selam tüm 150 T1 ciler...
forumun bu kısmını sürekli takip ediyordum dayanamadım bende üye oldum bende yazcam bir kaç bişey...
öncelikle 31.07.2007' den beri Arora Yiying Motor 150T-4 modeli motorsikletim var mevcut km : 2.700~ bakımları sürekli yapılan bir motorum var...
bu gün kazara dikkatimi çeken bişey oldu sizlerle paylaşmak istedim belki çok daha önce bahsi geçmiştir arabanın vergi borcunu sorgularken aklıma motorum takıldı dedim onu da bir sorgulayım ki ne göreyim 30 - 35 YTL (33 tü yanlış hatırlamıyosam geçikme zammı ile birlikte) vergi bocum varmış

yav yılda 2 kez vergisi yatıyormuş bizim dünyadan haberimiz yok... neyse artıkın yatıracaz ay sonu kdv yatırırken...
motoruma gelince.. yav bakıyorum millet 100 - 110 dan bahsediyor.. ben 90 ı zor görüyorum motordan patlayacak gibi ses çıkıyor korkuyorum dağılacak diye... kullandığım hız 60 ama en sevdiğim km 55, sizinkide de öyle mi bilmiyorum motoru 55km/h de sabitleyince mükemmel gidiyor hiç ses yok... acaba benim motorun az gitmesinin ilk 100 km ile alakası varmı ? çözemedim çünkü ben ilk 100 de hiç durmadım sürekli çevre yoluna çıkıp motoru açmaya çalıştım.. 85 km/h yi görüyordum ilk hafta (ilk aldığında ne giderse öyle kalır diyenler oldu diye) ve hakkaten de 90 ı geçemedim daha...
motorun tarafımdan gördüğüm artıları :
konforu diğer muadili motorlardan çok çok daha iyi... ben bundan inip asya 150HS ye filan biniyorum yeni bisiklet gibi geliyor bana ve hızı aşırı belli ediyor... ben şehir içinde 60 la elimi kolumu sallayarak geziyorum... asya da sanki 100 le gidiyormuşum gibi oluyor...
süspansiyon konusunda epey takılmış millet 1700 km. oldu ben oldukça memnunum arka amortisör yumuşarmı gibisinden sorular olmuş ben öyle bişey görmedim hala 2 kişi olunca fevkalade tek kişide arkanın pek tadı yok... ön amortisörlere söylenecek laf yok süper...
aklıma gelenler bu kadar fazlası oldukça yazarım...
eksileri :
çok yakıyor kaba taslak söyleyeyim 2 kere başından sonu denedim 10 YTL benzinle 82 km. de söndü 2 sinde de 82 hayret ettim ama öyle oldu yani ortalama 80 - 85 km gidiyor (şehir içi) şehir dışı hiç deneme fırsatım olmadı...
diğer taraftan balatalardan hiç memnun değilim... ön balata aldığımdan beri vıyk vıyk ötüp duruyor fitil etti beni servisi yer açtıkça ses gider zamanla dedi bu yer 1700 km de de açılmadı artık kıllandım iyice... arka disk te zırıltı yapıyor aynıkeza motor titreşimiyle çok iğrenç bir ses yapıyor... 2 sinden de hiç memnun değilim fakat frenler güzel tutuyor...
plastik kalitesi dandik ilk aldım 2 gün sonra dreksiyonun alt plastiği kırıldı ve yenisinin gelmesi 1 ay sürdü... koltuk klıfı aldığım hafta her tarafı söküldü desem yeri... henüz bir çare bulabilmiş değilim...
far ayarlarını sevmedim ayar verebilmek için ön fiber komple sökülmesi gerekiyormuş ben xenon ampül takacam otomobil duyu ayarlayıp anlaştık servisiyle tahminime göre güzel olacak...
bu arada ekstra olarak plastiği takılırken aklıma takıldı kilometre göstergesinin aydınlatmasını değiştirdim mavi/kırmızı olarak çok güzel oldu bir ara resmini çeker koyarım siteye...
şimdilik aklıma gelenler bu kadar, sorunlarıma (mevcut olmayanlar) cevabı olanlar tavsiyede bulunursa sevinirim...
teşekkürler...