Arka Fren Tüy Gibi

Merhaba arkadaşlar son zamanlarda arka frenleme performansının düştüğünü farkettim ilk aklıma gelen balata oldu fakat gösterdiğim motorcu balatanın daha bitmediğini fren betsisinin iş görmez hale geldiğini söyledi ve 200 tl diye de ekledi.Bugün gittiğim başka 1 motorcu ise fren merkezinin değişmesi gerektiğini söylüyor.Google dan arattım ama herhangi bir sonuca ulaşamadım bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.fren yumuşacık ve hiç tutmuyor bu halde binmek istemiyorum ama yanlış 1 işlem de yaptırmak istemiyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun öncelikle freniniz kampana mı yoksa disk mi onu belirtseydiniz,yardımcı olunabilirmiş.

tüy gibi derken ???
pedal aşağıya iniyor ama tutmuyormu yani???

eğer öyleyse....

bir sebepten dolayı yağı azalmıştır,
hava yapmıştır,

pedal sert ama tutmuyorsa balataların yağlanmıştır,
yüzeyleri yanmış kabuklaşmıştır,
daha bi sürü neden bulunur ama uzaksın buraya...görmeden ancak bu kadar...

Pedal aşağıya kadar iniyor ama tutmuyor fren hidroliği de var hatta usta da doldurdu biraz hava nasıl yapıyor hocam nerden kontrol edebiliriz ? teşekkürler

frenin havasını alma işini buradan sana nasıl anlatsam bilemiyorum.
işi bilene tereyağından kıl çekmek gibi olsada bilmeyene imkansız gibidir...
pedalı pompalamak,arka kaliperden havasını almak gerekli..

anlatmakla olmaz kafan karışır...ama sağlam birine havasını gerçekten aldırmayı dene..duruma göre çözüm üretiriz.

İzmir İl Temsilcisi
ben anlatayım sana çok basit birşey sürekli kendim yaparım. ilk önce fren kaliperine egil orda ufak bir tıpa olucak tıpanın kapagını çıkar kafasının anahtarla tutulabilecegini anlıcaksın.

Daha sonra arka frene bas sıkıca basılı tutarak anahtarı yerlestır ve bir tur cevir yag akıcak hemen geri sık sonra . iyice sıktıktan sonrada pedalı bırak. pedala bastıgın anda yag pompalar sende caliperden yag fışkırtınca içindeki havayı dışarı atmış ve agzını hemen kapatmakla havasını almıs hortumları ful yag doldurmus olucaksın.

TEK DİKKAT ETMEN GEREKEN İSE . caliperin ucundaki vidayı döndürdügün zaman sakın pedalı bırakayım deme bıraktıgın an hava yapacaktır. ben hep kendım yaparım yazdıklarım zor gelicek anlaman fakat yazdıklarımı okuduktan sonra calipere egilip yag cıkıs yerini keşfettigin zaman ne kadar basit bir işlem oldugunu anlıyacaksın.

ayrıca benim motordada aynı sorun vardı ustalar sagolsun kazıklamak için komple caliperi degiştirceklerdi ustayı denemek için şöyle diceksin tamam parçayı ben alayım size getireyim takın..

parçaya kendi cebinden fiyat ekleyecegi için istemeyecektir. sen balatanı degiştir bence düzelecektir.

ben anlatayım sana çok basit birşey sürekli kendim yaparım. ilk önce fren kaliperine egil orda ufak bir tıpa olucak tıpanın kapagını çıkar kafasının anahtarla tutulabilecegini anlıcaksın.

Daha sonra arka frene bas sıkıca basılı tutarak anahtarı yerlestır ve bir tur cevir yag akıcak hemen geri sık sonra . iyice sıktıktan sonrada pedalı bırak. pedala bastıgın anda yag pompalar sende caliperden yag fışkırtınca içindeki havayı dışarı atmış ve agzını hemen kapatmakla havasını almıs hortumları ful yag doldurmus olucaksın.

TEK DİKKAT ETMEN GEREKEN İSE . caliperin ucundaki vidayı döndürdügün zaman sakın pedalı bırakayım deme bıraktıgın an hava yapacaktır. ben hep kendım yaparım yazdıklarım zor gelicek anlaman fakat yazdıklarımı okuduktan sonra calipere egilip yag cıkıs yerini keşfettigin zaman ne kadar basit bir işlem oldugunu anlıyacaksın.

ayrıca benim motordada aynı sorun vardı ustalar sagolsun kazıklamak için komple caliperi degiştirceklerdi ustayı denemek için şöyle diceksin tamam parçayı ben alayım size getireyim takın..

parçaya kendi cebinden fiyat ekleyecegi için istemeyecektir. sen balatanı degiştir bence düzelecektir.

Hocam sağolun dediğiniz şeyi usta yaptı hatta frene bastığında o kapaktan yağ geliyordu ama sanki frenler sertleşmek istemiyor senin fren merkezi arızalı dedi

İzmir İl Temsilcisi
motorunu görüp test edemesemde bence balatalardan aynısını başıma geldi umarım fren merkezın komple degişmez yok yere masraf. ustanın verdigi fiyatla netten araştırdım bakalım fren merkezi komple kaç tl. parça fiyatını bulup + aldıgı işçilik ücretinide degerlendirirsin benim demek istedigim insanları sögüşlemek isteyen çok usta var dikkatli olun

Cem çok güzel açıklamış. Balatanı da değiştir. Balata değiştirmek de kolay iş merkenin üzerinde alyen vidalar var somun başlı. saat yönünün tersine çevirip açabilirsin. eski balata nasıl çıktıysa yenisini de aynı şekil de takabilirsin. yanlış hatırlamıyorsam standart olarak fren merkelerin de 6 alyen anahtarı uygun oluyor :) Kolay gelsin

İzmir İl Temsilcisi
ufuk kardeşime selamlar dostum yazamadım geçen gün sana bu akşam izmir mt toplantısına gidicem dönüşte konusuruz :)

motorunu görüp test edemesemde bence balatalardan aynısını başıma geldi umarım fren merkezın komple degişmez yok yere masraf. ustanın verdigi fiyatla netten araştırdım bakalım fren merkezi komple kaç tl. parça fiyatını bulup + aldıgı işçilik ücretinide degerlendirirsin benim demek istedigim insanları sögüşlemek isteyen çok usta var dikkatli olun

Kesinlikle aynı görüşteyim hocam peki son olarak şunu sorayım.Mesela frene sonuna kadar asıldığımda gıcır gıcır ötme sesi geliyor ama yavaşlatmıyor balatadanmıdır ?

balatan bitikse yavaşlaman hayli zaman alabilir. bitik balata ile kullanmak fren diskini çizer. ses geliyorsa balatadandır. bir de fren merke'sini bi elinle yoksa bakalım boşluk var mı sağa sola oynuyorsa balatan da bitmiş olabilir. ya da diskin aşırı derece de sürtünmeye maruz kalıp incelmiş olabilir. bu da boşluk yapabilir bu da bize koyabilir :p

Yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkürler yarın ilk iş balataları hallediyorum umarım düzelir :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar