valla şekerim buradaki hurdacı dostlar işin iyice piri vede kurdu olmuşlar ben desemde eski model ahanda model numarası bu diye abi eğer işin içinde kart varsa geçenlerde bayağı vardı motorlarını parçalarını söküp piresledik dediler
hakkaten bende 10 gündür uğramıyordum oraya 10 yada 12 tane dolap kalmış .. arçelik var emme o modeli bulamadım bir kaç resim koyayım enstante olsun

hurdalığı karıştırırken ilginç şeyler gördüm horoz ölür gözü çöplükte kalırmış misali :cherry:

komple tofaş şanzumanı bile buldum :cherry::santa:
aradığın çamaşır makinası olaydı valla zşbille burada üstelik kartlarını , bordlarını genelde atmıyorlar yani modelli makinalar için söylüyorum , motorları genelinde yüzde 80 çalışır durumda ama içindeki bakırdan sebep direkt idam ediliyorlar bazen özerllikle tembihliyorum kendilerine hava güzel olurda makina parçalayacakları zaman beni arayın diyorum ve çamaşır makinalarının pirensibini çözmüş durumdayım parçalamasıda pek bi hoş oluyor :cherry::queen:
bakırı, demiri, pik ,i aliminyumu ,sacı hepsi ayrılıyor ve gerekenler pirese veriliyor geri dönüşüm güzel olay ...
objektifime takılan ilgin işe yarayabilecek şeyleride sizler için kareledim üzerim müsait edeğildi yani tulumlarımı giymemiştim yoksa bir kaç parça bişeyler taşırdım gene atölyeye :cherry::queen:
şu üsttekide ekonomimizin içler acısı halidir bence :cherry::queen: belki içinde bir kaç demet euro vardır emme yetişemedim pirese girmiş çoktan...
bu üsttekide elektirik panosu düğmeleri çoğu sağlam ve çalışır vaziyette boyamayada gerek yok al kullan , depo sahibi vedat abiye abi bunu pirese atma sana ilerde lazım olur dedim , :cherry: dudak büktü onlardan buraya çok geliyor !:santa:
mesela şu alttaki klima fanı ve büyük ihtimal çalışır bunu benim atölye basık olduğu için içerideki kaynak dumanını dışarı atmada kullanabilirim en kısa zamanda onu ordan almam lazım
ben oradan ayrılırken bir dolap daha geliyordu baktım oda arçelik emme çok eski model...
bu ağabeyimde deponun sahibi vedat abi..... adamın iyisidir üstünü her daim yağlı paslı görürsünüz , bazen kandisine takılırım yavvv vedat abi ben devamlı burda duracağım , her şeyi yaparım diyorum

irfan sen meraklısın elinden gelir yaparsın diyor :cherry: ancak onlar eşyaya eşya gözüyle değil ağırlık olarak değer biçiyorlar oraya giren tüm malzeme için konuşuyorum mesela bakır çok kıymetli onların gözünde ,
ayrıca maddi güç olarak istesin bu gün sıfır hayabusayı gözünü kırpmadan borçsuz harçsız alır , hurdacılık adı belki tuhaf ama türkiye ekonomisi açısından çok güzel bir sektör ve karlı bir iş , allah daha çok versin gözü olanın gözü çıksın adam çalışıyor didiniyor ne mutluki çalışarak hakkını alabilene...
neyse yüreciği güzel insanım ..... konunun ,içine ettim belki ama kusura kalma ... bu arada pantulu yağladım , bana bi pantul borcun var :cherry::queen:
şaka şaka senin canın sağ olsun umarım aradığın parça bulunur selametle...