Birde bu değerler lpg ile meydana geliyor, benzin'de bu kadar yaksınlarda görelim, o tek silindirli motosiklete lpg taksın motor ömrü bitene kadar gider heralde. ::cherry:
Az yakan otomobilin alım maliyeti 50 bin tl.
Az yakan motosikletin alım maliyeti 3 bin tl.
Gitmeyen birşey ile (araba) karşılaştırma yapıp, hissiyat ve keyif konularına giremedim bile![]()
bunu burda daha öncedende konuşmuştum ama ne türkiyede bu lafların değeri var ne de değiştirebilecek potansiyelimiz.
motosikletler daha euro4 emisyonlarına çıkabildi mi?
motosikletlerden çıkan emisyon otomobillerden az olsada çıkan zehirli gazlar otomobillerin kaç katı fazladır.(teknoloji ve rüzgar direnci)
yıl oldu 2015 otomobillerde gördüğümüz turbo teknolojisini daha fabrika çıkışlı motorda yeni gördük oda intercoolersız
enjeksiyon püskürtmeyi daha küçük cclerde yeni yeni alışmakta sayılırız
yani diyeceğim o ki motosikletlerin teknolojisi otomobillere göre çok yavaş gelişmiş şuanda çok geridedir ve otomobillerde aerodinamik tasarımından dolayı sürtünme kat sayısı azdır . o yüzden cahil adamları bi mevkilere getiripte en iyi ulaşım aracı motosiklet ,sıkışık trafiğe çözüm ,en az benzini yakar,doğayı en az kirletir diye halka atıkları yalanları görünce çıldırmamak elde değil. motosiklet zevk işidir bunu böyle demek lazım
dün golf reklamında ortalama 3.8 LT olarak yazıyordu,benim octavia'nın 10LT yaktığını düşününce :santa:
Olay zevk meselesi ise durum kesinlikle motordan yana olurArabam motorumdan daha performanslı ama bununda bir dez avantajı var. Oda yakıt arabamla şehir içi 17-18lt yakarken benzer performansta bir motorla 5-6lt yakıyor. Ama olay bir yerden bir yere gitmekse cup motorlarla çok daha iyi değerlere ulaşılabilir. Benim fikrim arabanın ağırlığından dolayı eşit teknolojide motordan az yakamayacağı.