Asya, Kanuni, Ramzey, Mondial :(

Arkadaşlar bu firmalar neden birbirleriyle en kötü motosikletleri yapma yarışına girmiş durumdalar hiç anlamış değilim gerçekden.He birde birbirinin kopyası motosikletler.Adını ve renk düzeneğini değiştirip,büyük markaların çakmalarını piyasaya sürüyolar gerçekden acınası bi durum.:farao:

haklısın ama bunlar geçiş motoru olarak kullanılmalı. yeni başlayan için, ucuz, dolayısıyla ulaşılabilir, iş görür tipler. :)

konu içeriği ve başlığı ile bomboş geldi bana...
neyi ispat etme çabasıdır bu şimdi?
o bahsettiğin motorlar olmasaydı ülkemizde motorculuk kültürü böyle yaygınlaşmayacaktı....
bir kaskı bile sipariş edip belki 2 hafta gelmesini bekleyecektik hala...
muadili olmadığı için tekele dönüşen tanınmış motor markalarını şu an aldığımızdan daha yüksek fiyatlara alacaktık...
kalite konusunda çin malı ortadadır, lakin rekabet oluşturduğu göz ardı edilemez...
bu yüzden sadece konu açmak için konu açmayalım...

Size aynen katılıyorum.Çin motorları gelmeseydi, şu anda o motorları beğenmeyen arkadaş o markası malum mobileti 2500 TL.sına alırdı.Dediğiniz gibi Türkiye'de henüz yetkililer motosikleti teşvik etme gibi bir düşünceye sahip olamamışken bu motorlar sayesinde millet motor sevdasını gidermeye çalışıyor. Malum ekonomik şartlar dolayısıyla herkesin gücü Japon motoruna yetmiyor. Büyük markalı motorların fiyatlarının başını alıp gitmemesinde de bu motorların payı az değil. Bu yüzden bu motolara burun kıvıranları anlamıyorum. İyi günler.

Neden kötü diyorsun bu isyan ne için anlamadım.Kusuruma bakmayın kask takmayı komik bulan motosikleti aldığı zaman ilk işi tek teker yapmak olan motoru aşırı derecede zorlayan (4 kişi bayır çıkmak) kişiler alıyorlar bu motorları cılkını çıkarıyorlar sonra niye bu bozuldu ne olacak Çin malı diye isyan ediyorlar.Sözüm sana yada birbaşkasına değil lütfen alınma.Çinli motorlar sorun çıkarabilir ama iyi bakarsan sanada iyi bakarlar.Zaten Çinliler bahsedildiği gibi geçiş motoru olarak kullanılması lazım.Ayrıca Türkiye'de motosiklet kültürünün yayılmasını Çin'lilere borçluyuz.Yoksa hala şeytan aleti diyeceklerdi motosikletlere gözleri alıştıda şimdi sadece çok tehlikeli felan diyorlar.

büyük firmalar yeni bir modele geçerken,bir önceki modelin performansını ve hatalarını dikkate alırlar.ortaya daha mükemmel bir motor çıkar.bu saydığınız firmalar ise sadece ciroya odaklanırlar.en çok satan modele yönelmek yerine her sene yeni modeller sürerler piyasaya.bana göre aradaki fark budur.ama yine de fiyatları dikkate alındığında fena sayılmazlar.sadece yedek parça ve servis konusu muamma.

kimse gidipde çinli sevdalısı, hastası olduğu için almıyo motorları...laf ola beri gele...

mesela ben, 2000TL korumalara harcadım. 2010ybr yi neredeyse alıyordum(masraflarla 4600 tl)
Sonra bir düşündüm, windy s 2450tl neredeyse iki katı. Ilk motor için o kadar para riske atılmaz dedim ve titiz birisi olduğum için ikinci el japonlara da bakmadım. Sonuç: windy s ile 10ayda 35000km! Sadece sarflara(lastik, zincir, balata vs) masraf yaptım. Hala saat gibi motor. Değiştirirsem cbf 150 alacağım. O da servis kalitesi daha iyi olur ümidi ile..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:19 ----------

çinli düşmanı(bazı kymco cu) elemanlar! Ben 300-500km lik yola onlarca kez gittim üstelik gecenin 23.00ünde, hatta 02.00sinde. Her seferinde giyindim kontağı açtım yola çıktım. Hiçbir zaman acaba diye motorun sağına-soluna bakmadım. Varmı motoruna bu kadar güvenen? Bu işler motoru parlatıp fotoğraf çekmeye, 90km yol gidip gezi yaptım demeye benzemez. Bakımını yapmazsan değil japon, Italyan bile kullansan birgün sırtına biner.

Herkesin fikirlerine saygımız sonsuz fakat ben piyasada böle güzel yolda giderken titremeyen,motorundan garip gurup sesler gelmeyen bi mondial göremedim.Neyse saygı duyuyorum herkese.

Herkesin fikirlerine saygımız sonsuz fakat ben piyasada böle güzel yolda giderken titremeyen,motorundan garip gurup sesler gelmeyen bi mondial göremedim.Neyse saygı duyuyorum herkese.

Değerli arkadaşım sanıyorum konunun özü itibarı ile diğer arkadaşlarım yukarıda gerekli cevapları vermişler.Zaten bu konuda ata sözümüz bile var.''Bakarsan BAĞ olur,Bakmazsan DAĞ olur.''

Bununla birlikte orasından burasından ses gelmeyen titremeyen motor var mı demişsin.iyi demişsin güzel demişsin de acaba siz hiç 1100 lük Harleye bindiniz mi? Bakalım titreşim ve ses nasıl oluyor.Sanırsın 8 şiddetinde deprem oluyor herkez yere atlasın :cherry:

herkesin fikrne saygın olduğunu söylüyorsun lakin attığın özel mesaj bunu söylemiyor...
burası forum herkes kendi düşüncesini açıklamada serbest...
kalkıp bilader diye özel mesaj atman pekte etik olmasa gerek....:cat:

o zaman sen benim mondial i görmemişsin..2009 model 150RF gel gör bin uzun yol yap istersen..tık derse,çıt cıkarırsa bir yeri sana hediye ederim motoru anında hemde.,!
Anlattığınız,konuştugunuz şey laftan öte değil bunu sizlerde biliyorsunuz..her kesimin gücü japonlara yetmiyor diyoruz ya,birde şu acıdan bakın..
gücü yetsede japon diye her motora para vermeyenler de var..Mesela 2004 YBR den sonra hepsi çin montajlı biliyorsunuz..Ama adı yamaha olunca japon oluyor bir anda!Tamam kalite ve işçilik zayıf bu kabul ama hakkını da yemeyelim artık şu çin motorlarının..adam gibi bakıp,adam gibi binersen her türlü işini görürp,sana motosiklet zevkini yaşatır..Örnek;
Benim 2 tane japon motorum oldu bugune kadar..KLR VE Z750..KLR nin yedek parçasından ve fiyatlarından çektiğimi Allah kimseye çektirmesin..bir km teli 3 ayda geldi siparişle japonyadan!sol depo grenajı kırıldı kaza yaptığımda ve 20 cm lik bir parça ya boyasız haline 176 euro para istedi z-moto 2007 yılında..mondial aldım 150ZC..forumu oku araştır ne hale getirmişim nerelere gezilere gitmişim kaç km yol yapmışım oku..2 ay önce de 2009 150RF aldım 750 yi sattığımda kalan parayla.. ve 200 Tl ye neredeyse fabrikasyon haline getirdim..fren kollarına kadar keyfi değiştirdim düşünün..hadi şimdi de japona binin bırakın çinlileri desin biri..CBR125 in ön jant'ı ne kadar bilen varmı? benim mondial den pahalı..!

bilinçli kullanıcının altında her türlü parasının hakkını kuruşuna kadar verir çin motorları...

Son düzenleme:
çin ve japon arasında bir kıyaslama yapacak olursak,"ne kadar ekmek o kadar köfte" sonucu çıkıyor.japon menşeili tanınmış bir marka mecburen ürününün kalitesine dikkat etmek zorunda.çinliler ise,daha doğrusu çinlileri ülkemize getiren ithalatçılar ise ünlü marka japonlar ile kalite olarak boy ölçüşemeyecekleri için mecburen işin ucuzuna kaçıyorlar.ucuz olmasına rağmen çin motorlarını bayiden istediğiniz zaman alabilirken,daha pahalı japon ünlü markalarda bir ay sıra bekleniyor(benim gibi) bu da herşeyi açıklıyor aslında.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:58 ----------

şunu da eklemeliyim ki,birçok çin motorun plastik kısımları bir çamaşır mandalı kalitesinde bile değil.pırıl pırıl nikelajlı bazı metal! parçaların ise tahta kadar bile dayanıklı olmadığını bizzat görmüşlüğüm var.ama yine de allah o çin motorlarını başımızdan eksik etmesin.yoksa o japon motorlara ancak rüyamızda binerdik.saygılarımla.

F54

arkadaşalar herkez burada düşüncelerini yazmış klavyesine sağlık fakat ucuz alan 2 kere alır diye de bi ata sözü var hee diyeceksiniz sende çin malı motosiklet kullanıyorsun ama lanet olsun aldığım güne elime para geçse ibreti alem için yakmassam (o) böyle olayım servisten garantiden neler geldi başıma ve sonuç hüsran bir sonuç alamadım masraflar cebimden karşıladım çok değil 60 tl ama parayıda yoldan toplamadığım için koydu açıkcası bende hata olsa servise gidip söylemem zaten şimdi keyifle biniyorum bakımını yapıyorum nede olsa mal benim paraya bulana kadar ayı ya dayı diyorum yani:cherry: ama elime 2000 tl daha geçsin birgün düşünmem parçası ucuz muş parçası çokmuş vergisi yokmuş az yakıyormuş varsın az yakmasın vergisi olsun parçası pahalı olsun ama kaliteli olsun zaten o pahalı markaların benim gibi kullanıcısı olursa periyodik bakımdan başka bi ihtiyacı olmaz kurye ye 100000 km giden bana bi ömür gider yılda 10000 km yapıyorum toplasan kimse de sanmasın marka fanatikliği yaptığımı ben kaliteli mal almayı severim başım ağrımasın başka birşey istemem:cat:

Çinliler gelmeden o çok övülen honda yamaha gibi markalar milleti soyuyordu be...Motosiklet almak o yıllarda hayalden öte değildi.Tabi parası bol olan alır ona karışamam ama Çinlilere de laf ettirmem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar