- Motosikleti
- Honda CB600F Hornet, Yamaha MT 07, Yamaha XJ6N, Honda CBR600RR, Yamaha MT25
- Konu Yazar
Hedefim viraj konusunda kendimi geliştirmek. Bunun eğitimini alamayacağım için izleyerek ve pratik yaparak öğrenmeye çalışıyorum. Yapabildiğimin farkındayım ama daha fazlasını istediğim için bu videoyu attım. Kendimi öldürmeye çalışmıyorum; bunların riskini bilerek yine de öğrenmek istiyorum. Zaten motosiklette MotoGP veya SBK pilotu da olsan ölme şansın var.Hedefin ne ki ? Otoyollarda da pistteki gibi dönmek mi ? Kendini öldürmeye mi çabalıyorsun ?
Virajın bitimine yakın erken gaz açtım buda dışarı çıkmama neden oldu :/Sizce neden çıkışta şeritin dışına çıktınız ?
Bak sevgili kardeşim, daha iyi dönmek diye birşey yok. Doğru şekilde dönmek var, yanlış şekilde dönmek var. Daha fazla yatacağım diye limitlerini zorlarsan her daim şanslı olmayacaksın. Mezarlıkta yatan binlerce merhum motosikletçi kardeşlerimize sorsaydık ne derlerdi bir düşün... Cüretkarlık arttıkça alacağın hasarın miktarı daha da artacak, bunu anlayın ve anlatın !. Otoyollarda kurallı şekilde seyir yapılır, kudurulmaz, azılmaz. Sen kendini çok iyi zannederken arkandaki şoför yaptığın hareketi anlamazsa altında bulursun kendini. Bak sevgili canım kardeşim, bunlar yaşandı, yaşanıyor. Bu işlerin yeri pistler. Asfaltıyla, trafiksizliğiyle, hakemleriyle, ambulanslarıyla, geometrisiyle, herşeyiyle.Hedefim viraj konusunda kendimi geliştirmek. Bunun eğitimini alamayacağım için izleyerek ve pratik yaparak öğrenmeye çalışıyorum. Yapabildiğimin farkındayım ama daha fazlasını istediğim için bu videoyu attım. Kendimi öldürmeye çalışmıyorum; bunların riskini bilerek yine de öğrenmek istiyorum. Zaten motosiklette MotoGP veya SBK pilotu da olsan ölme şansın var.
Beni düşündüğünüz için teşekkür ederim ama motoru yatırmadan, kendim doğru pozisyonda viraja girmeyi öğrenmek için yapıyorum; zaten viraj dönmenin motoru daha fazla yatırmak olmadığını ben de biliyorum. Tabii ki bu işin çözümü pist, orası net. Güzide İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve onun güzide başkanı, mevcut Ülkü Yarış Pisti'ni kapatıp rekreasyon alanı ilan etti; yoksa ben de tabii ki karayollarında viraj yapma derdinde değilim. Karayolu olarak en güvenli trafik nerdeyse hiç olmayan eski sabuncu beli yolu bazı virajlarda motorcu bariyeride mevcut o yolda zemin kalitesi normal asfaltlara göre iyi bu yüzden orda çalışıyorum bu teknikleri. Sizde Allah'a emanet olun teşekkür ederim ilginiz için.Bak sevgili kardeşim, daha iyi dönmek diye birşey yok. Doğru şekilde dönmek var, yanlış şekilde dönmek var. Daha fazla yatacağım diye limitlerini zorlarsan her daim şanslı olmayacaksın. Mezarlıkta yatan binlerce merhum motosikletçi kardeşlerimize sorsaydık ne derlerdi bir düşün... Cüretkarlık arttıkça alacağın hasarın miktarı daha da artacak, bunu anlayın ve anlatın !. Otoyollarda kurallı şekilde seyir yapılır, kudurulmaz, azılmaz. Sen kendini çok iyi zannederken arkandaki şoför yaptığın hareketi anlamazsa altında bulursun kendini. Bak sevgili canım kardeşim, bunlar yaşandı, yaşanıyor. Bu işlerin yeri pistler. Asfaltıyla, trafiksizliğiyle, hakemleriyle, ambulanslarıyla, geometrisiyle, herşeyiyle.
Bu forumda sorumluluk hisseden kimse de sana "şunu et, bunu et" demeyecek, emin ol. Kaldı ki temel tekniklerinde dahi hata yapıyorsun, lowside olma tehlikesi atlatmışsın attığın videoda. Gaza gelmeyin, kendinizi infilak ettirmeyin. Evinizde sizi bekleyenlere o haberi verdirmeyin. Allah'a emanet ol kardeşim.
Genede çok ara verme yahu.Bünyeye bu kadar forum yeter abi, fikrim değişmedi. 70 küsür yılda bir geçen Halley kuyruklu yıldızı gibi, arada girip bi hi5 () yapar çıkarım aklıma geldikçe. Forum fazlası için zaman harcamaya değmez.