Sevgili Ukala;
Konudaki diğer mesajları okumadan mesajıma başlıyorum.
Daha sonra okuyacağım.
Öncelikle muhteşem birşey yapıyorsun. Seni canı gönülden tebrik ediyorum.
Küçük yaştan motosiklet kültürüne kazandırılmalı her birey.
Cbr125 çok güzel motor. Fakat sadece site içinde kullanılmayacağını ikimiz de biliyoruz. Yeri gelecek kaçamaklar olacaktır. Fakat 14 yaşındaki biri için trafiğe çıkmak çok tehlikeli.
Benim tavsiyem hem sana yarayacak hem kardeşine sürüş becerilerini geliştirecek bir cross motosiklet alman. Bu motosikletlerin amacı trafik değil dağ bayırdır. Kardeşin dağ bayırda çok daha fazla eğlenecektir.
Ayrıca cbr125'e belki biraz da yaşıtlarına gösteriş için binecektir. Site içinde turlamak ne kadar zevkli olabilir ki?
Fakat cross ile dağlara çıktığınızda , motosiklet sürmek ne demekmiş keşfedecektir. Ve ileride motosikleti , hava atma biçimi , kız tavlama yöntemi olarak görmeyecek gerçekten sevdiği bir hobi haline getirecektir.
Öte yandan cross bir motosiklet sana da yarayacaktır. 600cc ss yanında farklı bir eğlencesi olacaktır... Bence Honda xl200 veya yamaha xt125r gibi bir motosiklet almalısın.
Bu arada , 14 yaşında biri motosiklet kullanamaz diye birşey yoktur. Motosiklet kültürü gelişmiş ülkelerde motosiklete başlama yaşı oldukça küçüktür. Hatta çoğu bilinen motosiklet koruma ekipmanı firmasının küçükler için ürünleri vardır.
Size Motogp'den bir örnek. 125cc kategorisinde:
Daniel Webb
Doğum tarihi: 22/3/1991
Veya
Marc MARQUEZ
Doğum tarihi: 17 Şubat
1993
Bu arkadaş bu yaşta motogp'de yarışıyorsa motosiklete kaç yaşında başladı tahmin edin.
Bunlar sadece iki örnek. Bunun gibi birçok genç (gencimiz demeyi çok isterdim) üniversal şampiyonalarda yarışıyor.
Eyvah! Az daha unutuyordum.
ATA NURCAN
Bir de bu.
Tabi bu da var.