arkadaslar motordan bır ses gelıyor bakarmısnız

arkadaslar motoru yenı aldım 180 km de falan , ama sanki ilk aldıgımda bu ses yoktu şimdi çıkmaya basladı gaza bıraz fazla yuklenınce cıt cıt gıbı bır ses gelıyor motoru kapatıyorum motor sogurken aynı sesı cıkarıyor ama dusuk suratte bu ses cıkmıyor evham yaptım motorda yenı ya bır sorunu olabılırmı acaba

soğurken yapması normal, özellikle yeni motorlarda o soğuma sesi olur..aslında her motorda olur soğurken....giderken yaptığına ise bişey diyemem ama bişey olduğunu zannetmiyorum

hocam motor daha yenı ya , soguma sesı gıbı olyor gıderkende cıt cıt cıt dıye sureklı degıl ama gaza yuklendıgım zaman yuklenme dedıgım 40 dan 60 a cıkarken ornegın

benim eski mondial 150 mash tede vardı o çıt çıt sesi. Belki yoldada çıkıyordu ama kasktan ve egzoz sesinden duymuyordum. Ama motoru kapadığımda soğurken çıkıyordu onu duyuyordum.

Kardesım kafamı kurcaladı ya içim huzursuz oldu sımdı oruclu oruclu kafayı ona taktım

O ses hızlanınca gelir motorun sağından solundan. Kask takmıyor musunuz? O sesleri nasıl duyuyorsunuz.
Motoru park edince soğurken ses gelir onda sorun yok.

Kask takıyorum fakat rodaj da oldugu ıcın suratlı gıtmıyorum 50 60 la gıderkende rahat duyabılıyorum camımı kapatmıyorum kapalı kask kullanıyorum

Bazen benden de geliyor.. Ateşleme sisteminden gelebileceğini düşünüyorum. Gazı açınca sanki bujiden çıt çıt sesler geliyormuş gibi..

Fatıhım senı arıcam bır ara su ramazanda kafam kalkmıyor basım donuyor motora bınınce unutuldun sanma kardesım

Motoru istop edip soğumasını bekle. Kulağını yakmadan egsoz tarafını bir dinle bakalım giderken duyduğun ses mi?

egsozdur egsoz soğuma sesidir. Gelir.
cıt cıt cıt..... Çekirge gibi.
Kedidir yani kedi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar