Artçı problemi

Allah bağışlasın. Çocuğu riske atma. :)

Kolu kırılsa bile için yanmayacak bir arkadaşın varsa pratiği onunla yap. :D Ben öyle yaptım. Çok işe yaradı. Kendine motor aldı sayemde. :D
Pek arkadaşım yok maalesef. tek arkadaşım eşim diyebilirim, onunla pratik yaparız mecbur :)

Ben yavaş sürüş ve yavaş manevralar konusunda eğitim alıp da kendimden emin olana kadar artçı almadım. Kendi başıma bu manevraları rahatça yapabilir olduktan sonra eşime komple full ekipman topladık, ondan sonra bir ay öncesi başladık artçı ile sürüşlere. ilk sürüştedaha önceki yavaş sürüş manevraları konusunda pratik çok işe yaradı, motosiklet hızlanınca zaten arkada biri varmış yokmuş farketmiyor.
Çocuklarım da 13 yaşında, boyları eşimi geçti, ona aldığımız mont uyuyor, kendime de yeni bot almıştım, o da 2-3 numara büyük gelse de çocuklara uydu, kendim eski botları giyip yenileri onlara giydirdim, çocuklara ayrıca impatec cordura dizlik aldım, böyle full ekipman ile binip gezdik.

7 yaşındaki kızınız için erken olabilir. Onun boyuna uygun ekipman bulmakta zorlanırsınız, hadi buldunuz, aldığınız ekipman 6-7 ay sonra küçük gelmeye başlayacak, en azından tam boy atma çağı olan 12-13 yaşına bir gelmesini bekleyin derim.
3 - 4 sene önce eğitim aldım ama artçı bambaşka. Anca bir cesaret ekipmanları toplayıp kısa mesafeli bir turla atarım bu korkuyu.

Arkadan gelen bir kız daha var. En azından küçüldüğünde ona kalır :)

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Bende artçı alamıyorum. Ne kendimi ne artçıyı riske atmaya değmez beni gezdir diyen çokta. Artçı alamıyorum deyip red ediyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Pek arkadaşım yok maalesef. tek arkadaşım eşim diyebilirim, onunla pratik yaparız mecbur :)

3 - 4 sene önce eğitim aldım ama artçı bambaşka. Anca bir cesaret ekipmanları toplayıp kısa mesafeli bir turla atarım bu korkuyu.

Arkadan gelen bir kız daha var. En azından küçüldüğünde ona kalır :)
Tam ekipman alın önce.
Ben en az kendi giydiğim kadar ekipman olacak deyip mont, korumalı pantalon falan alarak başlamıştım, hatta güvenli olsun diye ayaklarına adventure tipi uzun bot aldırdım, ona bot alırken benim botlar da eskimiş sayılır deyip kendime de aldım, daha rahat yazlık botların olduğundan haberi olmadığı için uzun botlara itiraz etmedi şimdilik. :)

Sizde küçüğüne kalır olayı varmış bu iyi, bizimkiler ikiz olunca öyle bir olay da olamıyor. Haftada 1-2cm uzadıkları dönemde kıyafet almak zor iş oldu.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
ilk artçı aldığımda 5 dk sonra trafikte öndeki arabaya patlatmıştım sinyali çatlamıştı zamanla alışıyorsun
Artçıyla sürerken öndeki arabaya patlatmaya mı... ? 😁 :LOL: 😄

İşin şakası artçılı sürüşte motorun dinamikleri cidden değişiyor.

Hele ki hafif bir motora artçı alındığında motorun ve sürüş dinamiklerinin şakülü kayıyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Artçıyla sürerken öndeki arabaya patlatmaya mı... ? 😁 :LOL: 😄

İşin şakası artçılı sürüşte motorun dinamikleri cidden değişiyor.

Hele ki hafif bir motora artçı alındığında motorun ve sürüş dinamiklerinin şakülü kayıyor.
ağırlıktan dolayı fren mesafesi uzuyor normalde durduğum aralıktan birkaç santim uzakta durunca öndekine vurmuştum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim motor titreşimini olduğu gibi artçı selesine veriyor. Arkaya kadın artçı alsam motosiklet müptelası olur, sürekli uzun yol ister. Arkaya erkek artçı alsam ki neden alıyorum ben de bilmiyorum, adam çişini tutamaz.

Motosikleti
Voge 250RR
Motoru sıfır almıştım, 800km civarındayken arkadaşımı artçı almak zorunda kaldım, gece yolda kalmıştı. Hem ben tecrübesizim hem o motordan anlamıyodu. Motor zaten 125lik yetmiyor, zorlamamaya çalışıyorum, o gece zorlandıktan sonra artçı almaya tövbe ettim :D

Motosikleti
GSX8S
Arka amortisörü sertleştirmenin biraz faydası olabilir

kısada (1-2 km) idare edilir, ama uzun gidilecekse,
artçilı kullanımda lastik havalarınıda atlamamak lazım

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
kısada (1-2 km) idare edilir, ama uzun gidilecekse,
artçilı kullanımda lastik havalarınıda atlamamak lazım
Benim motorda arka lastik için tek kişi 37PSI, iki kişi 41PSI yazmışlar. ben 40PSI hava basıyorum, zaten uzun yolda lastikler ısınınca lastik basınç göstergesinde 47PSI'e çıkmış görüyorum, bu şekilde artçı varken yetiyor. tek sürerken de havasını indirmeye üşeniyorum ama.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Benim motor titreşimini olduğu gibi artçı selesine veriyor. Arkaya kadın artçı alsam motosiklet müptelası olur, sürekli uzun yol ister. Arkaya erkek artçı alsam ki neden alıyorum ben de bilmiyorum, adam çişini tutamaz.
Babamın motor bir titriyordu, arka demirlerden tutarken ellerim uyuşuyordu elim gevşiyor gibi hissediyordum.

Motosikleti
Voge 250RR
Dengeni bozan o da olabilir fakat genelde zaten acemilikten kaynaklanır. Zamanla sen motosikletinin dengesine aşina oldukça arkana 130kg biri de binse o kadar zorlanmazsın her şeyin ilacı zamandır.

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
10 yılı aşkın süredir motosiklet kullanıyorum. R1200 GS kullanmama rağmen artçıyla bilhassa şehir içi İstanbul trafiğinde zorlanıyorum.

Motosikleti
Honda Forza 250
Yıllardır artçılı sürerim halen duran araçların arasından dümdüz geçemem, aralık genişse o zaman cesaret eder geçerim sizlik bişey değil hocam

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
artçı olarak binen arkadaş bi poposu rahat dursa alıcam ama her aldığımda yolda virajda poposunumu kaşır anlamadım ya iki gün önce silivriden çıktı 3 motor 4 kişi benım motor geniş diye bana verdiler artçıyı saolsun arkadaşın araç tecrubesi bile yok geldi arkama anlattım baştan böyle durucan şöyle yapıcan diye tmm dedi çıktık yola çatalda ormanlıya gidicez yaw adam her virajda kazık yutmuş gibi duruyor ben sola yatıyorum o sağa yatıyor :D ben sağa yatıyorum o sola anlamadım bide her virajda arkada birşey yapıyor motor göt atıyor la kafam attı durdum elbasan köyünde sen hayırdır dedim amacın ne kardeşim abı sen yatıypn motor yatıyor düşecek sanıyorum diyor la manyakmısın dönemiyoruz diyorum farkındayım diyor virajda neden sallıyorsun kendini diyorum popm ağrıdı onu kaşıyorum diyor la virajda kaşınacak yermı diyorum gülüyor in yürü git arkadaşa dedim bindi cb650r olan arkadaşa onuda bacaklarıyla sıkıyormuş :D in bin otobuse geri git dedim en sonunda ama günün sonunda bizimle geldi rahatladı sonra

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar