Ateşleme sorunu???

Üstadlarım öncelikle herkese merhaba... Derdim büyük kafayı yemek üzereyim... yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Gelelim soruna:
motor 99 model aprilia leonardo 150
üzerindeki beyin uydurma birşeydi ve ateşlemesi çakmak manyetörü kadardı. ben de ebaydan 2. el orjinal beyin siparişi vermiştim ve beyin geldi... aldığım adam çalışır durumda oldugunu belirtti.
elimde motorun elektirik şeması var ve bu şemaya uygun olarak beyini bağladım
fakat şimdi hiç ateşleme yok. buji kablosunu söküp denedim ateşleme gelmiyor.
Beyin enejiyi statörden değil direk aküden alıyor.
bu arada akü beklemekten zayıflamış bu o kadar etki eder mi?
aklıma takılan acaba beyinden endüksüyon bobinine güç geliyor mu? bunu basit olarak nasıl anlayabilirim? ölçü aletim yok, kablolar, sigortalar saglam.::sos::

forumda arastırdım @savaskayan abimiz de böyle bir sorun yaşamış fakat sorunu nasıl aştığı konusunda bir bilgi bulamadım...

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza 250
Akü zayıflasada tepki göstermeli aküden olduğunu sanmıyorum

@Fr.Sante bende öyle düşünüyorum... Teşekkürler

Ustalar pazar gezisine çıktı galiba :queen:yoklar ortalarda, bende motorun başında oturuyom öyle o bana ben ona bakışıyoruz:pale:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:06 ----------

bu arada aklıma gelenleri ekliyorum, gaz kütüğünde adı her neyse o kırmızı düğme ve ayaklık müşürü yok:wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:15 ----------

::sos::hadi yardım edin ayaklansın benim makine de beraber gezeriz:mrgreen:

Motosikleti
Forza 250
Cevaplar gelecektir inşAllah sorununu çözersin :cat:

dostum CDI ın çalışmasını kısaca anlatıyım...ancak önce 5 lıraya bı olçu aletı alıosun AVO metre dıede bılınır...CDI ın 2 adet giriş bacagı olucak bunu konjektor çıksından istesen aku basından kontaktan çek farketmez+12 giriş bacaklarında görüceksin daha sonra flash bacagı var 1 adet bu rotor uzerıne baglı olan küçük parçanın kablosu... genelde mavi beyaz çizgili çekılır usulen....ve bir adet çıkıs bacağı olucak....çıkıs bacagı enduksıyon bobınıne gelıcek ana hattan da bır notur kablosu enduksıyonun sıyah bacagına gırıcek tesısat tamamsa...
test et....

1. CDI a giriş akımı gelıyormu?
2.CDI ın giriş - bacagı tam temas edıyormu?
3. Flashın ve kablosu sağlammı- tam temas edıyomu?
4. Marşa bastıgında CDI ın çıkıs bacagına yanı endıksuynun + kutbuna voltaz goruyormusun....

Bunların heps varsa enduksuonun gırısıne akım gelıoyosa ve kablo ucunda kıvılcım atmıyorsa enduksuyonun ucmustur...

Sistem bu sekılde çalısır...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:01 ----------

akuden alınması hış degıl kablonun çünkü çalışırken akü başlarına 14 volt gelır ve bu CDI a zarar verebılır...Standartı konjektorun 12v turuncu kablo çısında olur....

Aşağıdaki linkte bakım klavuzu var. Şöyle bir baktım ama cdi elktriği doğrudan aküden almıyor statora bağlı. Tahminimce yanlış bağlantı yapıyorsun şemayı büyükçe bir kağıda bastır. gerekirse renk kodları falan verilmiş gazlı kalemle onlarıda üzerinden çiz.
Aşağıdaki Link

@umutermis öncelikle teşekkürler.
şimdi cdi da 3 er adet 2 sıra toplam 6 bacak var. hepsi tek soket içerisinde.
fakat morotun üstündeki tesisatta soket yok kesip atmışlar bende kendim her kabloya cdi ye girecek şekilde uygun tekli metal soketlerden lehimledim.
bu 6 kablodan;
2 si şasi
1 isi +12 volt (direk aküden sigorta ile)
1 isi indüksüyon
2 si de okuyucudan geliyor ( okuyucudan gelen kablolar şemaya göre + ve - olmak üzere 2 adet)

12 volt besleme kablosu saglam ve enerji geliyor
Şasi malum zaten direk alıyor o da tamam

şimdi okuyucudan gelen + ve - kabloları yer değiştirerek denedim başka indüksüyon bobini de denedim ama yinede ateşleme elde edemedim.

acaba okuyucudan gelen 2 kabloda değer var mı bunları ölçmem lazım ama önce ölçü aleti edinmem lazım nerden bulabilirim ucuz yollu birşey?

herhangi bir elektironikçiye beyini götürsem ölçüm yapabilir miyiz motora bağlı olmadan? en azından beyin saglam mı öğrenmeliyim... ya da dediğim gibi ucuz yollu bi ölcü cihazı bulabileceğim biryer olmalı...

@yucika teşekkür ederim cevabın için
fakat yanlış görüyorsun gücü direk aküden alıyor o statörden geliyor gibi görünen 3 kablodan ikisi okuyucuya biride şaseye ait... baglantı şemaya göre bire bir doğru. dediğin şekilde şemayı renklendirme filan yaptım elimde mevcut
ezberledim artık fakat sonuca ulaşamamk kadar kötü bir durum yok...

beyinden gelen endüsksiyon bobinine gelen elektirik kablosunu sök, şaseye değdir. Marşa basarken şaseye değdirdiğinde, cazır cuzur bi şey geliyo mu bakabilirsin... Aküyede takviye yapmanda yarar var, daha iyi sonuç elde edebilirsin. Sonucu buraya bildirirsen iyi olur. Deiklerimi yap. (Soketten çıkarıcaksın yalnız elektirik kablolarını)

beyinden gelen endüsksiyon bobinine gelen elektirik kablosunu sök, şaseye değdir. Marşa basarken şaseye değdirdiğinde, cazır cuzur bi şey geliyo mu bakabilirsin... Aküyede takviye yapmanda yarar var, daha iyi sonuç elde edebilirsin. Sonucu buraya bildirirsen iyi olur. Deiklerimi yap. (Soketten çıkarıcaksın yalnız elektirik kablolarını)

o şekilde beyine zarar vermez mi cazur cuzur yakmasın cdi yi?

Hayır öle bi ihtimal yok, sadece elektirik geliyo mu diye bakıyoruz. Bi kaç sürttüğün zaman akım olup olmadığı belli olcaktır ztn.

tamam teşekkürler bunları aklıma yazıyorum deneyeceğim ama bayram sonuna kalacak çünkü yarın akşam yolcuyum

okuyucudan tek kalbo gelmelı şemayı ıncelıyorum kardesım daha kesın cevap verrım...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:09 ----------

ben bu semadan bı ok anlamadım ıngılızcemız ııdr ama malzmelerın adı yazmıo....dostum akun baslangıçta eşik gerılımının altındaysa cdı geçıt vermez...avo metre 5 lıra bısı ucuzlarıda var pahalılarıda sen al ölçü aletını.....al leptobunu geç motorun basına ben uzaktan bakım ona bı çözerız davayı kafanı yorma sen...

umutermis teşekkürler bende şemayı çözene kadar epey bi uğraştım birde bendeki italyancaydı kafa filan bırakmadı. şemadan sonraki sayfada malzemelerin listesi bulunuyor numara vermişler. bugün yolcuyum 2-3 hafta sonra dönüşte ilk işim ölçü aleti bulup dediklerine bakmak olacak. o zamana kadar yine takip ederim burayı. benim korkum cdi bozuk olmasın bulamıyorum mereti bir ton para istiyorlar inş işin içinden çıkarız gelişmeleri yine burdan bildireceğim tekrar teşekkürler:cat:

cdı ole hemen bozulan bısı deıl korkmana gerek yok kardesım...sen ölçu aletını al bana ozelden bıyerden ulas yardımcı olurum ...takma kafana...hadı selametle ...eywlhh..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar