müdahil olmak zor, müdahil olmamak ayrı bir zor...
1- ateizm, Allah inancına karşı değil, hristiyanlığa karşı çıkmış bir akımdır. Ama bazı aklıevveller bunu Anti-Allah diye savunuyor.
kelime bir şekilde anlamını değiştirmiş olabilir.
2- ortada "ben" kendim için yeterli bir delilim. 3-5 yıl öncesine kadar oldukça muhafazakar bir ailenin inançsız çocuğuydum. ilkokula gitmeden 5. sınıfta kendi kendine okuma yazma öğrenen, 6 yaşında şiir yazmaya başlayan, 7 yaşında ( ilkokul 1 ) roman yazmaya başlayan bir velettim. benden 3 yaş büyük abim sayesinde onun ilkokul 1. sınıftan itibaren tüm ders kitaplarını ezberlemiştim. ilkokul 3 te dünya çocuk klasiklerini okumuş ve mollier'in Cimri oyununu oynamıştım. vs vs vs bunları övünmek için söylemiyorum, algıda seçicilik merkezimin beynimde nasıl çalıştığını anlatmak için söylüyorum. sonra ortaokulda ve lisede ve üniversitede kendi başına hala olup olomadığını ( Allah'ın ) araştıran ve bunun için diyanetin pek çok kitaplarını, nurcu ve süleymancıların da talebelerine verdikleri kitapları, sızıntı dergisi dahil bir sürü şeyi okudum. ama inanmıyordum.
sonra bir gün, elime ( onca zaman istememe rağmen o zamana denk geldi. dünyalarca kitap oku ama ana klavuzu okuma. salaklık resmen

) Kur'an-ı Kerim geçti...
okudum, okudum...
Ne oldu da beynimde, korteksler mi yoksa bilmem ne mi Allah inancıma sebep oldu benim?
Allah'ın olmadığına dair bir tek kanıt yok bence. her şey tesaadüftür diyenlere şunu diyebilirim;
tesaadüf manasını bile Allah'ın yarattığı beyin yarattı.
inanamayanı da bir süre dünyada nasiplendirip sonra hesaba çekeceğini söyleyen Allah varken, inanmayana ceza kesmek veya yargılamak da benim haddim değil
saçma sapan bir yazı bence.
yazandan hesabı Allah sorsun.
haaa, 2 şey diyecem;
1- iskandinav bilim adamları ne zamandan beri diş fırçası açılarını, deterjanları bırakıp bu işlere kafa yormuş?
2- türk - kürt ayrımından sonra geçenlerde bir tartışma proğramı vardı
- islamcı kürtler
-laik kürtler
(!)
kendime, delil benim...
bakalım daha neler uyduracaklar