Asya Pars 250

Güle güle kullanın. Bu motorda rahatsız edici bir titreşim var mı ?

hayırlı olsun sağlam motor gerçekten .. görüntü olarak zaten biraz abartmış olucam ama harleyi andırıyor yolda giderken
hava atabileceğiniz bir motosiklet:D

Motorunuz hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela yaşatmasın... Eski bir Regal Raptor kullanıcısı olarak söyleyim, Regal Raptordan isim dışında bi farkı yok... Hatta kullanma kılavuzu bile aynı...Çinli diye b*k atan çok olacaktır ama fiyatına göre hem görünüş hem de performans açısından yeterli bence... Su soğutmalı olması çoğu çinli motora kıyasla avantajdır... Ben Mondial 250 MCT de kullandım, Regal Raptor da, Asya Pars da... Regal ve Asya ( Zaten aslında aynı motorlar ) varken başka çinli cruiser almak bence yanlış olurdu... Siz de iyi yapmışsınız bence... Arkadaşların yazdığı tavsiyelere uyarsanız keyifle sorunsuz binersiniz inşallah... Ben öyle yapıyorum...

20120413175126.jpg

Madem motosikleti satın aldın Hayırlı olsun.. Sana vereceğim tek tavsiye kimsenin dediği olumsuz yorumlara kulak asma.Sadece tedbirli davran. Ben QM 250 kullanıyorum ve çok seviyorum,beni hiç üzmedi(kısa far patladı o hariç :) ) Sen motosikletini sevip,bakımları aksatmaz ve iyi davranırsan,gerçekten çok çok memnun kalırsın,markası önemli değil. Sen motosikletini sev ve ona sahip çık :) Gerçekten kötü olsa bile bunun hiç bir önemi yok,sen sevdikten sonra. Kazasız,belasız sürüşler :)

Kesinlikle abartmıyorsunuz zaten bu motoru harley davidson tasarımcısı tasarlamış kitabında öyle yazıyor zaten bakıldığındada sadece bu motor harleye benziyor regal raptorun falan alakası yok harleyle

Mühim olan kimin tasarladığı değil, kimin ürettiğidr. Mondial Destro denen motorunda tasarlayıcısı Harley Davidson'dan ama yolda gitmek için 3 gülhü bi elhama ihtiyacı var. Bu arada Regalleri tasarlayan adamın adı Johnny Pag, kanadalıdır. Eskiden harleyde çalışmış, bumoto calibre, mondial destro, Regal raptorlar gibi motorların hepsi bu adama aitti taa ki çinliler kopyalayana kadar. Kalite olarak yanına bile yaklaşamazlar bu adamın motorlarının. Kanada fiyatı 6500 dolar Destronun :D Türkiyede 6000 TL

Bu bilgide yanlışlık var, şase ve tasarım aslen honda cmx rebel kalıplarına ait, johnny pag sadece tasarımı elden geçirip avrupa ve amerika ya farklı modeller oluşturuyor. Amerika modeli spyder ve malibu(daytona), avrupa modelleri ise dd250e-9 ve 9b olan bizim ülkemizde classic dedikleri modeldir. Motor ve vites kutusu çinliler tarafından A.J.S isimli ingiliz firmasına tasarlatılmıştır ve çinde üretilmektedir (V-Twin sesi çıkarması için özel olarak tasarlanmıştır fakat bu yüzden motorun ürettiği gücün potansiyeli sınırlanmıştır). Motosikletlerin hem amerika hem avrupa versiyonları da çinde üretilmektedir. Amerikada 400cc(23hp enjeksiyonlu) 319cc(24hp yağ soğutmalı), Avrupada 349cc(24hp su soğutmalı) ve 233cc(19hp su soğutmalı)temel motorlarla satılmıştır. (2006 modelde ki hava soğutmalı 233cc motor, 150cc, 100cc, 80cc, 50cc motorlar Lifan firmasından alınıp takılan motorlardır.)

Asya Pars DD250e-9B konusuna gelecek olursak yalnızca 50 adet üretilip satıldı, beklenen ticari kar elde edilemediği için üretim sonlanmıştır. Regal Raptor'dan bir tık daha iyi denilebilir çünkü Pars'ta ön frenler çift disktir, ayrıca regal raptorda ek opsiyon olarak alabileceğiniz T gidon ve Krom Depo, Asya Parsta standarttır. Pars'da yedek su deposunun konumu regalden farklıdır. Şu anda türkiye yollarında 12 adet asya pars kalmıştır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:05 ----------

Bu bilgide yanlışlık var, şase ve tasarım aslen honda cmx rebel kalıplarına ait, johnny pag sadece tasarımı elden geçirip avrupa ve amerika ya farklı modeller oluşturuyor. Amerika modeli spyder ve malibu(daytona), avrupa modelleri ise dd250e-9 ve 9b olan bizim ülkemizde classic dedikleri modeldir. Motor ve vites kutusu çinliler tarafından A.J.S isimli ingiliz firmasına tasarlatılmıştır ve çinde üretilmektedir (V-Twin sesi çıkarması için özel olarak tasarlanmıştır fakat bu yüzden motorun ürettiği gücün potansiyeli sınırlanmıştır). Motosikletlerin hem amerika hem avrupa versiyonları da çinde üretilmektedir. Amerikada 400cc(23hp enjeksiyonlu) 319cc(24hp yağ soğutmalı), Avrupada 349cc(24hp su soğutmalı) ve 233cc(19hp su soğutmalı)temel motorlarla satılmıştır. (2006 modelde ki hava soğutmalı 233cc motor, 150cc, 100cc, 80cc, 50cc motorlar Lifan firmasından alınıp takılan motorlardır.)

Asya Pars DD250e-9B konusuna gelecek olursak yalnızca 50 adet üretilip satıldı, beklenen ticari kar elde edilemediği için üretim sonlanmıştır. Regal Raptor'dan bir tık daha iyi denilebilir çünkü Pars'ta ön frenler çift disktir, ayrıca regal raptorda ek opsiyon olarak alabileceğiniz T gidon ve Krom Depo, Asya Parsta standarttır. Pars'da yedek su deposunun konumu regalden farklıdır. Şu anda türkiye yollarında 12 adet asya pars kalmıştır.

Ayrıca avrupa da yine A.J.S ye ait 125cc 11 beygirlik motorla da satılmaktadır, yazmayı unutmuştum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar