Durduğu yerde düşme mümkün de, anahtar değmemiştir olayını anlamıyorum. Motor gelmiş 30+ bine hiç mi açıp debriyaj balatalarına baktırmadın? Külbütör ve üst kapağını açtırıp kontrol ettirip bakımlarını yapmadın?
100 bini doldurmak üzere olan motorda anahtar değmemiştir yazıyor. :sunny:
Anlamamakta ısrar edenler için bir kez daha yazıyorum;
MOTOSİKLET DENEN CİHAZ OLDUĞU YERDE DÜŞEBİLİR !!!
DÜŞMEZ DEMEDİM !!!
MOTOSİKLETİ GERÇEKTEN OLDUĞU YERDE DÜŞENLER NEDEN ANLAMSIZ BİR TELAŞ İÇİNE GİRDİNİZ Kİ?
KONU ŞU; MOTOSİKLET KAZA YAPIYOR VE YERDE SÜRÜKLENİYOR VE BU SÜRÜKLENMEDEN KAYNAKLI SÜRTÜNME ÇİZİKLERİ DOLU MOTORUN MUHTELİF YERLERİ.. AMA BUNU ÖRT BAS ETMEK İÇİN DURDUĞU YERDE DÜŞTÜ YAZIYORLAR... EĞER SİZ DE BU ŞEKİLDE İLANLARINIZA YALAN BİLGİ YAZIYORSANIZ TELAŞINIZI VE ALINGANLIĞINIZI ANLARIM AMA YAZMIYORSANIZ BU GEREKSİZ CEVAPLAR NİYE? TASVİP Mİ EDİYORSUNUZ BU ÜÇ KAĞIDI YAPANLARI??
Anlamamakta ısrar edenler için bir kez daha yazıyorum;
MOTOSİKLET DENEN CİHAZ OLDUĞU YERDE DÜŞEBİLİR !!!
DÜŞMEZ DEMEDİM !!!
MOTOSİKLETİ GERÇEKTEN OLDUĞU YERDE DÜŞENLER NEDEN ANLAMSIZ BİR TELAŞ İÇİNE GİRDİNİZ Kİ?
KONU ŞU; MOTOSİKLET KAZA YAPIYOR VE YERDE SÜRÜKLENİYOR VE BU SÜRÜKLENMEDEN KAYNAKLI SÜRTÜNME ÇİZİKLERİ DOLU MOTORUN MUHTELİF YERLERİ.. AMA BUNU ÖRT BAS ETMEK İÇİN DURDUĞU YERDE DÜŞTÜ YAZIYORLAR... EĞER SİZ DE BU ŞEKİLDE İLANLARINIZA YALAN BİLGİ YAZIYORSANIZ TELAŞINIZI VE ALINGANLIĞINIZI ANLARIM AMA YAZMIYORSANIZ BU GEREKSİZ CEVAPLAR NİYE? TASVİP Mİ EDİYORSUNUZ BU ÜÇ KAĞIDI YAPANLARI??
1. Sayfada anlamak istemeyenler için, çocuğa anlatır gibi anlatayım dedim ve söylemek istediğini anlattım kardeşim, ama hala bazı dangalaklar motor bu düşer gibisinden vs yazılar yazıyor. ŞİMDİ GERİZEKALI BİRİNE ANLATIR GİBİ ANLATAYIM DİYECEĞİM AMA BUNLAR ONUDA ANLAMAYACAK. Ben sessizce uzaklaşayım en iyisi yoksa bu kadar beyinsiz insanlar gördükçe moralim bozuluyor.
Çok büyük ifade sorunu yaşıyorsunuz. Spesifik olarak birine anlatır gibi anlatmanıza çok lüzum yok, orta okul öğrencilerinin dahi zorluk çekmediği bağlaç ayırma gibi ufak detaylarda noksansız derdinizi dile getirseniz, belki dangalak olarak yorumladığınız kişiler anlayacak sizin gibi zeka düzeyine erişimi güç olan birinin edebiyat sanatkarı parmaklarından dökülen cümleleri.
Konu şayet çocuğa anlatır gibi anlatılıyor olsa konu;
"Arkadaşlar "DURDUĞU YERDE DÜŞTÜ" ibaresini bir ilanda görüyorsanız lütfen o kişiyi ve ilanı dikkate almayın." yerine
"kaza yapan ve motosiklete zarar verenler, durduğu yerde yana düştü şeklinde yalan söyleyebiliyorlar, dikkatli olun" temalı bir deyişle ifade edilmeliydi.
Kendini hakim, savcı ya da polis olarak tanıtan dolandırıcılar var diye hakim, savcı ya da polislere güvenmeyin demek kadar anlamsız bir tavsiye bu. İfade edilmeye çalışılan bu. Elbette birçok kişi şişirilmiş kaza kaydı, hafif sürtme, yana yattı gibi bahaneler ardından fazlası olması ihtimalinin farkında; bizzat kazadan sonra toplanmış bir KTM 200'ü gidip almak üzere inceledim, fark edince vazgeçtim. Ama "yaa bu KTM satanlar sıfır yazıyorlar, ama aslında motor kaza yapmış dağılmış sonra toplayıp satmaya çalışıyorlar" gibi bir başlık açmam oldukça saçma olurdu. Fakat "sıfır olarak satılan motosikletler, kazadan sonra toplanmış olabilir; dikkatli olun" şeklinde bir tavsiye biçiminde açmak daha makul dururdu.
Hatalı ve noksanlı ifadelerinizi, hakaret ve aşağılamalarda perçinlemeye çalışmayın. Etkileyici değil, komik duruyor. "Bunlar" diye hakir görmeye çalıştığınız kesim, eğitim ve akıl düzeyi olarak belki örnek alınması gereken kişiler olabilir; kendinizden bu kadar emin olabilecek kadar kudret sahibi iseniz, tevazu göstermeyi ve şayet bir yerde fikir beyan ediyorsanız sadece destek görmeyi beklemek gibi oldukça toy, gelişime kapalı bir davranış sergilemek yerine gerekirse farklı yöntemlerle sabırla yeniden dile getirmeye çalışmanız gerekli. Eğer paylaşıyor olduğunuz fikrinizin üzerinde bu kadar durulmasına ve insanların anlamasına değecek kadar kıymetli bulmuyorsanız, bunda da taktir sizin.
Anladım. Bir başlık açtığınızda gören kişi direkt olarak anlamalı "haaa evet adam çok haklı, hepsini allah bildiği gibi yapsın" şeklinde onaylamalı. Onaylanmak, ihtiyaç elbette.
Okuma kültürü, herkesten beklenecek bir hadise değil; ülke ortalamasının durumu zaten trafiğe kadar yansıyor. Diretmekte haklısınız, farklı düşünen varsa onlar da diretmekte haklılar. Herkes haklı, enfes. İyi günler ve güzel sürüşler dilerim.
benimde aklıma takılan bir konu var.
40 km hızla giderken girdiğim cukur nedeniyle düştüm.
Motosiklet sağa yattı ancak koruma demiri olduğu için bu kazadan kaynaklı hiçbir çizik yok.
Sağ sinyal kırıldı sadece.
Bir de acemilik günlerinde bahce kapısına sol tarafı carpmıstım yine sinyal kırılmıştı ; far koruma kısmı da sürtme nedeniyle siyah kısmı soyulmuştu biraz.
Sanırım kazalı diye bu motoru satamam ben :queen:
3,5 k olan bir motordan ne kadar güzellik bekler insan onu da bilemem.