- Motosikleti
- Honda CB600F Hornet, Yamaha MT 07, Yamaha XJ6N, Honda CBR600RR, Yamaha MT25
- Konu Yazar
Teşekkür ederim abi özür dilerimŞimdi konuyu baştan sona tekrar bi gözden geçiriyorum, baktım özellikle bir arkadaşımla aynı virajda olan bir hadiseyi anlatmama rağmen ve bunu belirtmeme rağmen kendi üzerine alınıp ağzından salyalar saçarak bana ve forumdaki diğer arkadaşlara saldırmaya başlamışsın. Sen objektif bakabiliyor musun? Hayır... O zaman nasıl cevap bekliyorsun? Trafiğe açık alanda teker yapan, makas atan, kırmızıda geçen, polisten kaçan, bunu yayınlayan sonra pist yok yeaa diye mızıklayanda sensin. Ne bekliyordun? Millet şak şak mı yapacaktı? Bir kaç sayfa öncede söyledim, pist var Soma'da açıldı, Nazillide var. İkisinede git, Nazillidekine ismimi vereyim selamımı söyle eminim indirim bile yapar.
Sana diyorum ki, her iki disiplinde de viraja yanlış giriyorsun. Yarış çizgisi desek; içten girip içten çıkmaya çalışıyorsun. Erken apex kesmeye çalıştığın için istemsiz dışa açılıyorsun. Dengeli gaz yok tam gaz var. (yokuş yukarı motorda güçsüz gerçi ama yinede Apex sonrası tam gaz olmalı, ama apex diye kestiğin nokta yanlış zaten) Late Apex yok erken Apex var. Şöyle dönerim böyle saplarım cevabı geliyor. Yazıyla sana nasıl tam olarak aktarmamı bekliyorsun? Ya da sana özel pist kiralayıp eğitim videoları falan mı çekseydik? Ne bekliyordun? Üşenmedim yarış çizgisinde nasıl girmen gerektiğinide çizdim. Çok düzgün çizemedim ama canva'da bu kadar oluyor. (Mac kullanıyorum bunda paint vs türevi bir program yok. O yüzden Canva)
Gelirim de gerçekten sana özel mesajla işyerimin adresini atıcam, gel gerçekten anlatayım bu konuları. Bilgi parayla satılır, ben bedava teklif ediyorum. Ve emin ol bu kelimeleri sarf ettiğine pişman olacaksın kötü niyetli olmadığımı görüp. Şu paylaştığım çizgiye bak, sonra videoyu izle, içeriden çıkıyorsun, hang off sandığın bir şey yapıyorsun(biraz omuz düşürüp sadece bacağını açmışsın)![]()
Şu yazdığın mesaja bak, buna karşılık diyebileceğim tek şey var; Arkadaşım sen geri zekalı mısın? Bu neyin egosu? Bilmiyorum demek bu kadar mı zor? İlk mesajında eleştiriye açığım sizce nasıl diyip sonra "Viraj çizgim gayet iyi standart bir tekniktir. Vücut pozisyonum ve temel viraj alma tekniğim görüntülerde hatalı değil." yazmak neyin nesi? Çizgi mizgi her şeyi geçtim, motor üstünde yanlış oturuyorsun, ayağın peg'e yanlış basıyor ayak ucunu sürteceksin az daha yatırsan...
Tekrar ediyorum, Amaç hızlı sürmekse sen bu çizgide dönmeye devam edersen, sistemli sürüş disiplininde bile burayı daha hızlı dönerim. Hatta daha az yatırarak dönerim. Lastiğin sınırına yaklaşmam, karşıma bir tehlike çıkarsa kaçacak manevra kabiliyeti bırakırım. Bunu sadece ben değil, bu sistemi bilen iyi uygulayan bir başkasıda daha hızlı döner. Olay benim hızlı senin yavaş dönmen değil, Sistemi kullanabilmek. Sistem bize zaman kazandırır. İki tane hocamız var burada, etiketliyorum, yanlışım varsa evet yanlışsın desinler @Okan Sinan Ocan @Mallaca
Çok basit bir şey var, Orada pist gibi kullanılan bir kaç viraj var, senin önündeki elemanın biri patlar yola benzin vs döker. Bir önceki geçişinle bir sonraki geçişin arasında tutuş farkı oluşur, En iyi ihtimalle yaralanırsın, daha kötüsü hayatını kaybedebilirsin. Burada kimse senin kötülüğünü istemiyor. Ölümünüde istemedim, dediğim şu, çekirge bir sıçrar iki sıçrar... Hayatımızın sonuna kadar motor üstünde kalmak ve eğlenmekse amaç, senin sürdüğün şekilde o işin gidişatı çok uzun gözükmüyor.
Bu işler kapasite meselesi, videolarda görüldüğü kadarıyla cesaret var, hakimiyet var, düzgün yönlendirilirsen kapasiteni çok verimli kullanırsın. Ama bilgi namına bir şey yok. Bu cahiliyetin kaynaklı "elin yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanarmış" ya, senin sürüş öyle bir şey.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada belirteyim, teorik çizgiyi çizdim, tam parabol çizemediğim noktalar oldu aşırıda uğraşmadım. Ancak yolun kirli noktalarınıda göz önünde tutmak gerekir. Tozlu kısımlarda tutuş kaybı yaşanabilir, Özellikle late apex diye çizmeye çalıştığım noktada harita görüntülerine göre hep virajın içi kullanılmış, dışı kirlidir muhtemelen.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
konunun en başına dönüp yazılanları tekrar okudum da... Sanırım ben biraz kendi kendime tribe girmişim. Kimsenin bana doğrudan bir saldırısı yokmuş ama ben o anki savunma mekanizmasıyla her eleştiriyi kişisel bir saldırı gibi algılayıp gereksiz bir polemik başlatmışım. Kendi hatamı ve yanlış anlaşılmamı fark ettim. Hem üslubum için hem de boş yere vaktinizi aldığım için hepinizden özür dilerim.
ilgili yaptığınız yapıcı eleştirileri şimdi daha sakin bir kafayla cebime koyuyorum.
Tekeriniz düz bassın, kusura bakmayın tekrar.
Son düzenleme: