Arkadaşlar bu CG motor ne demek ?

Forumda çok rastlıyorum, genelde sağlam oluyor diyorlar, bunların ayrı bir özelliği falan mı var, CG kelimesinin anlamı nedir,
Herhangi bir şeyin kısaltımı falan mı?

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Honda'nın 1976 yılından 2008 yılına kadar ürettiği CG 125 ve onun farklı ülkelerde üretilen kopyalarına genel olarak CG deniyor.Basit,sağlam,sorunsuz,ucuz ve yedek parçasının ucuz olması dışında öyle çok özel bir tarafı yok.Atası CB 125 tir yerine gelen motorsiklet CBF 125 ve CBF 150 dir.CG tam olarak açılımının ne anlama geldiğini bilmiyorum CB için City Bike ın kısaltması olduğu dedikoduları dolaşıyor.CG belirli motor yada modele Honda tarafından verilen bir kod olabilir.

Son düzenleme:
bizde lada ciguli marka araba vardı.
onun kısaltılmış hali olabilir. CiGuli=CG

Onu bilmemde Cross Plane anlamına gelen yamaha nın bu CP2, CP3, CP4 motor teknolojisi harika bir şey.
MT-7 CP2 ile tork canavarı.
MT-10 da ise CP4 var düşünemiyorum nasıl bir şey..

MT-9 CP3 teknolojisi kesit
110_Fahrbericht_Yamaha_MT-09_Motor%20.jpg.2774114.jpg

Teşekkürler bilgilendirmeniz için, geneli dikdörtgen farlı oluyor galiba bu modellerin,

Super Moderator
Bu motosiklet bir grup apaçi tarafından 4 silindire upgrade edilmesi, üzerine yarı çıplak yatarak sürdükleri, yarış motorlarına kafa tutan bir hale bürünmüş bir model olarak günümüz şartlarında apaçiliği sembolize eder hale getirilmiş bir modeldir..

Bknz Şekil A:

O9ajVA.png

Bugün iş güç yok, saracak yer arıyorum :bounce:
Avarelik zor.

CG yi görünce aklıma CP geldi :queen:

Adanada Moto cGP yarışları düzenleniyor sanırım. Her yaz akın akın turist çekiyor ülkemize bu organizasyon. Lütfen küçümsemeyin bu oluşumları. Destek olacağınıza hep dalga geçiyorsunuz her başarılı işle.
.
.
.
.
:flower:

Arkadaşlar gerekli bilgilerı vermiş, ben de genel kullanım alanlarından bahsetmek isterim.

Son düzenleme:
Honda'nın 1976 yılından 2008 yılına kadar ürettiği CG 125 ve onun farklı ülkelerde üretilen kopyalarına genel olarak CG deniyor.Basit,sağlam,sorunsuz,ucuz ve yedek parçasının ucuz olması dışında öyle çok özel bir tarafı yok.Atası CB 125 tir yerine gelen motorsiklet CBF 125 ve CBF 150 dir.CG tam olarak açılımının ne anlama geldiğini bilmiyorum CB için City Bike ın kısaltması olduğu dedikoduları dolaşıyor.CG belirli motor yada modele Honda tarafından verilen bir kod olabilir.
Yanlışın var o city urban bike ve cublara deniyor, atasıda cb 125 değil honda cg125 cbf lerin cg ile alakası yok

Motosikleti
Ns200 15"
Aradan 9.5 yıl geçmiş nereden buluyorsunuz böyle konuları anlayamıyorum. :D

Motosikleti
Honda CRF250L
Türkiye özelinde yazayım bende.

Köy yerlerinde yoğun olarak kullanılır .
At - Eşek - Katır - Toros sonra CG gelir , belki sıralamada Toros ile yerde değişebilir:)
Parçası bol, ucuz ve en kırsalda bile tamiri ettirilebilir.
Sistem ilkel ve basit.
Hafif ve küçük bir motor, düşme devirme gibi bir korkun olmaz.
Bir YouTuber tabiri ile kanepe gibi bir selesi var.
Sele gerçekten rahat bu arada.
Sonsuz sayıda aksesuar ve süs var(gerçekten sonsuz), tasarım olayı tamamen kişisel, özellikle süsleri standartlara bağlı değil,

Oha harbiden 10 yıl olmuş konu açılalı, Neyse bu kadar yazdım silmeyeyim bari XD

En büyük handikapı, kullananların ekserisinin kural tanımayan apaçi, kriminal tipler olması. CG motor kullanan düzgün insanlar da var elbette, onlara bir şey demiyorum.

CG motor ne desen kimse anlamaz belki ama; apaçi, serseri motoru dediğinde herkes anlar. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar