Arkadan vurdu

2003 yılında İstanbul’un Kadıköy semtinde Selami çeşmeye doğru motosikletimle intikal ederken Bağdat caddesinin başında Fenerbahçe stadının önünde seyir halindeki kamyonu solladım, stadın bitimindeki ışıklara yaklaştığımda sarı yandı ani yavaşlayıp kırmızı ışıkta durma çizgisini geçmeden durdum, tam o esnada ışıklarda sağ kaldırım kenarında bekleyen yunus polisler geçiş olmayan yerden benim önümden karşı yöne geçeceklerdi, yunus polisler tam hareket edecekleri esnada bir an duraksadı bana baktı, işte ne olduysa o anda oldu. bir anda gürültü duydum ses ile birlikte kendimi boşlukta tahmini 1,5 metre boşlukta (havada) uçarak ışıkların 10 mt. İlerisinde bir yerlere düştüm. Havada uçarken bir an motosikletimin yerde sürüklendiğini hatırlıyorum. Yere sert bir şekilde düştüm elbise ve kaskım tam giyinik olduğum için kırılan çizilen bir yerim olmadı yere düştüğüm o anda sersemlemem geçince arkama döndüm ve ışıklarda duran az önce solladığım kamyonu gördüm arkamda dev bir canavar gibi gözüktü gözüme bana çarptığı anda ani fren yaptığından hala kamyon makasları üzerinde sallanıyordu. En az 30 ton yüklüydü, bir anda ortalık katıştı motosikletli polisler motorlarından indi ikisi benim yanıma koştu ben hala kamyona bakar vaziyette şoktayım, diğerleri koşup kamyon sürücüsünü yaka paça aşağı aldılar. Allah hepsinden razı olsun adama sen motorcu katilimisin adamın ışılarda durduğunu görmüyormusun, motosikletlere kastın mı var dediler sonrası sansür bipppppppppppp. Olan olmuştu bende hasar yoktu işin ilginç kısmı kamyonda da hasar yoktu  canım motosikletim olaydan hasarlı çıkmıştı. Sonrası karakol tutanak vs. uzatmıyalım,
ARKADAŞLAR SİZ SİZ OLUN HER ZAMAN TEDBİRİNİZİ ALIN (KORUMA VE KASK) BESMELENİZİ ÇEKİN GERİSİNİ ALLAHa BIRAKIN.
Birde arkanızı her zaman kollayın, o günden sonra aynamdan her durduğum anda ilk arkamı kontrol ederim.
AYNA KULLANMAYAN ARKADAŞLARIMIZA KÜPE OLSUN.

geçmiş olsun...evet ışıklarda bilhatsa durduğumuzda mutlaka motoru viteste tutmamız lazımmış ve arkamızı sık sık kontrol etmemizde fayda varmış...bu önlemle ilgili bir yazı okumuştum önceden.sizinki acı bir tecrübe olmuş.allah beterinden korusun.en kötü kazan bu olsun.

geçmiş olsun. öyle bir cnavara karşı çok ucuz atlatmışsın. motoru düşünme kendinde bişe olmadığına şükret.

Kotu bir ani , polisler olmasaydi o kamyoncu ordan sivismaya bile kalkardi kesin.

Kamyoncu bunlar ... (Fortçuymuştur.:p)

96-97 yıllarında tanker kullanırken kamyoncuları araçlar sıkıştırdıklarında bir söz kullanırlardı ohaaaaa merdiven dayada üzerime çık, adam fortu yanlış yerde yaptı memurlarda onu fortladı:mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:22 ----------

geçmiş olsun...evet ışıklarda bilhatsa durduğumuzda mutlaka motoru viteste tutmamız lazımmış ve arkamızı sık sık kontrol etmemizde fayda varmış...bu önlemle ilgili bir yazı okumuştum önceden.sizinki acı bir tecrübe olmuş.allah beterinden korusun.en kötü kazan bu olsun.

çıkarılacak çok ders var aslında her zaman yolun kenar kısmına yanaşmak daha faydalı durmadan ve durduğumuz anda aynadan arkamızı kontrol etmek, motosikletleri pek kaile almadıkları ülkemde en büyük dikkat bizlere düşüyor.

Mersin İl Temsilcisi
eskiden olmuş, geçmiş. olur böyle şeyler canım şekerim :p

umarım alışkanlık yapmaz :cherry:

geçmiş olsun...geçmiş zaten:)

ama gerçekten devamlı akrşılaştığım bir durum tam gecicem sarı sonra hemen kırmızı yanıyor duruyorum ama arkamdaki araçlar la ben geçerim diyip gazı kesmiyo genelde o pozisyonda müsaitse şeritin dışına çıkarım değilse yavaşlarken korkuyla arkama bakarım dengesizin biri gazkesmeden geliyomu diye:cherry:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kardeş geçmişolsun kurallara uymak ta bazen yeterli olmuyor her zaman uyanık olmakta fayda var.:cat:

geçmiş olsun...geçmiş zaten:)

ama gerçekten devamlı akrşılaştığım bir durum tam gecicem sarı sonra hemen kırmızı yanıyor duruyorum ama arkamdaki araçlar la ben geçerim diyip gazı kesmiyo genelde o pozisyonda müsaitse şeritin dışına çıkarım değilse yavaşlarken korkuyla arkama bakarım dengesizin biri gazkesmeden geliyomu diye:cherry:

Hz. Hamza'nın (r.a.) bir sözü vardır,
Gözümün gördüğünden değil, Görmediğimden korkarım.:cat:

Cok Gecmiş olsun. Isıklarda Duracagımız zaman mumkun ise bizden once duran iki aracın arasına girmeli. Birde onumuz boş olmalı. Arkamızdan gelen aracların kontrol ederek duramayacaklarını anladıgımız anda kaçıbilmeliyiz...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kardeş geçmişolsun kurallara uymak ta bazen yeterli olmuyor her zaman uyanık olmakta fayda var.:cat:

Birşey daha söylemek istiyorum bence trafikte makina kullanacaksak kendi makinamızı gerçekten iyi tanımalaı onunla bütünleşmeli ve gerekirse kendi bünyemize göre ayarlarını yaptırmalıyız.Çünkü makina ile sürücü arasında uyum yok ise ani hareketlerde sıkıntılar oluşabiliyor .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar