eee başka yere git ne yapalım " yanıtını aldım.. Artık küfürle karışık biraz daha dümdüz gittim...İkisi de arsız arsız ne olmuş yani diye cvplar veriyordu..Arada denk geliyorum böyle bu atmyi şuursuzca meşgul eden bekleyen insanları umursamayan düşüncesiz insanlar.. Şu atmlere 3 dakika gibi bir süre koyun..Ve tcye göre bu süre bitiminde tekrar işlem yapamasın bir süre veyahut o atmde..

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Süreyi dikkate almayıp işlem yarıda kesilince para kaybederler, sonra bankanın başına bela olurlar. Süre bitince yeniden giriş başkasına müsaade etmezler. Boş iş.

Motosikleti
DUKE 250
1. atm yi o kadar meşgul etmek yanlış, (hele arkada sıra varsa)
2. bağırman yanlış, (yanlışa yanlış)
3. onların tepkisi daha da yanlış.

malum basit şeyler için bile çok yüklü meblalarda para çekmen yada yatırman gerekiyor,
atmlerde para yatırma işlemi de normalden uzun sürüyor. tamamen hoşgörüsüzlük.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Az önce iki tane elemana dümdüz gittim.. Gündüz vakti ellerinde tomar tomar para atmye para yatırıyorlar..Abartısız söylüyorum 16-17 dakika bekledim.. Artık elemanlara bağırdım bu kadar atm meşgul edilmez diye.. Cvp olarak " eee başka yere git ne yapalım " yanıtını aldım.. Artık küfürle karışık biraz daha dümdüz gittim...İkisi de arsız arsız ne olmuş yani diye cvplar veriyordu..Arada denk geliyorum böyle bu atmyi şuursuzca meşgul eden bekleyen insanları umursamayan düşüncesiz insanlar.. Şu atmlere 3 dakika gibi bir süre koyun..Ve tcye göre bu süre bitiminde tekrar işlem yapamasın bir süre veyahut o atmde..
Elemanlar öküzlük yapmışlar da belki "Benim kısa bir işim var, siz bir 2dk ara verseniz de ben işimi görsem sizler de öyle devam etseniz?" diye sorsan bu kadar beklemezdin. Bu soruya da ters cevap verecek tiplerle ya tekme tokat kavga edeceksin veya içinden sövüp başka yere gideceksin. (İkinci seçenek en mantıklısı; eminim 15dk içinde işlemini yapacağın başka bir ATM rahat rahat bulurdun - İstanbul vb. bir büyük şehirdeysen tabi...)

Motosikleti
Yamaha XSR700
Maaş bankam olan iş bankası havale üceri aldığı için ben de her maaş günü ve maaş gününü takip eden günlerde ATM'den para çekip, havale ücreti almayan enpara hesabıma yatırıyorum. Zaten günlük para çekme limiti olmasını geçtim, bir çok atm tek seferde 4-5 bin gibi komik paralar veriyor. Yeri geldiği zaman ben de atmyi meşgul ediyorum, yeri geldiği zaman önümdekini bekliyorum. Ne kadar beklersem bekliyim kimseye çıkışmadım. Sonuçta herkes işini halletmeye çalışıyor. Parça parça para çekip yatırmaya çalışıyorum, genelde 3 gün sürüyor. Ne yapayım? Ben işlemimi yapmak zorundayım, ömündekini beklemek zorundayım, arkamdaki de beni beklemek zorunda. yapacak bir şey yok. Bunun için bankaya şikayette bulunabilirsin, belki 2. atmyi koyarlar yanına.

Motosikleti
Maaş bankam olan iş bankası havale üceri aldığı için ben de her maaş günü ve maaş gününü takip eden günlerde ATM'den para çekip, havale ücreti almayan enpara hesabıma yatırıyorum. Zaten günlük para çekme limiti olmasını geçtim, bir çok atm tek seferde 4-5 bin gibi komik paralar veriyor. Yeri geldiği zaman ben de atmyi meşgul ediyorum, yeri geldiği zaman önümdekini bekliyorum. Ne kadar beklersem bekliyim kimseye çıkışmadım. Sonuçta herkes işini halletmeye çalışıyor. Parça parça para çekip yatırmaya çalışıyorum, genelde 3 gün sürüyor. Ne yapayım? Ben işlemimi yapmak zorundayım, ömündekini beklemek zorundayım, arkamdaki de beni beklemek zorunda. yapacak bir şey yok. Bunun için bankaya şikayette bulunabilirsin, belki 2. atmyi koyarlar yanına.
Ne kadar havale ücreti alıyor olabilirler ki? 8-12₺ vermemek için hem kendinize hem de başkasına eziyet etmeyin bence...

Ayrıca maaş hesaplarından havale ücreti alınmaz ki normalde? Şube müşteri temsilciniz ile görüşün bu konuyu; tanımları düzeltsinler, bir yanlışlık var gibi.

(Burada bir tarafı KKTC olan işlemler hariç havale ücreti yoktur yazıyor...)

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
Ne kadar havale ücreti alıyor olabilirler ki? 8-12₺ vermemek için hem kendinize hem de başkasına eziyet etmeyin bence...

Ayrıca maaş hesaplarından havale ücreti alınmaz ki normalde? Şube müşteri temsilciniz ile görüşün bu konuyu; tanımları düzeltsinler, bir yanlışlık var gibi.
Havale yapılacak miktar arttıkça artıyor. Her defasına 24 lira gibi bir havale ücreti alıyor. Defalarca kez aradım, sizin şirketin anlaşması o şekilde diyip çıkıyor işin içinden. Normalde hiç bir şey için 3ün 5in lafını yapmam, sırf bu saçmalık yüzünden uğraşıyorum. İnat ettiğim için uğraşıyorum, uğraşıcam da. Hatta sırf inadımdan iş bankası kredi kartımı da iptal ettim. Çok uzun yıllardır tek kredi kartım olarak kullandığım kartımdı. Şimdi enparaya geçirdim bütün ödemelerimi, herşeyimi. Maaş hesabım olmasa 1 dakika çalışmam şu saçma bankayla.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Havale yapılacak miktar arttıkça artıyor. Her defasına 24 lira gibi bir havale ücreti alıyor. Defalarca kez aradım, sizin şirketin anlaşması o şekilde diyip çıkıyor işin içinden. Normalde hiç bir şey için 3ün 5in lafını yapmam, sırf bu saçmalık yüzünden uğraşıyorum. İnat ettiğim için uğraşıyorum, uğraşıcam da. Hatta sırf inadımdan iş bankası kredi kartımı da iptal ettim. Çok uzun yıllardır tek kredi kartım olarak kullandığım kartımdı. Şimdi enparaya geçirdim bütün ödemelerimi, herşeyimi. Maaş hesabım olmasa 1 dakika çalışmam şu saçma bankayla.
Benim eski maaş bankam iş bankasıydı. işyeri maaş bankasını değiştirince hemen ertesi gün havale ücreti almaya başlaıdlar ama 8-10 lir abir şey oldu. Hala oraya ara sıra para geliyor, onu başka bankadaki hesabıma havale yaparken 8-10 lira arası bir şey veriyorum. 24 lira olsaydı ben de üzülürdüm.
Maaş hesabı olayı bitince kredi kartıma ücret kesmeye kalkmışlardı, kartı kapattım, zaten 10bin lira gibi komik bir limiti vardı kapatın kartımı yalnızca hesabım kalsın boşuna beni ikna etmeye uğraşmayın, istemiyorum dedim kapattırdım.

İşbankası ile davalığım. Şubeden imzam karşılığında kredi kartı başvurusu yapılmış, ama ne imza attım ne şubeye gittim. İmza var o da benim değil. Şubedekiler hakkında dava açtım bende.
Maaş müşterisiyim, bizim şirket anlaşma yaparken havale ücreti kesilmeyecek ve başka banka ATM lernden ayda 2 kereye mahsus ücretsiz para çekilecek diye anlaşmış. Ancak genel merkezler böyle bir uygulamamız yok şubenin attığı imza bizi bağlamaz diye uygulamıyor bunları… havale ücreti var ama çok değil.

Adap-ı Muaşeret
Bir zamanlar Okullarda Ders olarak veriliyordu. Kesinlikle verilmesi gerekir.
Olabilir belki yüklü miktarda para yatırman gerekebilir velakin Arkana birisi gelmişse , işini parça parça yapacaksın o ATM Senin Babanın malı değil.

Buna Benzer bir Örnek , Akşamları bazen yolumun üzerindeki Fırına uğrayıp ekmek-pide alırım , Fırın özel olarak park edilecek yerleri çarprazlamasına işaretlemiş , gel gelelim , Bizim Adap yoksunu İnsanlarımız ( Dikkat edenleri tenzih ederim ) Öküz gibi yanlamasına park ediyorlar !!
10 defa gitsem en az 6 sında böyle Öküzlerle karşılaşıyorum. Bende diplerine girerek işaretteki gibi onların düz giderek çıkmasını engelleyecek şekilde önlerini kapatıyorum. S...k ..S. k geriye alıp it gibi çıkıyorlar. .
Dün akşam yine aynı , en az 6 arabalık yer var , Bizim Öküz Çızıdan çıkarak yanlamasına park etmiş , ben yaklaşırken arabasına biniyordu . Boş yerler olmasına rağmen onun tamponun dibine kadar girdim. Benim parkettiğimi görünce camı açıp bana seslendi.. Yapım gereği Öküzlerin ne demek istediğini anlayamadığımdan duymadım tabi.. yavaş yavaş fırına girdim.. O an benim gibi düşünen biride gelip arkasını kapatmasınmı... Ohhh dedim Şenlik var.. Kaldı arada.. Ekmeğimi aldım Yavaş yavaş çıktım.. arabama bindim.. sigaramı yaktım.. sinyalimi verdim.. acelem yok yavaş yavaş çıktım.. Yola çıkıncada arkamda kaldı , sol şerit akıyor.. Acelem yok.. pisliğine yavaş yavaş gittim.. Öküz eğitmek zevkli oluyor.
Haa Bir gün dayak yermiyim.. Dayakta yedik Dayakta attık .. sıkıntı yok.

Ayarım bozuluyor.. Camdan çöpünü atana.. Sigara izmaritini atana .. Hayvan gibi yolda tükürene , Götünü başını kaşıyana ayarım bozuluyor sonra ayar tutmuyorum.
Otobanda çekmiş kenarı işiyor.. Be pzvng az ileride Benzinlik var , Milletin Ailesi var Senin gibi sürülerle yaşamıyor. Eğit Eğit bitmiyor.
Geçen yaz , gece vakti arabayı parkettim misafirlikten gelmişiz..apartmana yaklaştım , Apatmanın bitişiği park , baktım biri parkın orada yol kenarı çişini yapıyor.
Eşim Kızım yanımda.. Ben senin şeyini görmeye mecburmuyum ayarım bozuldu tabi.. Dedim Siz gidin Ben geliyorum.
Karanlıkta birşey demeden daldım buna.. Yermisin yemesmisin.. Ağzı ile burnu yer değiştirdi , baktım sarhoşmuş fazla hırpalamadım yere iki seksen uzandı . Bıraktım gittim.
Meğerse Bizim apartmanda oturan biriymiş , nereden bileyim 44 tane daire var.. gerçi bilseydimde döverdim. Ertesiğün herkes onun muhabbetini ediyor , ya falanca abiye apartman girişinde saldırmışlar .. Allah Allah .. buralar pek tekin değil artık !

Motosikleti
Bir inat meselesi var kesin, 100₺ olsa bile 3-4 gün ATM'ye gidip nakitle uğraşmaya değmez yani, vakit değerli bir şey. (Bir de ben nakitten tiksinen bir insanım zaten...)

Arkadaşlar merhaba.. Hani bazı yazılı olmayan kurallar vardır..Benim kanaatimde bu kurallardan birisi de..Gündüz atm kullanımının yoğun olduğu vakitlerde..Atmye poşet poşet para yatırılmaz..Elinde kağıt bir sürü hesaba tek tek para yollanmaz..Yani kuyruk olan atm dakikalarca meşgul edilmez..Bu işler akşam yoğunluğun olmadığı vakit yapılır..Ben öyle yapıyorum.. Hani bazen gündüz işlem yapmam gerekirse inanın utanıyorum atmde biraz işim uzasa yerin dibine giriyorum..
Şahısları adam gibi uyardım.. Atm bu kadar meşgul edilmez ayıptır diye..Ve daha hala işleri bayağı vardı..Hani özür dileyeceklerine git başka yere dediler..Bana giden geldi.Hayır yalan yok dövmeyi düşündüm bu sefer gaspçı damgası yerim diye fiziki müdehalede bulunmadım..Ne adamlıklarını bıraktım ne yüzsüzlüklerini ve hala başka yere git diyorlardı..En son dümdüz gittim zehir zıkkım olsun bu insanların ve benim hakkımı yediniz p.zvnk herifler dedim ayrıldım..Başka atm vardı oda arızalı idi..
İşin hakkı bunları sağlam dövecektin..Bir daha böyle birşey yapmaya cesaret ettiklerinde ya biz dayak yemiştik diyecekler.Suç ve ceza..

Pek ala düzenleme getirilir.. İş yarıda mı kaldı atm para iadesi yapar..Niye yutsun parayı atm..Durum bundan ibaret..

Son düzenleme:
İyi güzel de bu küfür, dayak işini neye göre ayarlayacağız, sıfır üç dakika serbest, üç yedi dakika arası küfür, yedi dakikadan sonrası dayak şeklinde mi?

Bu süre belirleme konusunda anlaşamasak ne yapacağız, döven dövemeyeni döver, kuralı kor mu diyeceğiz.

Yaşasın Türkiye devrimci ATM lere süre konsun platformu. :ROFLMAO: Ya şu emojinin dandikliğine bak ey admin.

İkisini de bir güzel dövdün.
Çekti bıçağı ve ya silahı vurdu seni ? Haberler bunlarla dolu..
Hepimiz sinirleniyoruz ama şuan şiddetle sadece ya başımız belaya girer ya bedenimiz toprağa!
Haberlere bakın her gün yaralama cinayet şiddet. Bu akşam gördüm 35 40 yaşında adam karşısın da 60 yaşında adama trafikte silah çekiyor.
Silah bıçak oyuncak gibiyken kimseye bulaşmamamızı öneririm ..
Hiç gerek yok 5 dakikalık muhabbet için maymundan düşük ıq seviyeli insanlarla dalaşmaya dövmeye.
Dayakla akıllanmazlar çünkü.
Başınızı belaya sokmayın arkanızdan sadece aileniz üzülür sana zarar veren de 3 4 yıl yatar çıkar.

Motosikleti
Dominar 250
Bankalarda gişeden para yatırmak için belirli bir tutarın üstünde nakit götürmeniz gerekiyor.

Kazanılan miktar arttı, banknotlar aynı.

Üslubu savunmak imkansız ama adamlar ne yapsınlar abi? O parayı yatırmak zorundaysa(ki genelde mağazalar yatırıyor) ne yapsın adamlar?

Siz de haklısınız elbette, bu işten sorumlu insanların hatası, büyük noksanlığı.

Eski banka çalışanıyım, bankacıların da yapabilecek bir şeyi yok maalesef. Hatta inisiyatif alıp yüksek tutarlı para yatırılan özel Atmler koydular banka içlerine.

Motosikleti
D400
Valla ona bende ayar oluyorum ama yapacak birşey yok.

10 dakıkalık banka işi için işten izin alamam kimse kusura bakmasın.

Motosikleti
Kesin çözümü yazıyorum: Nakit yasaklansın. (Ama önce kuvvetler ayrılığı tesis edilsin, parlementer sisteme dönülsün ve hukukun üstünlüğü sağlansın tabi - yoksa kâbus senaryosu olur...)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Nakit para çekme (düşük meblağ) veya nakit para yatırma (düşük meblağ) haricinde neden ATM kullanılır ki?

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Bu dertler hep yeni 1000 lik banknot çıkmaması yüzünden, ekonomiyi/toplumu/düzeni yerle bir ettiler. 👎🏼

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar