arkadaşlar ilk kazamın ardından !endişem motor

çarşamba günü ilk (dilerim son olur )kazamı yaptım !hafif bir iki sıyrıkla atlattım ! aman noolur kadın sürücülere dikkat edin !hatta mümkünse motorunuzu çekin yol kenarına iyice uzaklaşmasını bekleyin ! neyse önümde zınk diye durdu hatun arabayla ama ben duramadım ön frenede asıldım öyle olunca teker kitlendi kızakladı , aman iyice yaklaştım derken arabanın altına girdim ! motorum honda rebel ön maşa eğildi ,gidon göbeği rulmanı dağıldı ,ayaklıklar eğildi depo yamuldu yani bayağı bir işi var motorun !! merak ettiğim şey bu maşayı falan düzeltebiliyorlarmı aynı şekilde ayakl9ıklar şaseden yamuldu gidon desen keza oda öyle bunları eski haline getirebilirlermi diye endişe ediyorum kendimden vaz geçtim şimdi motor için endişeleniyorum !bu konuda bilgisi yada tecrübesi olan varmı bu eğilmelerden sonra düzeltebiliyorlarmı maşa gidon ayaklıklar falan şaseden yani !!!herkeze kazasız belasız günler dilerim arkadaşlar !!!

Allah korumuş. Suçu ne kadar kadın sürücülere atmak doğru olmasada kadınlar trafikte daha dikkatli ve daha stresli olduğundan genel trafik gidişatında malesef ani hareketler yapabiliyorlar. Umarım sorunsuz atlaşmıştırdın. Tekrar geçmiş olsun:rendeer:

şimdi motorun içinmi yoksa bayan sürücüler içinmi konuşalım...
bence motoru konuşalım, öbür konu bitmiyor çünkü...
motorun düzelir dostum hiç kafana takma, bizim türk ustalar, tenekeden egsoz bile yapıyorlar, sıkma canını , çok geçmiş olsun...

Bayan sürücüler erkeklerden daha tehlikeli, tecrübeyle sabittir. 10 gün önce benim 100 metre önümde bir bayan sürücü, yanından geçmekte olan CBF 500'e, direksiyonu kırmak vesilesiyle, yandan çarpıp, düşmesine sebep olmuştur. O motorun önünde ben olsam, belki de bana çarpacaktı! Kayıtlara geçmesini rica ederim...

Motorun zevki kesinlikle cok ayri ama trafikte bayan surucuye karsi alinacak en guzel onlem en buyugunden bi jeep almaktir :) Buarada kadinlarda denge duyusu erkeklerden daha kuvvetli aslinda daha dikkatli olmalari lazim hani estetik filanda olmalari lazim ama bayanlari da yolda sikistiran erkek suruculer var onlara da hak veriyorum. Bilemiyorum daha gecen gun gelip carpti bitanesi park etmis aracima Canimi yaktilar ama gene de bayani da anlamaya calisiyorum :) empati kurmak lazim azicik. Motorun tamirine gelince, turkler icin zorsa hemen hallederiz. Imkansizsa az vakit alir felsefesi dogrudur. Seninki zor gibi gozukuyor Turk usta hemen halleder. :p

çok geçmiş olsun arkadaşım allah daha beterinden korusun. dört tekerleklenin içinde bayan olsun erkek olsun hiç farketmez motorlar için her zaman tehlikelidir. evet doğrudur bayan sürücülerin pek ne yapacağı önceden kestirilemiyor bazen şak diye yolda duruyorlar ama unutmayalım ki özellikle kavşaklarda ana yola ralli yapar gibi çıkıp biz hiç yok muşuz gibi yola fırlayanlar da erkekler. o yüzden dört tekerlekli mi kaç arkadaşım

gecmıs olsun bırınde bendede olmustu hızımı almıstım bı baktım onume park yerrınden araba cıkıyo frene asıldım az kalsın gobegıne gırıyodum arabanın bayan suruculer hepsı degıl ama cogu kullannamıyor

arkadaşim öncelikle geçmiş olsun

benzer tatsiz olaylar yaşamiş birisi olarak sevincim bu kazayi sağliğin yerinde atlatmiş olman. motor için endişelenmen anlamsiz bence belkide bu düşüncen kazayi ucuz atlatmiş olmandan kaynaklaniyor. şuan çok daha tatsiz bir durumda da olabilirdin.

trafikte boylesine anlamsiz bir hareket karşisinda doğru ve sağlikli bir frenaj yapamaman da doğal. türk ustalarinin elinden herşey gelir haklisiniz ama çataldaki hasar görsel olarak halledilse bile motorun eskisi kadar kontrollü ve güvenli olmayacaktir.

keyifli sürüşler....

Hemen hemen herkesin bayan soforlerle bi anisi vardir :)
Benimde basima geldi, 500 m. gibi kisa bi mesafede 2 seritli yolda 1bayan ilk once aniden saga gecti (sag seritte ben vardim, ani frenle zor toparladim), daha sorada, "birak ya solundan gecerim" diyince ayni hamleyi sola dogru yapti.
Ama bi gercek varki su trafikte erkek suruculerde baya bi dikkatsiz. Motorla serit tuttunuzmu sizin seridinizin yarisina kadar girebiliyorlar. (2seritli yolda 3. serit :) )

Buyuk gecmis olsun.. ::igne::

Dostum geçmiş olsun boşver motoru canından değerlimi hurda olsa ne olur sen iyi ol önemli olan o.

Selam Duzkontak,

Cok cok geçmiş olsun umarım en kotu kazan bu olur.

Bayan soforlerin durumu aşikar, yorumlarında haklısın ama yazından anladığım kadarı ıle aniden duran araca arkadan carpmıssın.

Durum bu ise ; hem kurallara gore hemde genel trafik anlayışına gore hatanın buyuk oranı sende.

Trafikte her an onumuzdeki aracın aniden fren yapabileceğinin farkında olmalıyız.

Diyelimki onundeki arac aniden fren yaptı. Ve sen yeterli mesafe bıraktığın için, aracının freni bakımlı oldugu için, ve surus kabiliyetin iyi olduğu için durdun aniden. Arkandaki araç duramadı ve sana carptı. % 100 hatalı duruma duser. Ondekinin neden fren yaptıgı cok sorgulanmaz. bir sebebi vardır mutlaka.

O yuzden takip mesafesi cok cok onemli (gerci o mesafeyi koydugun anda gelip araya giriyorlar o da baska bir mesela. ama bırak varsın araya gırsınler yada arkadan taciz etsinler, sen yinede ac mesafeyi, ani frende rahatca duracak kadar ac mutlaka.)

İyi gunler

bayan sürücülere dikkat etmenin dışında 1 saat önce başıma gelen bir şeyi yazmak isterim. Ankamall e gittim. park yeri sıkışık. ama bi adet park yeri buldum ve park ettim. Motordan indim. Kızın teki (başka bişiy demek istiyorumda neyse) çıkıyomusunuz dedi. Bende yok. Kusura bakmayın dedim. Sonra bana ya burası araba park yeri motor park yeri değilki dedi. Bak bu senin motor dediğin şeyi plakası var dedim. Kız bana endamla YANİİİ dedi. bende ona YANİİİ dedim. YAni bişiy derdim de. Neyse yorum sizin. Kız işte. ha sözüm meclisten dışarı.

valla ben tekerin üstünden jiple geçip yoluna hiiiç bişey olmamış gibi devam eden ama aynasındanda durumun farkında olan hatunlarada denk geldim bilmiyorum vallaaa dikkat edelim iki kez dikkat genelleme yapmıyorum ama çoğu çok kontrolsüz gidiyo !!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar