arkadaşlar uygun bir fiyata kaliteli ve sağlam kask

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Valla bende öyle birşeyler duydum ama onunda bir sınırı varmış özellikle araştırdım.Sizin dediğiniz ancak kaskın iyi bir hırpalanması sonucu olabiliyormuş.

feyizoglundaki agv lere bak bu fiyata alabilecegin en iyi kask.agustos ayında 400 tlye almıştım.fiyatları korkunç düşmüş.arkadaşım shoei aldı 600 tlye güvenlik seviyesi E6 agv K serisininde E6 avcılardaysan şirinevlerdeki honda bayisine ugra sanırım feyizoglunada onlar veriyor.

arkadaşlar açık kaskları niye önermiyorsunuz acaba bende açık almayı düşünüyorum ikincisi iyi hava almayan kasklar saç da dökebiliyormuş sizin düşünceleriniz ne dir.?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
merhaba gecmis olsun kanımca artık o kaskı kullanmamalısın istersen bi arastır ama o kask artık ozelligini yitirmistir.:cat:

ne demek özelliğini yitirmiştir arkadaşım açıklarmısın biraz? armutmu bu yere deyince ezilince özelliğini yitirecek,sağlam görünüyorsa nasıl özelliğini yitirmiş olabilir? ben 70 km/h ile giderken arka sisybardaki kaskım düştü,ben cam mam kalmamıştır sanıyodum bi arabanın altına girmiş,buldum aldım,bazı yerdeki vernikleri sıyrılmış o kadar.rahat 25 metre falan sürüklendi kask..

arkadaslar ben tam bi nolan hastasıyım.. n 101 ve n 102 kask kullandım... ama 1 yıl önce sattım... yine nolan almak istiyorum ama çok pahalı geliyor..skiden bekarken alıyordum ama şimdi evliyim ve daha tutumlu olmalıyım... bende ucuz ve kaliteli bişey arıyorum...şuan için agv ye sıcak bakıyorum.. forum takibimde olacak....

birader ben agv markasının gp1 modelini 160 tl ye otosever' den yenice aldım. daha once 300 tl lik bir axo kask kullanıyordum. ikisinin arasında açıkçası bir kalite farkı yok. yani ekonomik ama guvenebilecegin bir kask. (yalnız ben 110 un üstüne cıkamıyorum, dolayısıyla yüksek hızlarda performansı nasıldır bilemiyorum)

gp1, italyan agv markasının ekonomik bir modeli. vizorun sökme- takma mekanizmasının diger modellere nazaran biraz kullanışsız olmasından başka bir kusuru şimdilik görünmüyor. (lazer'in de aynı segementteki modelinin mekanizması böyle)

kısaca seçeneklerinin arasında agv gp1 i de al. seçeneklerinin mümkün oldugu kadarını git bizzat incele, elle . aradıgının hangisi olduguna ancak boyle emin olabilirsin. kask zart zurt degistirecegin birşey degil. dahası aynı kalitedeki ik farklı marka kask arasında bile bazısını memnun bazısını rahatsız edecek ufak nüanslar bulunur. demem o ki, kask da aynı motosiklet gibi internetten siparis edilemeyecek bir donanım.

Son düzenleme:
ne kadar ekmek o kadar köfte....
benim önerilerim: 1-nolan(200-300) 2-agv(150-180) 3-lazer lz6(130)
4-ls2(100) hadi kolay gelsin....

arkadaşlar açık kaskları niye önermiyorsunuz acaba bende açık almayı düşünüyorum ikincisi iyi hava almayan kasklar saç da dökebiliyormuş sizin düşünceleriniz ne dir.?

benim düşüncem şu ayhan 53;

yere kapaklandığında güzelim suratının çenenin ve 32 adet dişnin eline gelmemesi için bence kapalı kask al en azından sıfatın değişmez bu arada bayanlar kellerden daha çok hoşlanırmış bi dipnot

LS2 derim başka demem kusura bakmasınlar ama bi kaskada 300-500 veremem.Ülkede bu kadar aç insan var yazık günah.Ls2 bence sağlam bir kask kaza yaptım ls2 ile 2 ay önce kask yerde sürtündü inanın kaskta hiçbir şey yok.Halada kullanıyorum.

tabiki o yönden bakarsan bi sürü aç insan var ama motosikletin ne marka ve kaç cc bilemem yanlız ben kaza esnasında kafamı emanet edemeyeceğim bi kaskı alıpta cenazemde bi sürü aç insan olsun istemem
kaskın darbeden dolayı darbe emiciliği özelliğini bi miktar kaynetmiş olabilir. tavsiyem değiştirmen yönündedir ama kaç km süratla düştüğünü bilmiyorum kendim ss kullanıyorum 220-240 km civarı hızlara kadar çıkıyorum ona görede kask kullanıyorum en azından yerde sürtünmeden dolayı kafama bi zarar gelmeceğini biliyorum
varsın millet aç kalsın

bu arada kask alırkende belli sertifikalandırma kuruluşlarının onaylarında bakmayı unutma benim şimdi aklıma gelmiyo ama en azında googleden bulabilirsin bu firmaları

