Arkadaşlar merhabalar Konumuz Viraj

Motosikleti
Honda CB600F Hornet, Yamaha MT 07, Yamaha XJ6N, Honda CBR600RR, Yamaha MT25
Yaklaşık 3 senedir motosiklet kullanıyorum aktif olarak yüksek cc motorumda oldu düşük cc motorumda viraj konusunda kendimi geride hissediyorum yinede yapabildiğimi sizinle paylaşmak istedim eleştiriye açığım…

Motosikleti
Hedefin ne ki ? Otoyollarda da pistteki gibi dönmek mi ? Kendini öldürmeye mi çabalıyorsun ?
Hedefim viraj konusunda kendimi geliştirmek. Bunun eğitimini alamayacağım için izleyerek ve pratik yaparak öğrenmeye çalışıyorum. Yapabildiğimin farkındayım ama daha fazlasını istediğim için bu videoyu attım. Kendimi öldürmeye çalışmıyorum; bunların riskini bilerek yine de öğrenmek istiyorum. Zaten motosiklette MotoGP veya SBK pilotu da olsan ölme şansın var.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Hedefim viraj konusunda kendimi geliştirmek. Bunun eğitimini alamayacağım için izleyerek ve pratik yaparak öğrenmeye çalışıyorum. Yapabildiğimin farkındayım ama daha fazlasını istediğim için bu videoyu attım. Kendimi öldürmeye çalışmıyorum; bunların riskini bilerek yine de öğrenmek istiyorum. Zaten motosiklette MotoGP veya SBK pilotu da olsan ölme şansın var.
Bak sevgili kardeşim, daha iyi dönmek diye birşey yok. Doğru şekilde dönmek var, yanlış şekilde dönmek var. Daha fazla yatacağım diye limitlerini zorlarsan her daim şanslı olmayacaksın. Mezarlıkta yatan binlerce merhum motosikletçi kardeşlerimize sorsaydık ne derlerdi bir düşün... Cüretkarlık arttıkça alacağın hasarın miktarı daha da artacak, bunu anlayın ve anlatın !. Otoyollarda kurallı şekilde seyir yapılır, kudurulmaz, azılmaz. Sen kendini çok iyi zannederken arkandaki şoför yaptığın hareketi anlamazsa altında bulursun kendini. Bak sevgili canım kardeşim, bunlar yaşandı, yaşanıyor. Bu işlerin yeri pistler. Asfaltıyla, trafiksizliğiyle, hakemleriyle, ambulanslarıyla, geometrisiyle, herşeyiyle.

Bu forumda sorumluluk hisseden kimse de sana "şunu et, bunu et" demeyecek, emin ol. Kaldı ki temel tekniklerinde dahi hata yapıyorsun, lowside olma tehlikesi atlatmışsın attığın videoda. Gaza gelmeyin, kendinizi infilak ettirmeyin. Evinizde sizi bekleyenlere o haberi verdirmeyin. Allah'a emanet ol kardeşim.

Motosikleti
Bak sevgili kardeşim, daha iyi dönmek diye birşey yok. Doğru şekilde dönmek var, yanlış şekilde dönmek var. Daha fazla yatacağım diye limitlerini zorlarsan her daim şanslı olmayacaksın. Mezarlıkta yatan binlerce merhum motosikletçi kardeşlerimize sorsaydık ne derlerdi bir düşün... Cüretkarlık arttıkça alacağın hasarın miktarı daha da artacak, bunu anlayın ve anlatın !. Otoyollarda kurallı şekilde seyir yapılır, kudurulmaz, azılmaz. Sen kendini çok iyi zannederken arkandaki şoför yaptığın hareketi anlamazsa altında bulursun kendini. Bak sevgili canım kardeşim, bunlar yaşandı, yaşanıyor. Bu işlerin yeri pistler. Asfaltıyla, trafiksizliğiyle, hakemleriyle, ambulanslarıyla, geometrisiyle, herşeyiyle.

Bu forumda sorumluluk hisseden kimse de sana "şunu et, bunu et" demeyecek, emin ol. Kaldı ki temel tekniklerinde dahi hata yapıyorsun, lowside olma tehlikesi atlatmışsın attığın videoda. Gaza gelmeyin, kendinizi infilak ettirmeyin. Evinizde sizi bekleyenlere o haberi verdirmeyin. Allah'a emanet ol kardeşim.
Beni düşündüğünüz için teşekkür ederim ama motoru yatırmadan, kendim doğru pozisyonda viraja girmeyi öğrenmek için yapıyorum; zaten viraj dönmenin motoru daha fazla yatırmak olmadığını ben de biliyorum. Tabii ki bu işin çözümü pist, orası net. Güzide İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve onun güzide başkanı, mevcut Ülkü Yarış Pisti'ni kapatıp rekreasyon alanı ilan etti; yoksa ben de tabii ki karayollarında viraj yapma derdinde değilim. Karayolu olarak en güvenli trafik nerdeyse hiç olmayan eski sabuncu beli yolu bazı virajlarda motorcu bariyeride mevcut o yolda zemin kalitesi normal asfaltlara göre iyi bu yüzden orda çalışıyorum bu teknikleri. Sizde Allah'a emanet olun teşekkür ederim ilginiz için.

Motosikleti
Dominar D250
En başarılı sürücü bile limitini ararken düşüyor, normal sürücünün virajda yatıp biraz daha, biraz daha derken kendini yerde bulmaması imkansız, bunu birde bariyerli bir virajda yapmak çok çok büyük risk ve kumar.
Bence trafikte motoru yatırmaya çalışmaktan ziyade sürüşten keyif almaya bakın, makinaya uyum sağlandıkça, makinayı tanıdıkça, elinize eldiven gibi oturdukça sürüş zaten gelişir. Siz güvenli sürüşü öğrenin limitinizi bulacaksınız zaten.
Hatta bir laf da vardı, iyi sürücü en hızlı giden değil eve dönebilendir gibi birşey :)

Super Moderator
Kendini geliştirmek istiyorsan, kapalı bir alan bul, diz kukaları istediğin açıda, sabahtan akşama kadar çalış. Otoyolda antrenman olmaz.. Gerçekten meraklıysanda bu işin eğitimini al..

Yaşınız genç anlıyorum ama, kolu bacağı kafası kopan çok arkadaşımız, ‘’ AKRABAMIZ’’ oldu. Ortaya çıkabilecek senaryoları yaşamış olsan motosiklete binmeye korkarsın. Fakat yaşamadan insan bilemiyor, seni de anlıyorum. Biz de zamanında yaptık saçma sapan işler, aklımız başımıza gelene kadar şans eseri hayatta kaldık. Yaşadığımız acı tecrübeler bizi yaktı yıktı kül etti..

Dahada açık nasıl yazılır bilemiyorum..

Motosikleti
750x
"Motoru yatirmaktan" kastınız tam olarak nedir anlamadım ama, motoru yatırmadan viraja girmek diye birşey yok ama. Bir kavis içinde hareket eden herşey pozisyonuna göre yatmak zorunda. Fizik kuralı bunu gerektiriyor çünkü. Özellikle motosiklet gibi jiroskopik momentum üreten araçlar yatarak dönüşünü tamamlar. Bu şeytan icadı dedikleri araç aslında viraja ne kadar hızlı girerse o kadar çok jiroskopik güç üretir ve viraja o kadar sağlıklı girer.

Şimdi ben bunları yazarken biraz da korkuyorum çünkü bizim millet biraz delidir. Çıkıpta yüksek hızlarda viraj çalışması yapma, aman diyeyim.. Bu iş eğitim gerektirir.

Peki bizim gidon manevrasına nerede ihtiyacımız var?
Jiroskopik momentumun oluşmadığı, veya oluşacak kadar yüksek hızlara çıkamadığımız yerlerde. Park anında, düşük hızlarda, sıkışık trafik gibi, vs yerlerde.. Onun dışında gidon hiç bir işe yaramıyor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
100 kere döndüğün virajı 101'de daha hızlı dönersen sana bir şey katmayacak, O döndüğün virajı eminim defalarca geçtikten sonra bu video ortaya çıktı. Kendini çok hızlı zanneden, "bana yeni motorumun limitlerini göstersene" diyen arkadaşım aynı virajda peş peşe giderken ayağını yanlış bastığından botunu yere sürttüğünü bilirim, Aynı gün oraya giderken geçtiğimiz yollarda ise ben gazı çokta açmadan aynamda kaybettiğim nerede kaldı bu dediğim oldu. Planlı sürüşü anlatamadım yinede. Anlamayacak olduğu içinde saldım kendisini.
Pist disiplini başka iş. Planlı / Sistemli sürüş başka. Bu seninki ikisinede uymuyor. Ne yarış çizgisi var, ne de sistemli sürüş çizgisi. Bu sadece mastürbasyon yapmaktan ibaret.

Dün akşam Bornova Merkezden nikah sarayının oraya inerken saçma sapan gazlayan sen miydin?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bünyeye bu kadar forum yeter abi, fikrim değişmedi. 70 küsür yılda bir geçen Halley kuyruklu yıldızı gibi, arada girip bi hi5 (✋) yapar çıkarım aklıma geldikçe. Forum fazlası için zaman harcamaya değmez.

Motosikleti
K 1600 GTL
Bünyeye bu kadar forum yeter abi, fikrim değişmedi. 70 küsür yılda bir geçen Halley kuyruklu yıldızı gibi, arada girip bi hi5 (✋) yapar çıkarım aklıma geldikçe. Forum fazlası için zaman harcamaya değmez.
Genede çok ara verme yahu.

Motoru daha çok yatırıp virajı daha kısa sürede dönmek daha doğru diye düşünüyorum. Ayrıca limit deneyecekseniz neden yüksek hız. Düşük hızda motoru yatırma antrenmanları yapabilirsiniz. En güzel yerler pazar günleri hastane otoparkları oluyor

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Gerçekten söylüyorum şu foruma girmediğim günlerde, işe güce daha bi fazla koşturdum. Hiperfocus'umu işe yönlendirebildim. Hatta yeni hobiler falan kazandım. GS'i satmamında verdiği boşluk olmadı, Beverly'e dün itibariyle 4 ay sonra ilk defa marş bastım falan. Motor istemeden hayatımdan çıkmak durumunda kaldı. Dün gittim lastiklerin havasını tamamladım. 4 Ay... Düşünün böyle bir yoğunluk. Tabii tekrar motoru yerine koymak istiyorum ama borçlanmak istemiyorum. Şirket - (Eksi) yazıyor şu an. Bu arada savaşla beraber yenisini almanın verdiği döt korkusuyla uğraşacak saracak bir şey bulamayıp 3d printer falan aldım abuk subuk şeyler basıp duruyorum. Ev / dükkan milyoncuya döndü.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Eğer İzmirdeyseniz orada İMC akademi var eğitim veren. İzmirdeki arkadaşlarım onlardan eğitim alıp memnun kalmışlardı, hatta bir arkadaşım eğitim ala ala A sınıfı Eğitmen belgesi de aldı ama profesyonel eğitim vermiyor, denizcilik yapıyor.
Ben de 2 yıl önce o eğiti kurumunun İstanbul'a taşınan üyesindne bir günlük kapalı alanda hakimiyet eğitimi almıştım.

Burada ne desek boş, konunun uzmanlarından öğrenin, eğitim kurumları bunun için var.

Motosikleti
Yamaha MT-25
yok kardaşım çok kötü olmuş dümdüz gitmen lazım , yolda hiç eğlenme kitap gibi sür git kapalı otoparkta sıkıntıdan patlayana kadar hamster gibi dön sonra git para çokmuş gibi 20 30 bin lira eğitime bayıl kukalar arası dengede git
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yeter be her konun altına yapay zeka gibi hep aynı yorumlar yazmayalım etmeyim dedikçe gına geldi adam bildiği yolda bildiği motorla bildiği lastikle dönüyor yorum yapmak yerine burjuva gibi yorum yapıyorsunuz

bütün forumla kapışmak istiyorum bütün çok bilenler buraya gelsin

pist pist pist napalım , her gazlamaya türkiyenin bir ucundan kalkıp intercity istanbul parka mı gidelim

bence motoru yatırmak'ta bir eksiğin yok ama motor üstünde konumun yanlış. pistte yarışmıyorken selede yana doğru açılmak, virajın iç tarafındaki dizini yere yaklaştırmak doğru değil. nasıl alışırsan öyle gider. motorun üstünde heykel gibi, sopa yutmuş gibi duracaksın. ellerin gidonda, iki dizin depoyu iki yandan sıkıca kavramış halde, motor kaç derece açıyla yatıyorsa sen de öyle yatacaksın.

neden mi? olur da tutuşu kaybedip düşecek olursan sana bir şey olmaması'nın garantisi bu... motor yan yatar, koruma demirlerinin üstüne düşer ve sen doğru konumdaysan kalkar, üstündeki tozu çırpar, motoru kaldırır ve biner gidersin.

kendini geliştirmek, viraja daha hızlı girmek/motoru daha çok yatırmaktan ibaret değil. önemli bir eksiğin var, viraja girdiğin gibi aynı şeritte, aynı çizgide çıkamıyorsun. hızını düşür, bunu yapmaya odaklan.

viraja girdiğin gibi çıkma işini çözdükten sonra, viraj içinde arka fren/gaz kullanarak şerit değiştirme antrenmanı yap.

bunu da çözdüm aşamasına gelirsen, viraj içinde fren kullanırken şeridinde/çizginde kalma antrenmanı yap.

gördüğün gibi, kendini geliştirecek çok şey var. benim yazdıklarım hayatını riske atacak şeyler değil, ihtiyacın olursa hayatını kurtaracak beceriler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar