- Konu Yazar
Üstadlarım öncelikle herkese merhaba... Derdim büyük kafayı yemek üzereyim... yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Gelelim soruna:
motor 99 model aprilia leonardo 150
üzerindeki beyin uydurma birşeydi ve ateşlemesi çakmak manyetörü kadardı. ben de ebaydan 2. el orjinal beyin siparişi vermiştim ve beyin geldi... aldığım adam çalışır durumda oldugunu belirtti.
elimde motorun elektirik şeması var ve bu şemaya uygun olarak beyini bağladım
fakat şimdi hiç ateşleme yok. buji kablosunu söküp denedim ateşleme gelmiyor.
Beyin enejiyi statörden değil direk aküden alıyor.
bu arada akü beklemekten zayıflamış bu o kadar etki eder mi?
aklıma takılan acaba beyinden endüksüyon bobinine güç geliyor mu? bunu basit olarak nasıl anlayabilirim? ölçü aletim yok, kablolar, sigortalar saglam.::sos::
forumda arastırdım @savaskayan abimiz de böyle bir sorun yaşamış fakat sorunu nasıl aştığı konusunda bir bilgi bulamadım...
Gelelim soruna:
motor 99 model aprilia leonardo 150
üzerindeki beyin uydurma birşeydi ve ateşlemesi çakmak manyetörü kadardı. ben de ebaydan 2. el orjinal beyin siparişi vermiştim ve beyin geldi... aldığım adam çalışır durumda oldugunu belirtti.
elimde motorun elektirik şeması var ve bu şemaya uygun olarak beyini bağladım
fakat şimdi hiç ateşleme yok. buji kablosunu söküp denedim ateşleme gelmiyor.
Beyin enejiyi statörden değil direk aküden alıyor.
bu arada akü beklemekten zayıflamış bu o kadar etki eder mi?
aklıma takılan acaba beyinden endüksüyon bobinine güç geliyor mu? bunu basit olarak nasıl anlayabilirim? ölçü aletim yok, kablolar, sigortalar saglam.::sos::
forumda arastırdım @savaskayan abimiz de böyle bir sorun yaşamış fakat sorunu nasıl aştığı konusunda bir bilgi bulamadım...
Son düzenleme: