ateşleme sorunu acil profesyenel yardımı

Denizli İl Temsilcisi
mondial zn 125 kullanıcısıyım gçen hafta elektirik üreten bobinli parçası yanmıştı onu değiştirdim bu seferde ön frene basınca ve farları on konuuna getirdiğimde çalışmaya başlıyor motor arka frene bastığımda ise ne arka ampülü yanıyor nede motor çalışıyor acaba sorun neyden kaynaklanıyor.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
bugun bir arkadaşı ziyarete gittim.... onunda 86 model şahini var....
onun elektrik tesisatında da sizinkine benzer bişeyler var....
kontakla araç çalışmıyor...
kontagı açıp farların düğmesine basarsa marş yapmaya başlıyor ve çalışıyor...
kontagı acmadan gene marş yapıyor ama çalışmıyor...
selektör koluna basılı tutarsa gene marş basıyor ve çalışıyor....

eccük bekle de gelince bakayım....elektrik tesisatının komple bir elden geçmesi lazım...
bi yerlerde kablolar sıkışmış ve o bölümler soyuldugu ıcın birbirlerine değiyordur....
yada şase yapıp dış yalıtımı yandıgı ıcın gene birbirlerine deger ve tesisatı karıstırır...
yadaaa adanadan felan bi tanıdık varsa zn125 in komple elektrik tesisatını iste...

Denizli İl Temsilcisi
bugun bir arkadaşı ziyarete gittim.... onunda 86 model şahini var....
onun elektrik tesisatında da sizinkine benzer bişeyler var....
kontakla araç çalışmıyor...
kontagı açıp farların düğmesine basarsa marş yapmaya başlıyor ve çalışıyor...
kontagı acmadan gene marş yapıyor ama çalışmıyor...
selektör koluna basılı tutarsa gene marş basıyor ve çalışıyor....

eccük bekle de gelince bakayım....elektrik tesisatının komple bir elden geçmesi lazım...
bi yerlerde kablolar sıkışmış ve o bölümler soyuldugu ıcın birbirlerine değiyordur....
yada şase yapıp dış yalıtımı yandıgı ıcın gene birbirlerine deger ve tesisatı karıstırır...
yadaaa adanadan felan bi tanıdık varsa zn125 in komple elektrik tesisatını iste...

mt den bi arkdaş bayram dolayısı ile türkiyede ona dedim alıvercek komple tesisatı 40 tl mi ne ama işte haledebilirmiyim düşüncesindeyim ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
topraklama sorunun var kabloları incele

Denizli İl Temsilcisi
tamam hatırladım şaseden iki tane siyah kablo çıkıyordu birini aküye taktım diğerinide öylece şaseye bağladım ondanmıdır hocam :S

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
olabilir :) şu an şemayı görmeden konuşuyorum yanlız ama büyük ihtimal topraklamadır

Uğraşma kardeş arka fren manetinde swich yani ufak bi anaktar vardır onun soketlerini sök tesisattan gelen uçları birbirine geçir maneti bile sıkmadan marşı aldığını görürsün.Tabi fazla gaz verme fren yapmadığın için motor fırlar dikkat et.Tespitten sonra parçacıdan alır takarsın 3 veya 5 lira bişeydir fiyatı.

Uğraşma kardeş arka fren manetinde swich yani ufak bi anaktar vardır onun soketlerini sök tesisattan gelen uçları birbirine geçir maneti bile sıkmadan marşı aldığını görürsün.Tabi fazla gaz verme fren yapmadığın için motor fırlar dikkat et.Tespitten sonra parçacıdan alır takarsın 3 veya 5 lira bişeydir fiyatı.

durum bundan ibarettir...

Motorunun scooterların neredeyse HEPSİNDE fren swich'leri devreyi tamamlar ve motor o şekılde marş basar,
swıch'ler arızalı oldugu zaman ıse motor marş yapmaz,

eğer hiç anlamıyorsan,
motorunun ön veya arka frenlerının herhangi birinin altından ınce 2 telli kablo çıkar,
o kabloları kes ve bırbırıne bagla,
bu şekilde motorunun marş bastıgını göreceksin...

işte resimdeki kabloya benzer...

Uploaded with ImageShack.us

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar