cidden bilmiyorum videoda dolaylı yoldan ulaştı bana :mrgreen: heralde güzel bi dayak vardır :mrgreen:
teşekkürler experle görüştüğümde unutmassam bunlarıda dile getiririmAdam manevra yapıyor, sen kendi çizginde gidiyorsun. Şahsi fikrim karşı tarafın hatalı çıkacağı, düz çizgide giden araç durup dururken çarpmaz kimseye. Takip mesafesi vb. gibi bir hatan olması da mümkün değil.
Çok teşekkür ederim abi, Dediğiniz gibi iki durumuda anlatırım.Sanırım servise exper geldiğinde exper benimle görüşecek ve olayı anlatmamı isteyecek.Evraklarımda kesinlikle bir eksik yok.Karşı tarafın daha önceden muayneden yediği cezası var ve ruhsatında muayne yaprağı yok. sadece muayne istasyonundan aldığı geçerlilik kağıdı var.Onu ruhsata işletmesi gerek fakat işletmemiş (poliste bu konuda sadece uyarıda bulundu) Karşı tarafın aracının vurulmadık yeri yok! yarı yarıya hasar karşılama alırsa, karşı tarafın çok işine yaracaktır.. bir çok parçasını benim sayemde yarı fiyatına yeniletmiş bulunacak.Benimse elimde, bana ömür boyu sabıkalı imajı verecek dikiş izim kalacak.Sevgili Kardeşim,
Yanlış anlamadıysam araç yolun sana göre sol tarafta senin gittiğiyöne doğru park halindeymiş.
Senaryo 1:
Sürücü aracın bu yöne park halinde olduğunu kabul ederse zaten o şekilde park etmesi kural ihlali olduğundan asli kusur karşıya verilir
Senaryo 2:
Sürücü yalan söyler ve aracın yönünü inkar ederse raporda yazdığı gibi U dönüşü yapmış olur bu durumda yine asli kusur karşı tarafa verilir.
Senin süratli olduğunu iddia ederek birşey tutturma şansları yok en fazla tali kusurlu olarak görüneceksin.
Yeni kaza raporlarında %100 %50 falan diye birşey yok asli kusur ve tali kusur tanımları var.
Her iki senaryoda da asli kusur karşı tarafa yazılır ve karşı tarafın trafik sigortasından hasarını tazmin edersin (eğer geçerli bir A2 ehliyetin var ise) için ferah olsun
Ama ,
Biz motosiklet sürücüleri kanunen haklı olsak bile bir kazaya karışmışsak hata bizdedir. Rapor senin yönünde çıksa bile kendini yargılamalı ve "ben nerede hata yaptım demelisin" . Geçiş üstünlüğü bizde bile olsa zaman zaman extra tedbir almalıyız , özellikle bu tür ara sokaklarda park halinde ve sürücüsü içerisinde olan bir araç farkedersek kesinlikle ondan uzak durmalı , önümüze kıracağından sanki eminmişiz gibi davranmalıyız bu davranış bizi kazadan koruyacaktır.
Geçmiş olsun
Sevgilerimle
Duramayıp vurdum gibi bir ifade tahmin ediyorumki benim yazdığım ifadeden daha kötü sonuçlar çıkartırdı.Çünkü duramayıp vurmak demek yüksek süratte seyretmek demek oluyor.öncelikle geçmiş olsun.
kazanın şokuyla soğukkanlılığını yitirmen normal. tutanakta ortalama hızı belirtseydin ve araç önüme aniden çıkınca duramayıp vurdum yazsaydın bence durumu daha iyi açıklamış olurdun. sonuçta sen aracın ortasına çarpıyorsun ama araç bana çarptı diyorsun. gerçi her iki durumdada olay tramer e danışılarak karar verdirilecek. sen kamera görüntüsünü alabilirsen iyi olur ama vermezlersede yasal yollara başvurunca vermek mecburiyetindeler diye biliyorum. tahmin ediyorumki tramer seni haklı çıkaracaktır. sonuçta ana yolda olan sensin, senin yoluna çıkan diğer araç.
bu arada olay esnasında senin araçla mesafen neydi ve hızın kaçtı?
Öncelikle teşekkür ederim.Evet hasar aracın sağında ve tutanakta u dönüşünü belirtmiş,geriye tek sıkıntım resim eksikliği ve yavaş gittiğimi ispat edememem kalıyor.Dediğiniz gibi araçlardaki hasarlara bakıp yavaş gittiğime karar verirlerse beni haklı çıkartmalılar.Kamera kaydı için nasıl bi izin almam gerekiyor nereden alabilirim?Motor ve arabanın üstündeki hasara bakınca zaten sürat olmadığı ortaya çıkacak
park halinde duran araç yola çıkarken yolu kontrol etme zorunluluğunda..
Araç hiç bir şekilde sağa parkettiğini iddaa edemez. hasar aracın sağında..
Ortada inkar edilemeyecek gerçekler var ..
Eğer görüntüleride lisanı münasiple istersen alırsın . yok eğer vermezlerse savcılık isteği ile alırsın ..
Teşekkürler,peki nereden nasıl birşey almam gerekiyor kamera kayıtlarını isteyebilmek için?Geçmiş Olsun Öncelikle. Ben Özel Hastanede Çalışıyorum Kamera Güvenlik Odasında. Bizdede Kayıt istenildiği zaman Şahıslara direk olarak verememekteyiz. Eminiyet Müdürlüğü Bize Yazı Yazıyor Yazı Yazıldıktan sonra yanı resmı yazı bıze geldıkten sonra hemen görüntüleri Şefimize iletiyoruz oda gereken mercilere hemen ulaştırıyor. Fazla Uzun sürmez Bu Kamera kayıtı İşi. Ama Çok işinize yarayacaktır ki Kazanmanızı bile sağlar. Bu konuda bızden görüntü alıp kazanan şahıslar var bazı konualarda. Saygılar.
Kamera kayıtlarını sen istesen belki vermezler ama savcılık istese ona verirler
Fren yapacak fırsatım olmayışını nasıl es geçtim bilmiyorum en önemlisini yazmamışımtutanak biraz hatalı yazılmış gibi. aracın motosikletine çarptığını yazmışsın. birden önüne çıktığını ve fren yapacak fırsatının olmadığını yazsaydın keşke.
Evet kamerayla gitmek daha mantıklı olacak en azından kendim çekerim teşekkürlerelinde bi kamerayla git. vermezlerse en azından ekrandan ben çekebilirmiyim de. bak arkadaşımın motorunu alan kişi de kaza yapmış sanırım bunu everdi mahkemeye
Görgü tanığı yok aslında dükkanda duran annesimidir akrabasımıdır yaşlı teyzeyi yazdı o görmediki dışarda değildi dememe rağmen teyze başımın etini yedi.İnsanlar kendilerinden para gideceğini anladıklarında öyle tavır değiştiriyorlarki dinlerini bile satarlar.Görgü tanığı kimin yanında bide o çok önemli dikkat et bi işler dönmesin orda
böyle bişi yok ...elinde bi kamerayla git. vermezlerse en azından ekrandan ben çekebilirmiyim de. bak arkadaşımın motorunu alan kişi de kaza yapmış sanırım bunu everdi mahkemeye http://www.youtube.com/watch?v=8qTFHRK12bQ
Görgü tanığı yok aslında dükkanda duran annesimidir akrabasımıdır yaşlı teyzeyi yazdı o görmediki dışarda değildi dememe rağmen teyze başımın etini yedi.İnsanlar kendilerinden para gideceğini anladıklarında öyle tavır değiştiriyorlarki dinlerini bile satarlar.
Çok yanlış kesinlikle bunu belirt, sigortacını falan arayarak durumu izah et. Teyze gidip durabilirdi ama inadına vurdu bide indi hakaret etti der ciddi belalar alırsın başına. Çok saçma kişi böyle bişey yapmaya çalıştığında önleyip trafik polisini çağırman gerekirdi.
Görgü tanığını çok yüksek ihtimalle aramazlar, aranacak olsa bile araç sahibi ile aynı soyada sahip olduğunu görüp buna göre hareket ederler.
aynı soyada sahip değiller o yüzden dedim bende