aşırı hız adamı yakar :)

Kocaeli İl Temsilcisi
cümleten hayırlı günler arkadaşlar , öncelikle küçüklerimin gözlerinden büyüklerimin ellerinden öperek konuya dalıyorum :) tamamen makara amaçlı olup her türlü geyiğe açık bir konudur :)

amacımız bir yandan neşelenirken diğer yandanda güzel mesajlar verebiyorsak ne mutludur , bu akşam elimdeki hurdalıktan aldığım scooterin gösterge panosuyla uğraşırken istem dışı tamir edeyim onarayım ,modifikasyona uğratayım derken kendi kendime bir şeyler gelişti, çaresizlikten sonra aklıma şeytanlık geldi ama ne olduğunu anlatmaktan ziyade resimlerle anlatmaya çalışayım :)

100 km den sonra yanabilirsiniz dikatli olun ! :cherry:

işin özü şu orjinal gösterge paneli (honda) biraz tuzluca geldi bana elimdeki başka bir motorun gösterge panelini uydurmaya çalıştım , uydurdumda :) ama ramzey gösterge panelinin yağ gösterge kısmı yoktu , onun için ramzey gösterge panelini açarak yağ gösterge ışığını takacaktım ama açarken gösterge ibreleri gevrek simit gibi çıtır çıtır kırıldı, çok kaliteli olduğu ve zamanla güneşten kuruduğu için sanırım :) sonrasına gelelim işte bulduğum çözüm :)

bu arada pratik bazı bilgiler vereyim özellikle plastik aksamları zamanla güneşten ve dış etkenlerden rengi atmış plastik kaplamaları ilk günkü gibi taze ve tertemiz bir görünüşe geri kazandırabilirsiniz , örneğin plastik (siyah) renkli aksamlar zamanla grileşip pis bir görüntü oluşturur.

bunun için yapmanız gerekn sıcak hava tabancası ile kaplamanın dış yüzünü ısıtmaktır ama çok ısıtıp eritmek değil aşağıdaki resimde eski ve yeni halini görüp ona göre hareket edin , ufak bir dalgalanma olsada eskisinden çok çok daha iyi olduğunu seöyleyebilirim :)

çamurluğun üst kısmı sıcak hava tabancasıyla ısıtılmış tarafı alt kısmı eski hali :)
videosu da var ama yükletiğimde buradan paylaşırım .

önemli bir bilgi daha kırılmış plastik granajları içeriden estetik nasıl yapıştıracağınıza dair , gerekli malzemeler pürmüz , hoparlör önlerindeki metal ince ızgaralar ve sac makası pense vs.

videoları müsait zamanda yükleyeceğim şimdilik bu kadar kendinize iyi bakın görüşmek üzre :)

Süpersin yine abi, sondaki resim çok matrak olmuş sargı bezi ve dikişle grenaj tamiri gibi :cherry: ha bide keşke o kibriti yakacak kadar çabuk hızlanabilen motorum olsa :cherry:

Kocaeli İl Temsilcisi
Süpersin yine abi, sondaki resim çok matrak olmuş sargı bezi ve dikişle grenaj tamiri gibi :cherry: ha bide keşke o kibriti yakacak kadar çabuk hızlanabilen motorum olsa :cherry:

proje kesinlikle racınglerin devir saatine uygulanabilir :cherry: :queen: ibreler kırılınca aklıma şeytanlık geldi :) aslında srgı bezi değil o gördüğün hoparlörlerin ön yüzündeki metal ızgara tabi ben konuyu izah edebilmek adına büyük bir parça koydum ama daha küçük parçalar konursa daha iyi olur :)

göstergenin içine bir dal sigara da koysan ya İrfan Ağa,
o motorla 100 ü geçen adam son sigara niyetine onu ateşler..
çılgın adamsın vesselam...

Kocaeli İl Temsilcisi
göstergenin içine bir dal sigara da koysan ya İrfan Ağa,
o motorla 100 ü geçen adam son sigara niyetine onu ateşler..
çılgın adamsın vesselam...

sigara için panoda yer yok kankam ama 2. bir pompayla sele aldı depodan gidona rakı basıyo :cherry:

zihnisinir proceler bunlar irfan abi :) şu benim uçan titan procen nezaman olcek? :queen:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ula irfan 20 liralık grenaj için 100 liralık paynır feda edilir mi?
otobos yahut kamyon yağ filtresini bulacanız

100 km nin oraya ecza sı da koyulsa oraya gelince kıvılcım bile çıkabilir :queen:

bundan sonra kimse 100 ü geçmez :)
abi bunun patentini al bak sonra çaldılar deme :)

emeğine sağlık
ama o yamaha bw's 100 kadranındaki honda yazısını sökseydin çok iyi olcaktı.yamahanın üzerinde honda görmek sinir bozucu
ama mesajda vermek istediğin şeyler güzel ;)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tek kelimeyle müthişsin....Bu icadınla Show TV'ye bile çıkarsın.Röportaj bile yaparlar.
Spiker : Neden böyle bir çalışma yaptınız?
Piyanist_İrfan : Çünkü hız tehlikesine karşı insanları uyarmak amacıyla böyle bir şey yaptım....

İnanıyorum bi gün seni televizyonlarda görücez...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar