belki yeni arkadaşlara faydalı olur,
bakım tarihçem
300 km - yağ değişimi 10 ytl
1000 km - yağ değişim 10 ytl
2000 km - yağ + buji değişimi + hava filtre temizliği 20 ytl
3000 km - yağ değişim 10 ytl
4000 km - yağ + buji + hava filtresi + aktarma kayışı değişimi 75 ytl
5000 km - yağ değişimi 10 ytl
yağ değişimlerinde hep castrol magnatech 10-40 kullandım, gayet mennunum. ayrıca değişimleri hep kendim yaptım. bujileri ve hava filtresini servisten temin ettim, kayışı da diğer arkadaşlarda yaşanan kopma olaylarını görünce servise değiştirttim.
bakım masraflarının haricinde 1 kere kilometre teli kırdım çünkü disk kilidini çıkarmayı unuttum.
4 kere fren müşürü değiştirdim(garantiden)
arka balatanın ucunun diske sürmesini engellemek için balatnın uc kısmını taşlattım.(servise)
motorumu alalı tam 11 ay oldu.
sadece hafta sonları kullanıyorum,hep kapalı garajda kalıyor(üzeri branda örtülü), kışında kullandım. akü kışın basmamaya başladı, suyunu tamamladım ve şimdi sorunu yok.
arkaya çanta takan/takacakların dikkatine.
eğer biyerleri kırmak istemiyorsanız ya çantayı takmayın ya 90 euro verip foresight 250 nin orjinal döküm çanta taşıma aparatını alın yada bağlantı noktalarını güçlendirin. ben ön ve arka bağlandı noktaları birbirine üstten demirler destek yaptım. (bu destek taşıyıcının arkasına kadar uzun ve arka uca kaynaklı. )sonra arka taşıyısıyı tam olarak ön ve arka vidanın arasına kaynattım. sonra arka alta giren bağlantı yerinin gövdeye olan açısını değiştirip tekrar aynı deliklerinden vidaladım. sonra demirleri zımparalayıp mat siyah a boyadım ve çok ii oldu. ayrıca taşıyıcı aparatı biraz öne alında bel dayama yeri çok ideal bil pozisyona geldi, şimdi 2. kişi binince belini rahatlıkla dayıyabiliyor. toplam maliyet 35 ytl. şimdi kappa k35 çantamı sallantısız bi şekilde takıyorum.
lastik havalarım ön arka 25 .
motoru araba yıkar gibi tazzikli(tazyik de olabilir

) suyla ıslayıp, süngerle yıkıyorum. sonra iice kuruluyorum. malum paslanma olmasın die. hiçbir zararını görmedim. haa gaz telim koptu(bir üst mesajda anlattım), biraz paslı görünüyordu. çok yıkamaktan olabilir.
son olaraksa egzostum, 4800 km buyunca hiç sorun çıkarmadı, şimdi hafif bi çıtırtısı var. onuda garantiden değiştiricekler.
motorumdan mennunum, sağını solunu kurcalamayı seviyorum. 2 kişi binice gerçekten çok konforlu(tek kişi binmekten daha konforlu) şimdilik motor performansı yeterli seviyede, 150 cc için beklentimi karşılıyor.(500 cc x9 kullandım drift makinası gibiydi, süper yanlıyor) kilometrede 0.09 ytl yakıyor.
geniş ve kullanışlı bagajı var.daha rahat olsun die elcikleri sünger olanlarla değiştirdim, 15 ytl ve gayet mennunum.
150 t1 ve 125 t arasında yazılıp çizilen çok şey var.
benim fikrim, tek kişi binicekseniz 125 t alın, kız arkadaşınız ve biraz daha büyük bişe istiyorsanız 150 t1 alın.
kazasız sürüşler dilerim.