Farlar
Sevgili abal, önceki motorumda sıradan ve düşük wattlı ampul kullanılmıştı, onu da bu ampullerle değiştirdim ve bir yıl kadar hiç sorun çıkarmadı. Tesisatı incelediğim kadarıyla röle göremedim olsa bile yanacağını zannetmem çünkü bu taktığımız 55w'lik ampulleri takarken ben 90w'lık ta takıp denedim ve hiçbir sorun çıkmadı, için rahat olsun bence.
Bu arada bugün elektrikçiye gidip 20'lik sigorta ve sigorta soketi aldım. Orjinaldeki cam sigorta soketini söküp bu soketi takacağım. Resmini de koyuyorum. Takması çok kolay olacak, cam soketinin iki ucundaki kabloyu bu soketin iki ucuna takmak yeterli. Cam sigortalar kolay bulunmuyor.
Bir de benim motorda yüklüyken hızlanmada bi boğulma yaşanıyordu, dün sorunu çözdüm. ikinci resme dikkatli bakınca ne olduğu anlaşılır zaten:cherry: O borunun montajını yapan ... kafalı japon askeri servis elemanıyla hesaplaşacam inşallah:farao:
Dün vakit bulup 4 saatte nerdeyse tüm grenajları ve koltuğu söküp motora bi el attım. Motoru temzileyici spreyle iyice temizledim, tahliye hortumlarında birikenleri boşalttım ve benzin otomatiğine biraz üfürüp içindeki pisliği attıktan sonra, hava filtresinin bulunduğu kutunun içine birikmiş yarım litre suyu boşalttım. Hava filtresinin çıkık borusunu da yerleştirince kzıl şeytan kükremeye başladı. Unutmadan, herkese hava iltresinin hava giriş ağzının yönünü arkaya çevirmesini tavsiye ederim.
bol güneşler:wiinkk:
yeni sigorta ve soketi,
... kafalı japon askeri servis elemanının yapacağı montaj bu olur:farao:
Hava filtresinin bulunduğu hazne yüzme havuzu sanki :farao:
Motorun temizlenmiş hali, her tarafı hortum olunca bu kadarı gözüküyo:cat:
Son olarak ta sökülmüş halini göstreyim dedim.:wiinkk: