Öncelikle ben teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.
Sorulara burdan üstü kaba cevap vermeye çalışayım, anlaşamadığımız bir nokta olursa sormaya devam edin hiç problem yok, bu konuyu bu yüzden açtım zaten belirttiğim gibi
Ben günlük hayatımda da arazi lastiği kullanıyorum belki bir tür alışkanlık bilemiyorum, tabi ki asfaltta verimli değil viraj veya yol tutuş kabiliyeti olarak fakat bende bir verim beklemiyorum zaten.
Lastiğin görevini, bana verebileceği performansı bilerek hareket ediyorum, ona göre davranıyorum, ıslak bir viraj gördüğümde boşu boşuna artistlik yapmaya çalışmayıp, sanki motor sürmeye dün başlamış adam misali kazık gibi dimdik giriyorum.
Ha yok, ben şehir içinde de illa düzgün verim almak isterim derseniz, dual purpose lastiklere çok güzel örnekler var bolca, en basit örneği Michellin SIRAC.
Ben sırac kadar hem araziye tahammül edebilen hemde asfaltta on numara beş yıldız görevini yapan bir lastik görmedim, şahsi fikrim tabi, örnek sadece.
Gidonların stock hali bile hemen hemen her sınıftan daha rahat zaten, birde gidon yükseltme yaparsanız arazide ayakta sürüş esnasın da mis gibi olur.
Rahattır uzun yolda omuz felan ağrıtmaz bu tip gidonlar.
Sele konforu motora göre değişiyor tabi ama, genel olarak naked/ss tarzından kat kat rahat, scooter, touring, adv gibi konforlu motorların selesi kadar yok.
Tabi konfor kişiye göre değişir, kime göre rahatsız neye göre rahatsız...
Selesini rahatsız hisseden kişilerin file minik yastık tarzı şeyler kullandığını duydum gördüm bolca, şahsen ben yıllardır motorda konfor aramadığım için pek ilgimi çekmiyo bu tür şeyler

Ayna yeterliliği de motora göre değişir, aynayı bi görüp konuşmak lazım

Şehir içinde artısı sayarak bitmez.
En basiti, gidonunuz yüksek olduğu için paketçi scooterlarının geçebildiği her yerden geçebilirsin, araçların dikizlerinden yüksekte olduğun için temas etmezsin.
Kıvraksın, kilit trafikte bile bisiklet gibi davranıp en hızlı şekilde aradan sıyrılabilirsin, gidon dönüş açıları en çok olan motorlar kendileri malum, neredeyse 60 derece sağa sola dönebiliyor ön lastiğin.
İnce zayıf olduğu için çoğu motorun geçemediği aralardan geçip gidebilirsin.
Eksileri uzun yolda biraz çıkar meydana, yine motora göre değişir bu konu tabi.
Oturuş pozisyonu düz ve dik olduğu için rüzgar çok alırsınız, ama bu sorunu ön siperlik taktırıp kurtuldum diyen bir dünya sürücü var, halledilmeyecek bir problem değil.
Diğer motor sınıflarına göre nispeten daha düşük top speed olur, öyle 200'e sabitleyip gidemezsini, motoruna göre ortalama 120-130 gidersiniz.
Gibi gibi şeyler
Bir motosiklet modeli üzerinden tartışılabilecek şeyler bunlar, genelleme yapmak çok zor

Kimi 100km üzerine çıkamazken, bir diğeri 130-140 sabit gidebiliyor.
Birinin selesi kalas gibi, diğerinin pamuk vs.
Bunları da kurcalarız, not ediyorum kafaya

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:46 ----------
Yuğtıbırmı olsak !? ::winkwink
şaka bi yana beceremem benlik işler değil :mrgreen:
Ha yüz yüzeyken birebir gayet insanı kitleyecek muhabbet çevirebilirim, açtığım bir konunun içinde kendini kaybeder çoğu dinleyen, ama kamera karşısında objektife bakarak yapabileceğimi sanmıyorum, bana birinin cevap vermesi, kavga edip tartışmamız lazım :mrgreen:
İBAN miban uzak olsun, şimdi buradan biri çıkıp " Ya sırf verdiğin emeğin hatrına gel çay ısmarlayayım" dese, arkadan mutlaka "Oooooo çay için demek !" falan sesi gelecek mutlaka tecrübeyle sabit

Böyle iyi
Bende teşekkür ederim okuduğun için