Arkadaşını Dolandıran Alçaktır..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dolandırıcılık ne kötü alçakça bir olaydır değilmi arkadaşlar..Özellikle 15--16 yıl tanıdığın insanların ,,dost dediğin kişilerin seni dolandırması,,kandırması,,seni çok zor durumlarda bırakması ne büyük bir Alçaklıktır..Söz verip hemde defalarca söz verip sözünde durmayan insanlar çok kalitesiz insanlardır..

Burada dolandırıcılık üzerine söylenmesi gerekenleri söyleyelim..
Namussuz insanlar artık namussuzluk yapacakları zaman 4--5 defa düşünsünler..
Dolandırıcıları teşhir etmeliyiz..15 yıldır tanıdığım bir insan beni dolandırdı..mağdur ettiyse,,, her an sizinde başınıza gelebilir..

http://www.youtube.com/watch?v=EcIjTGYgVdk&feature=feedwll

15 sene tanıdığın adam da dolandırır öz kardeşinide dolandırır en sevdiğin arkadaşın da bize düşen::150::gözü açık olmak ve onların yaptığı gibi yapmamak..

Moderatör tarafında düzenlendi:
valla üzüldüm be abi bu kadar zoruna gittiğine göre gerçekten beklemediğin birileri olmalı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hayatımı kararttı alçaklar..Arabamı ..Suzuki 1000 lik makinamı sattım..bana verdikleri zararlık Youtube de söylüyorum zaten yüzellibinlira civarı..Ne yapayım çaresiz kaldım bende onları heryerde teşhir ediyorum..İki iti öldürsen..Kelleleri ciğerleri beş para etmez,,Ölülerine güç yetmez misali 20--30 yıl hapis cezası yersin.. Ama yinede çok kötü şeyler düşünüyorum..Emekliliğime iki sene kaldı..

hayatımı kararttı alçaklar..arabamı ..suzuki 1000 lik makinamı sattım..bana verdikleri zararlık youtube de söylüyorum zaten yüzellibinlira civarı..ne yapayım çaresiz kaldım bende onları heryerde teşhir ediyorum..iki iti öldürsen..kelleleri ciğerleri beş para etmez,,ölülerine güç yetmez misali 20--30 yıl hapis cezası yersin.. ama yinede çok kötü şeyler düşünüyorum.]emekliliğime iki sene kaldı..

allah korusun abi , bu dünyanın birde öbür tarafı var hak yemekten büyük günah yoktur bunun acısı çıkar fitil fitil hemde .

Herşeyde bir hayır vardır abi...şerden bile bir ders çıkarmak lazım...Allahından bulsun boşver...

F54

abi bende bi arkadaşa zamanında cebimdeki son parayı verdim ama 3 yılı geçti vermedi 15 gün sonra verecekti telefonu açtım ana avrat küfür etsem ne olacak ki allah belanı versin iki yakan bi araya gelmesin dedim ve allah seni inandırsın gerçekten şu güne kadar bankalara ödediği faiz in hattı hesabı yok hala görüşüyoruz bana anlatıyor bende haktır oh iyi oluyor diyorum ben o parayı verdim diye batmadım ama o geri ödemediği için gördü çıktığı kapıyı hiç acımam hırsıza tecavüzcüye allah belasını versin hırsızlara ölüm adam öldürülmez para için ama insanın zoruna gidiyor bende basıyorum kalayı rahatlıyorum ohhh:cat:

Moderatör tarafında düzenlendi:
eşekten düşeni eşekten düşen anlar.seni çok iyi anlıyorum abi.
zor olacak ama yapman gereken sabretmen ve sinirerine hakim olman.
keser döner sap döner gün olur hesap döner.
biz Allah'a havale ettik hesap zamanını bekliyoruz.
zaman her şeyin ilacıdır.büyük geçmiş olsun

Kocaeli İl Temsilcisi
sevgili ağabeyim insan olarak yaşamaya çalıştığımız şu 3 günlük dünyada parayı araç olarak değilde amaç haline getiren şerefsizlere yazıklar olsun ,

insan yaşadıkça başına her türlü musubetin glmesi mümkün ve 150 bin lira olmasada başına gelmiş olayın(dolandırıcılığın) seni içine düşürmüş olduğu sıkıntıları tahmin edbiliyorum ..

kıssadan hisse kısaca örnek vereyim darbenin çoğunu yakın dostlarımdan gördüm (taş uzaktan gelmez , deriz ki yabancı böyle yapsa zorumuza gitmez, yabancıya zaten kolay kolay kaptırmayız kendimizi,

işte üzerinde durup düşünülecek ince noktaya geliyorum , dost kılığına bürünmüş bu şeytanlar böyle yaptığında insanı bitiren üzen en önemli etken oluyor ..

bir kardeşin olarak hislerini anlayabiliyorum seninde dediğin gibi ciğeri 5 para etmez karaktersizlere mermi sıkmaya bile değmez ki kurşuna yazık , işi maneviyata döküp allaha havale etmeni canı gönülden temenni ederim ...

dost bilirsin verirsin dersinki dostumun zor gününde yanında olayım sana derki 1 ay yada atıyorum 15 gün sonra vereceğim , 1 ay sonra olur , anlattığın gibi 2 ay geçer, 2 yıl geçer istersin yine kötü olursun ,kendisinin vermesini beklersin bekle babam bekle,,,,

yaşım 36 oldu hayattan şunu öğrendim bundan sonra arkasından üzüleceğim parayı borç olarak benden babam bile alamaz ...

inadına insan gibi yaşamaya, inadına iyilik yapmaya devam....

Bi laf vardır ;

Malım seni vereyimde mi kötü olıyım ?
Vermeyeyimde mi kötü olıyım ?

Şayet milyon dolarlık bir servet yoksa ortada ; (Bu kötü devirde) Hayatta yapılcak en güzel iyilik ve babayiğitlik parayı/malı/mülkü cepte, hesapta, gözünün önünde tutmaktır. (Aile dışında)

İnsana koyan olay zor kazanılan paranın, adam sanılan insanların dar günlerinde onların derdine çare olsun diye verdikten sonra para peşinde koşmak ve bunun üzüntüsünü, stresini, belasını yaşamak ..

sayın özaktaşı abim, lafım sana değil, ortaya konuşuyorum, hepimizin başına geliyor hayatta böğle istenmeyen borç verme ve peşinde koşturma olayları :(

Kimseye hakettiğinden daha fazla değer vermemek gerekirmiş ...

saygılar abicim

Son düzenleme:
Çok çok geçmiş olsun, 150.000 lira.. Çok büyük bir meblağ. Boşuna dememişler, bu devirde babana bile güvenmiyeceksin diye.. :( Tekrardan geçmiş olsun. Allah büyüktür, elbet acısı çıkar, kimsenin yanına kâr kalmaz..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hepiniz sağolun var olun arkadaşlar..Bu Mehmet Emin EKİN in kardeşi ZÜHRE Pardesü nün sahibi..Ayda 50,000, bin adet adet pardesü yapan bir fabrikanın sahibi..zaten gazetelere email ve fax yolladım..bu servetten kardeşlerinin borcunu dolandırıcılığını bildikleri halde.hiç umursamıyorlar.Kul hakkı yiyen kardeşlerinin bedeli birazda onları etkilemeli..Allah korkusundan ,,eşarp ve pardesü satabilmek için kapalılıktan ,,günahtan bahsediyorlar,,en büyük günah olan Kul hakkı yemekten hiç bahsetmiyorlar..Kardeşlerine baskı yapıp bu işi çözebilirler.ama umursamamazlık ve paraya aşırı tapmaları onların nefsini sadece para düşünmeye daha zengin olmaya yönlendiriyor..Bu adam abimize okadar iyilik yapmış bizde buna bir yardımcı olalım demiyorlar..

Özellikle Diyarbakırlı arkadaşlar..ben 21 yıl Diyarbakırda kaldım..Yemin ederim çok mert insanlar tanıdım..Ama tanıyamamış olduğum böğle kalleş iki insan beni çok zor durumlara düşürdü...

Son düzenleme:
abim, her söylediğinde haklısın. maalesef ticaret ahlakı kalmadı. onu-bunu dolandırıp, borcunu ödemeyip de büyük işadamı havalarında ortalıkta dolanan çok kişi var.

sinirlerine hakim ol, takma kafana. düşünmekten sağlığın bozulsa, veya elinden bir kaza çıksa iyi mi olur?

abi çok geçmiş olsun,bahseddiğiniz rakkam büyük mevla,hukuki süreç de kanıtlatabilirseniz sizin için biraz daha uygun olur,
diğer türlü ateşi maşa ile utun derim,elinize yakmaması için maşa kullanın,o maşada ateşi sıktımı ezecek cinsden olsun,sözü geçen birine işi devredin

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
video nu az önce izledim abi,için okadar yanmışki,seyrederken aynı üzüntüyü bende hissettim,bazı insanlar okadar kaypak ve adilerki,bunlar için din iman namus hepsi para olmuş,ne söylesen az suratlarına tükürsen yarabbi şükür derler,bizimde burada senin anlattığın gibi insan müsvettelerinden çok var,trilyonluk mal varlıkları son model arabaları var ama yanında asgari ücrete çalışan insanların maaşlarını vermezler ,milletin parasını ödemezler,din kitap sözü açıldımı en önde giderler,yazıklar olsun diyecek bişi bulamıyorum,geçmiş olsun,biliyorumki ocağını kararttılar sana çok zararları oldu ama dünya malı içinde ahireti yakma ,belalarını elbet bulurlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
O kadar üstlerine gidiyoruz..Adamların umrunda değil..Bu nedir diye bir arayıp,,derdin nedir diye soran,,kızan,,,,bir laf söyleyen yok..Bu nasıl bir iş nasıl bir aile ..hayretlere düştüm..

nasil oldu olay, madem paylastin, olayi aciklarsan daha aydinlatici olur, sonucta onlar sana 150.000 ver geri verecegiz deyip vermemezlik olmamistir, olayi bir anlatir misin

Dostta borc para verilmez , borc para isteyen kisi sizin dostunuz olamaz.

Oncelikle bunu belirtmeliyim. Maddiyat ile dostluk iliskisi asla karismamasi gereken iki kavram

Bu verilen paralarin bir ispati var ise, bence avukata basvurmaniz. Bu konuda bulabileceginiz taniklar, ifade verebilecek insanlar sizin isinizi kolaylastirir.

Bir insan alacagi icin kotu seyler dusunmek yerine bence o kisileri mahkeme koridorlarinda surundurmeyi dusunmeli. Birakin bu isi Adelet cozsun. Celp kagidini gorduklerinde isler degisir emin olun

Ey iman edenler! Belli bir vade ile karşılıklı borç alış verişinde bulunduğunuz vakit onu yazın. Hem aranızda doğruluğuyla tanınmış yazı bilen biri yazsın. Yazı bilen biri, Allah'ın, kendisine öğrettiği gibi yazmaktan kaçınmasın da yazsın. Bir de hak kendi üzerinde olan adam söyleyip yazdırsın ve herbiri yazarken Rabbi olan Allah'dan korksun da haktan birşey eksiltmesin. Şayet borçlu bir bunak veya küçük bir çocuk veya söyleyip yazdıramıyacak durumda biri ise velisi doğrusunu söyleyip yazdırsın. Erkeklerinizden hazırda olan iki kişiyi şahit de yapın. Şayet iki tane erkek hazırda yoksa, o zaman doğruluğuna güvendiğiniz şahitlerden bir erkekle iki kadın ki, birisi unutunca, öbürü hatırlatsın, şahitler de çağırıldıklarında kaçınmasınlar; siz yazanlar da az olmuş, çok olmuş, onu vadesine kadar yazmaktan usanmayın. Bu, Allah katında adalete daha uygun olduğu gibi; hem şahitlik için daha sağlam, hem şüpheye düşmemeniz için daha elverişlidir. Meğer ki, aranızda hemen devredeceğiniz bir ticaret olsun, o zaman bunu yazmamanızda sizin için bir sakınca yoktur. Alım satım yaptığınız vakit de yine şahit tutun. Ayrıca ne yazan, ne de şahitlik eden bir zarar görmesin. Eğer onlara zarar verirseniz, o işte mutlaka size dokunacak bir günah olur. Üstelik Allah'dan korkun. Allah size ayrıntılarıyla öğretiyor ve Allah her şeyi bilir. Bakara, 282

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar