Arkadaşlar bu CG motor ne demek ?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kullanan genç kardeşlerim yanlış anlar, rencide olur diye bilerek öyle yazmadım. Malum bu işler bütçe işi, ekonomi işi.
Kötüleme amaçlı söylenmiyor ki.. Aksine köylerde her işe koşuldukları için böyle diyorlar o motorlara..
Kimse alınmasın ,alınmasına da gerek yok.. Köylümüz her zaman baştacımız...

reo

Parçası ucuz ve bol, tamircisi çok olduğu için her türlü revizyona uygun araçlar.
Orijinali 100kg ve 10hp civarlarında olmasına rağmen gençler bu motorların ağırlıklarını parça sökerek azaltıyor (çamurluk vb) ve silindir, Piston, üst kapak, karburatör, buji değişimi (update) yaparak 90kg ağırlıkta 17-18hp güçte ilginç bir makine yapıyorlar.

Bu sabah işe gelirken bir delikanlı seleye yan oturmuş usul usul gidiyordu. Ana yoldan tali yola dönünce basmaya başladı. Ben de arkasından takip ettim nereye kadar hızlanacak diye... 125 civarı bir hızda bir süre seyir etti. Bu arada 2 tane kaza tehlikesi atlattı, dar yolda riskli şekilde araç solladı.
Sonra yavaşlayıp bana yol verdi, geçerken baktım ki çocuk en fazla 50 kilo gelir.

2020 yılında bir yaz gecesi saat 01 sularında 6. Kattaki evimin balkonunda oturuyordum. Evin karşısında geniş bir bahçe olduğundan yolları açık şekilde görüyorum. Motor sesi duyunca baktım ki; 2 tane NC motorlu polis bir CG motoru kovalıyor. Düz yolda CG farkı açıyor, caddenin sonuna doğru geç frenlemeyle NC ler yaklaşıyor sonra köşeyi döner dönmez CG tekrar farkı açıyor.
2km lik bu yarışı ilgiyle izledim :)

Motosikleti
Ns200 15"
Cg'yi her motosiklet kullanıcısı bir kere kullanmalı, aşırı dengesiz ama bir o kadarda zevkli.

reo

Cg'yi her motosiklet kullanıcısı bir kere kullanmalı, aşırı dengesiz ama bir o kadarda zevkli.
Haklısın aynen öyle.

Yıllar önce daha bekarken bir pazar günü evde oturuyordum. O zaman 18 yaşlarında olan kardeşim telaşla geldi: abi arkadaşımın motorunu jandarma yakaladı, ehliyeti olan büyük biri gelirse verecek dedi. O zamanlar (sene 2008 gibi) Köyümüzün girişinde jandarma ekibi zaman zaman uygulama yapardı.
Olay yerine gittik, ben jandarmaya ehliyetimi gösterdim ve jandarma astsubay bize birkaç nasihatte bulunduktan sonra motoru verdi. Eve kadar motoru sürdüm ama sanki motor takılmış bisiklet gibi dengesizdi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Haklısın aynen öyle.

Yıllar önce daha bekarken bir pazar günü evde oturuyordum. O zaman 18 yaşlarında olan kardeşim telaşla geldi: abi arkadaşımın motorunu jandarma yakaladı, ehliyeti olan büyük biri gelirse verecek dedi. O zamanlar (sene 2008 gibi) Köyümüzün girişinde jandarma ekibi zaman zaman uygulama yapardı.
Olay yerine gittik, ben jandarmaya ehliyetimi gösterdim ve jandarma astsubay bize birkaç nasihatte bulunduktan sonra motoru verdi. Eve kadar motoru sürdüm ama sanki motor takılmış bisiklet gibi dengesizdi.
Bir de unutmadan ekleyeyim, kask ile beraber gittim motoru almaya. O zamanlar bizim köyde kask kullanan neredeyse tek ben vardım:)

başka bir başlığa da atmış olabilirim bu videoyu ama asıl yeri burası gibi..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar