Askere giderken yanımıza ne alıcaz?

yaf bırakında bende yazim bişeyler nede olsa 12 yıllık tecrübe var OYYEAH kardeşim askeriyede hırsızlık olur olmaz diyen yalan söyler onun için yanına yani üzerindeki elbiseler çok kalite olmasın yer değiştirir.Yanına extra bir şey alma paran olsun yeter ama yüklü miktarda ise iyi sakla sonra bölüğün belli olduğu zaman bölük komutanına teslim edersin ihtiyacın olduğu kadar istersin kantinlerde her şey mevcut ,birde 500-1000 kişinin koyun gibi kırpıldığı makineyle traş olmak istemiyorsan saçlarını 3 numaraya kestir git sağlığın açısından uyuzu var kepeklisi var,inşallah havacı olursun çok rahattır.Havacı olursan siteye msj at gittiğin yeri bilim havacı olarak kolumuz uzundur bakarsın incirliğe gelirsin bellimi olur :cat: şimdiden hayırlı tezkereler :cat:

Genelde 4 tertip gidenlerin çoğunluğ sene kaybı olan, tecil bozan okumuş kültürlü adamlardan oluşur. Tertiplerin akıllı adamlar olur. Ama birz pasif adamlardır. Etliye sütlüye karışmayan benden uzak yaşayan yılan tarzında yaklaşırlar olaylara ve kurallara uymasalarda sonuclarına boyun eğerler :queen: Güzel ve kaliteli birliktelikteliklerin olur. Bu bir gözlemdir. :cat:

şimdi 4 senelik bi okul okuyup askere gidince neci olunuyor.bide bu durmda askeriyeye gidip hayatını subay olarak geçirme gibi bi durum varmı?

Serhat_fb kardeş ünv.bitirirsen M.S.B nin ihtiyacına göre belirlenen yedek subaylık kontenjanı vardır.Yani Astteğmen olursun,o dolduğu zaman kısa dönem çavuş olarak gidersin.Eğer Türkiye genelinde geçen yıla göre ünv.mezunu az ise normalda imtihana sokarlar kazanırsan yedek subay olacaksın diye oda bana göre formalitedir,imtihan yapılır eğer ilk ona girersen sana seçme hakkı doğar yedek subaylığını nerde yapmak istersin diye sen de doğal olarak ANKARA dersin,ha normal kazandın ama puanın düşük o zaman elini torbaya sokarsın kısmetine neresi çıkarsa oraya gidersin bilmem 1000 watlık ampul gibi aydınlatabildimmi :cat:

MoToR sağolasın kardeş umarım havacı olurum dediğin gibi bugun aldım malzemelerimi hazırladım çantamı pazartesi gidiyorum. Yerim 2 gün sonra belli olacak. Belli olunca yeni topik açıp ilan edicem gidişimi.

12 Aralıkta askere gidecekse demekki astegmen veya kısa dönem olarak gidecektir.Kişisel eşyalarını alması yeterli olucaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar