Askerlikte neler öğrendiniz?

Askerliğim yaklaşıyor, neler öğreneceğimi merak ediyorum.

Araştırdığım kadarıyla yakın dövüş ve hayatta kalma dersleri verilmiyormuş.

Olası bir savaş senaryosunda yakın dövüşte ne yapmam gerektiği öğretilmiyorsa; kendimi ormanda, kar fırtınasında, tek başıma, iletişimsiz bulursam ne yapmam gerektiği öğretilmiyorsa askerlik 6 aylık bi zaman kaybıdır benim gözümde.

Son düzenleme:
Motosikleti
yok
Uçakla suriyenin güneyine paraşütle atlayacaksınız, önden rapor vereceksiniz ilgili birimlere.

Motosikleti
1190 ADV
Resimdeki adam neyin oluyor ?

images

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Bak kardeşim, baştan anlatayım sana:
İlk teslim olurken seni zimmetliyorlar. Başın, saçın her şeyin devletin oluyor.
Bu sebeple seni hor kullanıyorlar. Mesela izmarit toplayacaksın. Tuvalet temizleyeceksin. Falan filan.
Şansın varsa meslekten gidersin. Bir nebze rahat geçer askerliğin. (Gerçi artık askerlik yapılmıyor sanırım. Bizim zamanımızda gerçekten operasyona çıkardık.)

Orada kolunda çizgiler olan adamları görecek ciddiye alma. Elini beline at yürü gitsin.
Ama omuzunda çelenk olan birini görürsen kaç gitsin. Yıldızları gördüysen korkma, galaktik bir yıldız fırtınasına tutulursun.

Yanında mutlaka g3 veya ak47 olsun. Ani baskın olursa diye yatağının yanında tut. Hatta kurdele tak ucuna.
Banyo için girişte fiş alıyorsun. Üzerinde kaç dakika kalacağını yazıyorlar. Şampuan sizden, su şirketten.
Yemek konusunda genelde kuşbaşı oluyor. Beğenmediğinde komutanına git bu ne biçim yemek diye sor. Sana daha güzel yemekler getirir.

Eğitim konusunda, kolun bacağın kopacak. Bak bu şaka değil, gerçekten kopacak. Çünkü bir tane dangalak mutlaka olacak bölüğünde. Ve o senin takımına denk gelecek. Angarya işler yüzünden senin başını ağrıtacak. Bu sebeple pek fazla konuşma, özelini kimseye anlatma. He, anlatırsan da geçmiş olsun, bütün tabur öğrenecek.

En son olarak çarşı izinlerini söyleyeyim: Cumartesi sabah tıraşını ol ve nizamiyeye ilerle. İzin kağıdını alıp barlara git, eğlen. Keyfine bak yani. Merak etme komutanlar da oraya gidiyor. Akşam 5 olduğunda da içeri gel. Komutanlar laf yapar, pek takma. Bakarız diyip geç.

(Sakın bunları yapma! :) Kardeşim gidip adam akıllı otur, sessizce emirleri yerine getir, 6 ay olunca da evine dön. Sorgulama. Şimdiden hayırlı teskereler.)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çaresizliği öğrenirsiniz askerde. Mühim bir konu...

Kafan çalışıyorsa yerde sürünen sürüngenden bile çok şey öğrenirsin.
Kafa ekmek kafaysa mal gelir mal gidersin.
Bir erkeğin tatması gereken gurbet, yalnız başına kalma, itle köpekle vakit geçirme, sabır, kişisel bakım, bağışıklık vs.vs. özelliklerin
büyük kısmı askerde öğrenilir.
Şimdiki genç erkeklerin cildi bir bayan kadar pürüzsüz. İki nesil sonra alayı totoş olacak.

• Haha
Tepkiler: F54
Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS
Gunumuzde askerlik eger ki sagini solunu biliyorsan, dus almayi biliyorsan, disiplin ve odaklanma konusunda iyiysen.. az cok kondisyonun varsa tam bir zaman kaybidir.. Bunlardan birinde bile kotuysen sana birseyler katar.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bir şey öğrenilmiyor erlere parasız işci gözü ile bakılıyor.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Askerlik kazanımları kişiden kişiye değişir. Kimisi adam olmuş döner, kimisi için zaman kaybıdır kimisi için ise güzel veya kötü bir anıdır.

Evinden ayrılmamış, yokluk nedir bilmeyen için askerlik yokluğu, kısıtlı imkanları öğrenme yeridir. (Bizim zamanımızda yokluk daha fazla idi sene 97 ler falan) şimdi cep telefonu bile serbestmiş.

Halıya çoraplarla basmayı, buzdolabını amaçsızca açıp ne var ne yok bakmayı özlemiştim. Akşam, sıcak su ihtiyacımı (ilaç içecektim) boş kutu kolaya su koyup, çakmakla ısıtarak gidermiştim.

Bazen de öyle insanlarla karşılaşırsın ki mesela yemekte ne var dediğim birisi "kuş" var demişti. O gün de tavuk vardı yemekte.

Ya da yere eğilip bir şey arayan adam ne arıyorsun dediğimde "taş" dedi. Adam tuvalete gitmek için taş arıyordu.

Çalınan (yer değiştiren) traş köpüğümü adam fırçaya sıkmış. Dedim getir bakayım. diyor bana "nereden anladın"

İnsan idare etmeyi de öğrenirsin. Dert ortağı olmayı da. Ailenden uzak kalmanın nasıl bir duygu olduğunu anlarsın.

Koşulsuz itaat etmeyi öğrenirsin. Komutanın en saçma en mantıksız taleplerine "emret komutanım" demekten başka çaren kalmaz.

Fakat benim bahsettiğim zamanlar 27-28 sene önceydi. Şimdi daha rahat olabilir.

Normal hayatında bu gibi varyasyonlar yaşamış/yaşıyor isen çok da bir şey katmaz hayatına.

Ancak komando vs gibi yaparsan belki aksiyon olur. Harici ancak şafak sayarsın.

G3, MG3, bixi, draganov (kanas), rpg7, t40 bomba atar gibi 8-10 tane silahı kullanmayı, meskun mahal operasyonlarını, gerillavari çatışmayı, baskın, pusu, AT, vs çok şey öğrendim.
Ama işine yarayacak en önemli şey neydi derseniz; sabrı öğrendim. Hem de 2 yılbaşı 3 bayramı asker olarak geçirerek.

Motosikleti
Forza 250
Benim arkadaşıma nasıl sigara toplatılırla,toprak kazmayı bide çimen ekmeyi öğretmişler,ara sırada koridorları yıkıyorlarmış. 🤣🤣🤣

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar