Parçası ucuz ve bol, tamircisi çok olduğu için her türlü revizyona uygun araçlar.
Orijinali 100kg ve 10hp civarlarında olmasına rağmen gençler bu motorların ağırlıklarını parça sökerek azaltıyor (çamurluk vb) ve silindir, Piston, üst kapak, karburatör, buji değişimi (update) yaparak 90kg ağırlıkta 17-18hp güçte ilginç bir makine yapıyorlar.
Bu sabah işe gelirken bir delikanlı seleye yan oturmuş usul usul gidiyordu. Ana yoldan tali yola dönünce basmaya başladı. Ben de arkasından takip ettim nereye kadar hızlanacak diye... 125 civarı bir hızda bir süre seyir etti. Bu arada 2 tane kaza tehlikesi atlattı, dar yolda riskli şekilde araç solladı.
Sonra yavaşlayıp bana yol verdi, geçerken baktım ki çocuk en fazla 50 kilo gelir.
2020 yılında bir yaz gecesi saat 01 sularında 6. Kattaki evimin balkonunda oturuyordum. Evin karşısında geniş bir bahçe olduğundan yolları açık şekilde görüyorum. Motor sesi duyunca baktım ki; 2 tane NC motorlu polis bir CG motoru kovalıyor. Düz yolda CG farkı açıyor, caddenin sonuna doğru geç frenlemeyle NC ler yaklaşıyor sonra köşeyi döner dönmez CG tekrar farkı açıyor.
2km lik bu yarışı ilgiyle izledim