Son düzenleme:
ne demek özelliğini yitirmiştir arkadaşım açıklarmısın biraz? armutmu bu yere deyince ezilince özelliğini yitirecek,sağlam görünüyorsa nasıl özelliğini yitirmiş olabilir? ben 70 km/h ile giderken arka sisybardaki kaskım düştü,ben cam mam kalmamıştır sanıyodum bi arabanın altına girmiş,buldum aldım,bazı yerdeki vernikleri sıyrılmış o kadar.rahat 25 metre falan sürüklendi kask..

daha cok kısa sanırım 2 yada 3 gun once forumda bir baslık acılmıstı ve bu konu altında kaskların kazalarda belli bir esneklik olayını yitirip bir sonraki kazanın (olmaması tabiiki temenni ) bu kaskla yasanılmaması gerektigi yazıyordu bence arastırmaya deger bir konu.:cat:

Motosikleti
Honda Crf250L
Nolan n102 yi beğendim alacağım galiba ama çok pahalı 475 lira...bu kaskın n-com suz olan modeli var mı? çünkü n-com kullanacağımı hiç zannetmıyorum..kullanmayacağım şey için boşuna para vermiyim..

bende bi tane kask var motor olmamasına rağmen, n 92 nolan marka hediye,bir çok yerinde özel hava girişli fiyatı yüksek tir biraz ama kalitedir.Eğer iyi birşey arıyorsan bu modelin n 96 tısını sana gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
benim düşüncem şu ayhan 53;

yere kapaklandığında güzelim suratının çenenin ve 32 adet dişnin eline gelmemesi için bence kapalı kask al en azından sıfatın değişmez bu arada bayanlar kellerden daha çok hoşlanırmış bi dipnot

tabiki o yönden bakarsan bi sürü aç insan var ama motosikletin ne marka ve kaç cc bilemem yanlız ben kaza esnasında kafamı emanet edemeyeceğim bi kaskı alıpta cenazemde bi sürü aç insan olsun istemem
kaskın darbeden dolayı darbe emiciliği özelliğini bi miktar kaynetmiş olabilir. tavsiyem değiştirmen yönündedir ama kaç km süratla düştüğünü bilmiyorum kendim ss kullanıyorum 220-240 km civarı hızlara kadar çıkıyorum ona görede kask kullanıyorum en azından yerde sürtünmeden dolayı kafama bi zarar gelmeceğini biliyorum
varsın millet aç kalsın

bu arada kask alırkende belli sertifikalandırma kuruluşlarının onaylarında bakmayı unutma benim şimdi aklıma gelmiyo ama en azında googleden bulabilirsin bu firmaları

Evet o dediğin sertifikaları duydum ve biraz olsun inceledim.Ama şöyle bişey var Rahmi Barutçu'yu tanıyorsundur umarım.Kendisi Türk ünlü bir motorsiklet hocası.Aynen şöyle diyor kaskın markası,görünümü önemli değil önemli olan çene kısmının kapalı olması ve E9-E7-E bilmemne gibi Avrupa standartlarına uygun olup olmadığı diyor.Bu özelliklerde kaskın içindeki bir etikette yazıyor biliyorsundur sanırım.Mesela benimki E9 standartlı.

Evet o dediğin sertifikaları duydum ve biraz olsun inceledim.Ama şöyle bişey var Rahmi Barutçu'yu tanıyorsundur umarım.Kendisi Türk ünlü bir motorsiklet hocası.Aynen şöyle diyor kaskın markası,görünümü önemli değil önemli olan çene kısmının kapalı olması ve E9-E7-E bilmemne gibi Avrupa standartlarına uygun olup olmadığı diyor.Bu özelliklerde kaskın içindeki bir etikette yazıyor biliyorsundur sanırım.Mesela benimki E9 standartlı.

Bunu da kaskın üzerindeki : ECE22-05 (Avrupa Birliği), D.O.T.(ABD), TUV (Alman), BSI (İngiliz),DOT FMVSS(ABD), Snell (ABD);NZ (Yeni Zellanda),CSA CAN3(Kanada), JIS (Japonya) gibi ibarelerden anlayabiliriz. Bu standartlardan en makbulü Avrupa Birliği standartları yani “ECE” standardıdır.
ECE;Birleşmiş Milletler, Avrupa Ekonomik Komisyonunu’ na üye devletlerin kabul ettiği standardizasyon kriterlerine uygun anlamına gelen bir markadır.

Avrupa Birliği Uluslararası Kask Standart Numaraları
(ECE /TRANS/505 Regulation No. 22)

E1 Almanya E13 Lüksemburg E25 Hırvatistan E37 Türkiye
E2 Fransa E14 İsviçre E26 Slovenya E38
E3 İtalya E15 E27 Slovakya E39 Azerbeycan
E4 Hollanda E16 Norveç E28 Belarus E40 Makedonya
E5 İsveç E17 Finlandiya E29 Estonya E41
E6 Belçika E18 Danimarka E30 E42 Avrupa Topluluğu
E7 Macaristan E19 Romanya E31 Bosna Hersek E43 Japonya
E8 Çekoslovakya E20 Polonya E32 Letonya E44
E9 İspanya E21 Portekiz E33 E45 Avustralya
E10 Yugoslavya E22 Rusya E34 Bulgaristan E46 Ukrayna
E11 İngiltere E23 Yunanistan E35 E47 G.Afrika
E12 Avusturya E24 Irlanda E36 Litvanya E48 Y.Zellanda
Kaynak:http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29regs/22rv4e.pdf(Erişim:28.05.2008)

benim kanımca bende 3 adet kak var hepside E3 standartında bilmiyorum ama en azından italyan işi sağlam olur temennisindeyim

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Bunu da kaskın üzerindeki : ECE22-05 (Avrupa Birliği), D.O.T.(ABD), TUV (Alman), BSI (İngiliz),DOT FMVSS(ABD), Snell (ABD);NZ (Yeni Zellanda),CSA CAN3(Kanada), JIS (Japonya) gibi ibarelerden anlayabiliriz. Bu standartlardan en makbulü Avrupa Birliği standartları yani “ECE” standardıdır.
ECE;Birleşmiş Milletler, Avrupa Ekonomik Komisyonunu’ na üye devletlerin kabul ettiği standardizasyon kriterlerine uygun anlamına gelen bir markadır.

Avrupa Birliği Uluslararası Kask Standart Numaraları
(ECE /TRANS/505 Regulation No. 22)

E1 Almanya E13 Lüksemburg E25 Hırvatistan E37 Türkiye
E2 Fransa E14 İsviçre E26 Slovenya E38
E3 İtalya E15 E27 Slovakya E39 Azerbeycan
E4 Hollanda E16 Norveç E28 Belarus E40 Makedonya
E5 İsveç E17 Finlandiya E29 Estonya E41
E6 Belçika E18 Danimarka E30 E42 Avrupa Topluluğu
E7 Macaristan E19 Romanya E31 Bosna Hersek E43 Japonya
E8 Çekoslovakya E20 Polonya E32 Letonya E44
E9 İspanya E21 Portekiz E33 E45 Avustralya
E10 Yugoslavya E22 Rusya E34 Bulgaristan E46 Ukrayna
E11 İngiltere E23 Yunanistan E35 E47 G.Afrika
E12 Avusturya E24 Irlanda E36 Litvanya E48 Y.Zellanda
Kaynak:http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29regs/22rv4e.pdf(Erişim:28.05.2008)

benim kanımca bende 3 adet kak var hepside E3 standartında bilmiyorum ama en azından italyan işi sağlam olur temennisindeyim

Kardeşim çok güzel açıklamışsın emeğine sağlık.

Bu arada araştırdım biraz.Bir kaskla kaza yaparsak,kaskta güçlü bir esneme,kırılma olmamışsa kask sapasağlam olduğu gibi duruyormuş arkadaşlar.Zaten diğer türlü çok saçma bişey.Eğer birisi öyle diyorsada mantığını açıklasın bizde bilelim.

Son düzenleme:
Kardeşim çok güzel açıklamışsın emeğine sağlık.

Bu arada araştırdım biraz.Bir kaskla kaza yaparsak,kaskta güçlü bir esneme,kırılma olmamışsa kask sapasağlam olduğu gibi duruyormuş arkadaşlar.Zaten diğer türlü çok saçma bişey.Eğer birisi öyle diyorsada mantığını açıklasın bizde bilelim.

teşekkür ederim profilinde yazan motorsiklet 125 cc scooter galiba maksimum yapabileceğin hız 100 hadi 120 olsun bu hızlarda eğer bir düşme yaşarsan ki kask senin için koruyucu olabilir ve yere düştüğün anda kaskın aldığı basınç ve darbe şiddeti az olabilir

ama tahminim değiştirlmesi yönünde ısrarlı olan arkdaşlar ya ss kullanıcılarıdır yada en az 500 cc alete sahip olan arkdaşlarımızdır. o bakımdan büyük cc motor kullanıcıları genellikle senin motorun total hızına 1. ve ya 2. viteste çıkmış oluyo yani genellikle büyük motorlarda düşme olayında motorun hızı ve darbenin şiddeti de yüksek olacağı için düşme anından sonra kaskları değiştirebilirler.

aslında düşmüş olan kaskı kullanmak bence bi problemi yoksa kullanılmalıdır hem düşmeden motorcu olamassınki en azından elinde bi kanıtın olur kaska bak faln dersin :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar