Arka lastik kilitleyince gelen ses

tak tak tak tak diye ses geldi sanki arka lastik bir yerlere çarpıyormuş gibi.

Fren yaptiginda mi geldi ses ? Arka lastik ana mili tam sıkılmasıysa arka lastik geriye dogru kaymiş olabilir. Zincir gerginligine ve sag sol somunlara bi bak geriye dogru kayma var mi

Evet kilitlendikten sonra oldu elle çeksem anlaşılır mı

Arka disk fren merkezi hava yapmiş olabilir.

Peg deki Dozajlama nasil?
Sert mi?

Hava yapma durumu varsa frenlemedeki ayak kuvveti artar ve balata ayarsiz bir sekilde diski ısırır buda dozaja engel olup kilitlemeyle beraber ses yapar

Son düzenleme:
servis zinciri ayarlarken arka mili tam sıkmamış, fren yaptığımda abs sesi gibi arka tekerde bir ses çıktı. durup zincir gergi çizgilerine baktım sağ taraf bir çizgi geriye kaymıştı. yakın zamanda lastik değişimi veya zincir ayarı yaptırdıysan benzer bir durum yaşamış olabilirsin.

2.000 km önce falan zinciri değiştirdim.sürüşte hiç bir sıkıntı olmadı, hatta 500 km yol yaptım.gece tekrar binip freni denedim, kilitleyince sanki lastik sekiyormuş gibi hissettim

Debriyaj çekiliyken de geliyor mu.Vitesteyse devir düştüğü için motor da kompresyon yapıyor olabilir

Normal, lastik sekiyordur. Kaliteli asfaltta olur ani frenlemelerde. Lastik soguksa olur, lastik havalari da onemli. Amortisor ayari da etkendir. Bende de olur zaman zaman, panik frende on-arka zangir zungur sekerek durdugum oldu. Lastik bayatsa yani sertlesmisse de yapiyor.

abs devreye girince benimde arkadan tak ses geliyor normalmi bende sorun var sanıyordym

yeni nesil abs ler farklı şartlarda farklı karakterde çalışıyor , bazen çok seri devreye girip çıkarak tırtırtır diye , bazende daha seyrek devreye girerek tak-tak-tak şeklinde ses üretmekte , teknoloji o kadar ilerlediki motorun üzerindeki sensörler ön arka lastiklerin tutuş kabiliyetinden zeminin kalitesini algılayabiliyor , virajda motorun yatış açısını ölçüp ona göre devreye giren abs ler ise pahalı motorların hemen hepsinde artık mevcut , ayrıca yeni nesil Bosch markasında maneti çok hızlı çekerseniz veya fren yaparken tümsekten yada çukurdan geçerken lastik hiç kilitlenmese bile bazen abs devreye girebiliyor..

yeni nesil abs ler farklı şartlarda farklı karakterde çalışıyor , bazen çok seri devreye girip çıkarak tırtırtır diye , bazende daha seyrek devreye girerek tak-tak-tak şeklinde ses üretmekte , teknoloji o kadar ilerlediki motorun üzerindeki sensörler ön arka lastiklerin tutuş kabiliyetinden zeminin kalitesini algılayabiliyor , virajda motorun yatış açısını ölçüp ona göre devreye giren abs ler ise pahalı motorların hemen hepsinde artık mevcut , ayrıca yeni nesil Bosch markasında maneti çok hızlı çekerseniz veya fren yaparken tümsekten yada çukurdan geçerken lastik hiç kilitlenmese bile bazen abs devreye girebiliyor..

açıklamanız için çok teşekkür ederim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar