Arçelik 815 Kart Lazım - Acil

Mersin İl Temsilcisi
Sevgili motosiklet dostlarım. kahramanmaraşta bir dostum için elektrik kesilip düzelmesi sonucunda arçelik 1996 yıl / 815 model buzdolabının kartını acilen bulmam lazım.

arıza şu : elektrik gidip gelince motoru duruyor, iç ışıklar yanıyor ama motor çalşımıyor.

servisin açıklaması : 1996 yılı olduğu için yedek parça üretimi artık pek yok.
siz bu kartı bulun, takalım, motor çalışsın. daha sonra başka arızalar çıkarsa onları da yaparız diyor.

bizim dostun da yeni bir buzdolabı alacak gücü yok.

yardımcı olabilecek ya da önerebilecek arkadaşlardan yardım bekliyoruz...

şimdiden herkese teşekkürler :)

ben bulabılrsem soylerım abı sana veya arızalı kartı gönderin bana ben antepde yaptırabılırım..

---------- Post added at 19:17 ---------- Previous post was at 19:15 ----------

veyada maraşta osman usta var telefon numarasını verebilirm beyaz eşya yetkılı servısı istersen birde ona danışın

Mersin İl Temsilcisi
ben bulabılrsem soylerım abı sana veya arızalı kartı gönderin bana ben antepde yaptırabılırım..

---------- Post added at 19:17 ---------- Previous post was at 19:15 ----------

veyada maraşta osman usta var telefon numarasını verebilirm beyaz eşya yetkılı servısı istersen birde ona danışın

hemen yaz bana cüneyt

hayrullah mah. malik ejder cad. no 22 K.maraş 0344 224 24 29 -- 221 13 97 Osman usta g.antepden ahmet özdişliden aldım numaranızı dersen abi babamı tanır elınde varmı veya yaptırabilirmiyiz de yok fılan derse antep de ben bulurum.. en kötü yaptırabilirim...

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
cüneyt bana bu kartı araştırıp en kısa zamanda cevap yazar mısın. şimdi işten çıkıyorum. yarın sabaha inşaallah iyi haberlerini beklicem kardeşim.

teşekkürler :)

yarın sabah öğrenir cvp.yazarım abi şimdi parçacılar kapalı erken kapatıyorlarda :) sabah ararım sana söylerim.. iyi aksamlar

aradım abi şimdi zor bulunan model olduğu için eskisini anca yaptırabılırız yenısını bulmak çok zor dıyor birde sana zahmet kartın resmini veya dolabın modelini yazarsan daha kolay olacak

Mersin İl Temsilcisi
aradım abi şimdi zor bulunan model olduğu için eskisini anca yaptırabılırız yenısını bulmak çok zor dıyor birde sana zahmet kartın resmini veya dolabın modelini yazarsan daha kolay olacak

dolap modeli arçelik 815

bana özelden numaranı tekrar atar mısın?

Kocaeli İl Temsilcisi
arçelik deyince çamaşır makinası deycen zannettim günaydın şekerim. :) bizim hurdacılara bi göz gezdireyim senin içün 5 dakkalık yol bana motürle (arçelik 815) bakarsın bu modelden varmıdır vardır bilinmez... bakıp gelecem....

yaklaşık 2 saat sonra çarşıya gideceğim...

büyük bir parçacı var burada...ona bir sorar sana haber ederim ..

inşallah buluruz...

Mersin İl Temsilcisi
model numarası
685 910 1000 : arçelik 815 ediyor

harikasınız dostlarım :)

Kocaeli İl Temsilcisi
valla şekerim buradaki hurdacı dostlar işin iyice piri vede kurdu olmuşlar ben desemde eski model ahanda model numarası bu diye abi eğer işin içinde kart varsa geçenlerde bayağı vardı motorlarını parçalarını söküp piresledik dediler :)

hakkaten bende 10 gündür uğramıyordum oraya 10 yada 12 tane dolap kalmış .. arçelik var emme o modeli bulamadım bir kaç resim koyayım enstante olsun :)
hurdalığı karıştırırken ilginç şeyler gördüm horoz ölür gözü çöplükte kalırmış misali :cherry::p komple tofaş şanzumanı bile buldum :cherry::santa::p

aradığın çamaşır makinası olaydı valla zşbille burada üstelik kartlarını , bordlarını genelde atmıyorlar yani modelli makinalar için söylüyorum , motorları genelinde yüzde 80 çalışır durumda ama içindeki bakırdan sebep direkt idam ediliyorlar bazen özerllikle tembihliyorum kendilerine hava güzel olurda makina parçalayacakları zaman beni arayın diyorum ve çamaşır makinalarının pirensibini çözmüş durumdayım parçalamasıda pek bi hoş oluyor :cherry::queen:

bakırı, demiri, pik ,i aliminyumu ,sacı hepsi ayrılıyor ve gerekenler pirese veriliyor geri dönüşüm güzel olay ...

objektifime takılan ilgin işe yarayabilecek şeyleride sizler için kareledim üzerim müsait edeğildi yani tulumlarımı giymemiştim yoksa bir kaç parça bişeyler taşırdım gene atölyeye :cherry::queen:

şu üsttekide ekonomimizin içler acısı halidir bence :cherry::queen: belki içinde bir kaç demet euro vardır emme yetişemedim pirese girmiş çoktan...

bu üsttekide elektirik panosu düğmeleri çoğu sağlam ve çalışır vaziyette boyamayada gerek yok al kullan , depo sahibi vedat abiye abi bunu pirese atma sana ilerde lazım olur dedim , :cherry: dudak büktü onlardan buraya çok geliyor !:santa:

mesela şu alttaki klima fanı ve büyük ihtimal çalışır bunu benim atölye basık olduğu için içerideki kaynak dumanını dışarı atmada kullanabilirim en kısa zamanda onu ordan almam lazım :)

ben oradan ayrılırken bir dolap daha geliyordu baktım oda arçelik emme çok eski model...

bu ağabeyimde deponun sahibi vedat abi..... adamın iyisidir üstünü her daim yağlı paslı görürsünüz , bazen kandisine takılırım yavvv vedat abi ben devamlı burda duracağım , her şeyi yaparım diyorum :) irfan sen meraklısın elinden gelir yaparsın diyor :cherry: ancak onlar eşyaya eşya gözüyle değil ağırlık olarak değer biçiyorlar oraya giren tüm malzeme için konuşuyorum mesela bakır çok kıymetli onların gözünde ,

ayrıca maddi güç olarak istesin bu gün sıfır hayabusayı gözünü kırpmadan borçsuz harçsız alır , hurdacılık adı belki tuhaf ama türkiye ekonomisi açısından çok güzel bir sektör ve karlı bir iş , allah daha çok versin gözü olanın gözü çıksın adam çalışıyor didiniyor ne mutluki çalışarak hakkını alabilene...

neyse yüreciği güzel insanım ..... konunun ,içine ettim belki ama kusura kalma ... bu arada pantulu yağladım , bana bi pantul borcun var :cherry::queen:

şaka şaka senin canın sağ olsun umarım aradığın parça bulunur selametle...

Mersin İl Temsilcisi
emeğine sağlık irfan, yüzüm gülerek okudum...
pantolon senin itin olsun. ama ben pantolon yağlamaktan anlamam.
bari fermuarını da yağlasaydın dicem, dedikodu çıkacak...

hakkatten irfan, pantolon artık gıcırdıyormuydu da yağladın :p

wd 40 kullan sen, wd 40 :D

Kocaeli İl Temsilcisi
emeğine sağlık irfan, yüzüm gülerek okudum...
pantolon senin itin olsun. ama ben pantolon yağlamaktan anlamam.
bari fermuarını da yağlasaydın dicem, dedikodu çıkacak...

hakkatten irfan, pantolon artık gıcırdıyormuydu da yağladın :p

wd 40 kullan sen, wd 40 :D

:cherry::cherry::cherry::santa::santa::santa::thumleft::cherry::cherry:

abi pazartesiye kadar bulunmaz ise pazartesi bizim ulustaki tamircileri gezerim topacda mesajım bulunsun ki haberdar olalım olaydan.Saygılar..

sencer abi tahmın etttiğim dolap onun parcasını Türkıyede bulmak çok zor yetkılı servısınde bıle bulunmaz :) anca kartı yaptırmamız gerek abi başka yolu yok kartcı koskaca antepde 80 100 tane var yada yoktur o dolaptan dıyor
yazın ortasında ben arızaya gıtmıstım calısmıyor dıye aynı buzdolabıydı parcası yok dıye yapamadık çünkü bu avrupa üretimiymiş Türkiyde sayılı yani onun içinde yedek parçası yoktur..Ya kart yapılcak yada dolaptan vazgececez abi..:pale:

Son düzenleme:
evet Sencer..bu kartı bulman imkansız dedi adam..hiç biyerde kalmadı..tedavülden kalktı dedi...
elinde olanı bilmem ama en azından istanbulda bulamazsın dedi...:pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar