boşuna dememişler bir musibet 1000 nasihatten iyidir diye.bende zamanda eski motorumu bir arkadaşın uzun ısrarları sonucu(yaklaşık 35dk) dayanamayıp vermişdim.alt tarafı sahilde ufak bir tur atıcaktı gözümün önünde.ama boşuna dememişler el elin eşşeğini türkü çığırarak ararmış.adam gazı sonuna kadar açtı,yerler hafif kumlu olduğu için motorpatinajda biraz gitti ve yere yatıp birlikte sürüklendiler.şimdi ne oldu?motorumun bir çok yerinde çizikler meydana geldi.arkadaşımın dizi kolu falan çizildi kanadı.sonuçta belli bir dostluğun olan adamdan tamir masrafınıda istiyemessin.he istersin vermesse ne olur.senin adın çıkar.bana öle oldu.istemedim para falan ama bi kere ufacık bi gündeme getirdim konuyu gırgır maksatlı arkadaş hemen saldırıya geçti.neymiş efendim ne kıymetli motorun varmış falan filan...
şimdi düşünüyorumda biraz daha katlanıp motorumu ona vermeseydim,ne arkadaşım hafifte olsa yaralanıcaktı,ne motora bişey olucaktı,azcık bir soğukluk olsada arkadaşlığımız zarar görmeyecekti.
ama artık yeni motorumu kimseye vermem veremem.sadece bir keresinde İstburak arkadaşımız benzincideyken kullandı biraz o kadar.he birde babamla amcama veririm bana onlar öğrettiler motosikleti.
sonuç olarak arkadaşlarınız ilk baştan motoru vermeyerek hafifçe kırmanız daha sonra olabilecek sorunlardan daha iyidir.tecrübeyle sabittir.