arkadaşlar lutfen trafikte birbirimize olan selamı unutmayalım

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar selam allahın selamı veririsin görevin yerine gelmiştir. karşı tarfta bulunan arkadaşımızıın durumu nedr nasıl bir psikoloji içindedir bilemeyiz kimileri bilerek almaz kimileri alır ama korne veya el hareketiyle aldığını belirtemez özellikle istanbul gibi güyük şehirlerde motor kullanmak zaten ölüm anlayışlı olmak lazım. şimdiye kadar bana motoru buyuk olanlarda küçük olanlarda selam verdi bende ayrım yapmıyorum uygun olanlar zaten geri dönüş yapıyo uzun yoldada durum aynı.
üzmeyin kendinizi ve kızmayın arkadaşlarımıza binbir çeşit insan var çoğu iyi nyetli unutmayın tanıdığım buyuk motor sahiplerininde bizim gibi motorlarda başladığını duydum ve hiçte başka turlu gitmiyoladı hatta ilgileniyolar eksik yamuk bişi yamayalım diye uyarıyolar .. iyi niyetimizi herzaman muhafaza edelim arkadaşlar selam herkese..

ya bi de bazen kaçırılabiliniyo.. mesela ben izmirde tam motorun yan tarafına yapışmış olan naylon poşetten kurtulmak için debelenirken bi scooter korna çaldı ama çok geçti.. farketmedim sonradan geri dönsem mi diye düşündüm.. yani arada görülemiyebiliniyo ondan her selam vermemeyi kişisel almayın bence...

Bir kaçtır farklı topiclerde bu korna çalma mevzuunu gördüm.
Çok fazla rastlamadığım için üzerinde durmadım.
Ama buraya yazmak şart oldu.

Korna selam demek değildir arkadaşlar.

Hiç hoş bir davranış da değildir.

Motosiklet sürücüleri yolda karşılaştıklarında sol ellerini yere paralel bir şekilde uzatıp,avuç içi karşın yönden gelene bakacak şekilde, işaret ve orta parmaklarıyla "V" yaparlar. Eğer süratliyseler, sellektör yapılır.

Korna kesinlikle çalınmaz.

Eğer bir motosikleti solluyorsanız geçtikten sonra sağ ayağınızı pegden ileri doğru uzatıp selam verirsiniz.

Selamlaşma şekilleri budur.
Bunu yaygınlaştırmanız lazım.

Korna ikaz için kullanılır.
Bir gün bir motosikletli arkadaşı ikaz etmeniz gerekirse ne yapacaksınız?
Korna çalacaksınız.
Adamsa selam verdiğinizi zannedecek ve geçecek.

Her şeyi yerinde kullanalım.

Kornanın yarattığı gürültü kirliliğini katmıyorum bile.

Bir de büyük motor küçük motora selam vermez.
Çünkü,
Başa çıkamazsınız.
Büyük motorlar sayıca az olduklarından çok sık karşılaşmazlar.
Bu nedenle birbirlerine selam verirler.
Her selam vermeyeni, küçük motoru aşağılıyor gibi görmeyin.
Tabii böyle tipler de mutlaka vardır.

Bu yürürken her karşılaştığınız her insana merhaba demeye benzer.
Çok hoş bir davranış şeklidir.
Ama İstanbul'da yürürken yapmaya kalkarsanız, nasıl olur bilmiyorum... :)

Yine de önemli bir konudur.
Üzerinde konuşup yaygınlaştırmamız lazım.
Bu vesileyle, Topiği açan arkadaşa teşekkür ederim.

Benin, Türkiye'de selamlaşma şekillerinin bilinmediğinden haberim yoktu.

arkadaşlar müslüman olarak biliyorum ki,selam vermek sünnet almak ise farzdır.ve isteyen buna uyar isteyen uymaz.
bende herkese slm veririm ancak züppe takımından olanlar hariç.

:cat:

Çift el kumanda

Bir kaçtır farklı topiclerde bu korna çalma mevzuunu gördüm.
Çok fazla rastlamadığım için üzerinde durmadım.
Ama buraya yazmak şart oldu.

Korna selam demek değildir arkadaşlar.

Hiç hoş bir davranış da değildir.

Motosiklet sürücüleri yolda karşılaştıklarında sol ellerini yere paralel bir şekilde uzatıp,avuç içi karşın yönden gelene bakacak şekilde, işaret ve orta parmaklarıyla "V" yaparlar. Eğer süratliyseler, sellektör yapılır.

Korna kesinlikle çalınmaz.

Eğer bir motosikleti solluyorsanız geçtikten sonra sağ ayağınızı pegden ileri doğru uzatıp selam verirsiniz.

Selamlaşma şekilleri budur.
Bunu yaygınlaştırmanız lazım.

Korna ikaz için kullanılır.
Bir gün bir motosikletli arkadaşı ikaz etmeniz gerekirse ne yapacaksınız?
Korna çalacaksınız.
Adamsa selam verdiğinizi zannedecek ve geçecek.

Her şeyi yerinde kullanalım.

Kornanın yarattığı gürültü kirliliğini katmıyorum bile.

Bir de büyük motor küçük motora selam vermez.
Çünkü,
Başa çıkamazsınız.
Büyük motorlar sayıca az olduklarından çok sık karşılaşmazlar.
Bu nedenle birbirlerine selam verirler.
Her selam vermeyeni, küçük motoru aşağılıyor gibi görmeyin.
Tabii böyle tipler de mutlaka vardır.

Bu yürürken her karşılaştığınız her insana merhaba demeye benzer.
Çok hoş bir davranış şeklidir.
Ama İstanbul'da yürürken yapmaya kalkarsanız, nasıl olur bilmiyorum... :)

Yine de önemli bir konudur.
Üzerinde konuşup yaygınlaştırmamız lazım.
Bu vesileyle, Topiği açan arkadaşa teşekkür ederim.

Benin, Türkiye'de selamlaşma şekillerinin bilinmediğinden haberim yoktu.

Bence siz V falan yapmayı denemeyin, V yapayım derken yeri öpmeyin, zorunlu kalmadıkça motosikletinizi çift el kullanın!

ne zaman motorcu bir arkadasi görsem slm veririm ama nedense motoru benim motordan pahalı olanlar pek takmiyor bizi :farao:

Vayyy anaaammm:queen:
Motor da selam vermenin Raconu varmış :p iyiki okudum bu topiği, yoğusa bende öyylesine abuk sabuk hareket yapan, olmadık yerde düdük çalan adam olarak kalacaktım hee:queen::queen:

selam her şekilde verilebilemez mi:silent:Birbirimize selam vermenin yolları matematiksel yöntemmidir değişmeyen:silent:
Bendeniz gerekirse elimle veririm, gerekirse koca kaskımı sallayarak, bazen boş yolda korna ile, kimi zaman kafamı çevirip karşımdan gelene bakarak ve ya farlar aracılığı ile. Niyet selam vermek ve almaksa onun yolunu buluruz elbet. önemli olan birbirimize birbirimizle ilgilendiğimizi belli etmek.
Elbette yürürken önünden geçen herkese selam verilmez arkadaşın belirttiği gibi. Ama bizler herkes değiliz ki. Motosiklet Kullanmayı tercih etmiş, bu işi seven insanlarız. Yani örnek olarak, yoldan geçen herkese selam vermeyiz, abes olur ama, belli bir konu ve amaç için toplanmış bir topluluğa girerken hemen hemen orada bulunan herkese selam veririz değil mi:cat:

selam iyi bişiidir. Nasıl verirseniz verin, eğer Selam ise anlar karşındaki:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Selam verirken elleri bırakmayalım bu arada :)

modlarımız bu toplumsal içerikli başlıkları durdursun.
BBG forumu tadına gelmeye başladı forum

regalci:queen::queen:

Xnode arkada :p veriyom selamı, alanı takip edemiyom:queen: Bu aralar Kontra basmaya taktım, hep ileriye bakıyom :queen: İyi oluyo vallah. :cat:Ama alışkanlık oluveriyor hee. 40 ile girdiğim firaca, 70 le girmeye başaladım! hoşuma gitmedi. Teknikte değil ben de sorun! Risk almam, alamam. Hanım arkada:cat:
Dur dur yapacam ben bu motorun tillahını:queen:

patriote ve bi kac arkadas guzelce yazmis ama bazi arkadaslar bunlari hic okumadan hala "Allah'in selami" filan geyigine girmis. Allah'in selamiyla alakasi nedir arkadasim ya? basbaya gurultu. hele sehir merkezlerinde... ben de tabii ki kornaya gereksiz basmayanlardayim. trafikte yeterince gurultu var.

V isareti Amerika gibi guvenli ve genis seritlerde mumkun, bizim dar yollarimizda tehlikeli...

SELEKTOR yapmak niye yetmiyor?

Burdur küçük memleket. Herkes birbirini tanır zaten. Tanısam da tanımasam da selamımı verir karşılığını ararım ve genelde karşılık alırım. %90 cevap gelir.. siyahlimuzin'in de dedigi gibi çok mutlu oluyor insan. hele yunuslardan aldıgınız selam daha biz haz verici.. :queen::queen::bounce::cat:

Son düzenleme:
Yerli Motosiklet üretimi hakkında yazdık da ne oldu.
yalan oldu.
çıkan sonuç forumlarda havanda su dövmek, laf ile peynir gemisi yürütmeye çalışmak daha iyiymiş.
ciddi konular bu topraklarda yaşayanlar için öneme sahip konular değilmiş

Yerli Motosiklet üretimi hakkında yazdık da ne oldu.
yalan oldu.
çıkan sonuç forumlarda havanda su dövmek, laf ile peynir gemisi yürütmeye çalışmak daha iyiymiş.
ciddi konular bu topraklarda yaşayanlar için öneme sahip konular değilmiş

walla tuğrul kardeşim tutan konular bunlar inan ki...bende ona göre konu yazayım dedim

sen harbi motorcu gördüğün her motorluya selam ver baba,bi selam veremeyip kaza yapacaksa motora binmese daha iyi olur.
SELAM...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar