Arabam İçin Ucuz Yollu Ses Sistemi

Merhabalar. Hemen konuya gireyim;

1998 model bir Corsa'm var. Üzerindeki kolonlar benim gibi dışarıya müzik dinletmeyi sevmeyen birisi için yeterliydi. Fakat orjinal teybinden artık memnun değilim. O kaset aparatlarıyla falan uğraşmak istemiyorum. Hazır teybi değiştirmişken sol taraftaki kolonu temassızlık yapan ses sistemini de değiştirmek istiyorum. Fakat şöyle bir problemim var, motordan iyi kötü anlarım fakat arabadan, özellikle de elektrik işinden hiiiç anlamam =( Bu noktada sizden yardım istiyorum;

Bu ses işine kesinlikle çok para harcamak istemiyorum, orjinal kolonlardan biraz daha iyi ses alayım bana yeter. Camları titretmeye gerek yok.

Teyp için http://www.hepsiburada.com/department.aspx?categoryID=26080&sp=price=4&sorting=3

bu linkteki uygun bi teybi alsam yeter bana.. Görüntüsü kıro olmasın, bir de USB'den mp3 çalabilsin tamamdır =) çıkış güçleri hepsinde aynı görünüyor aşağı yukarı.. Bu konuda dikkat etmem gereken şey çıkış gücü mü oluyor? yoksa bir amfi aldığım zaman teybin çıkış gücü önemini kaybediyor mu?

Sonra sırada kolonlar var.. Kaç çeşit kolon almam lazım? Woofer, tweeter vs.. Yine aynı sitenin oto hoparlör bölümünde kıyamet gibi çeşit var. 50-60 ytl fiyata wofferlar, aynı fiyata diğer kolonlar falan.. hangilerinden almam lazım? Burada satılan wooferlara bir de kasa yaptırmak şart mı?

Son olarak sırada amfi var.. Öyle sanıyorum ki Tüm bu kolonları alsam bile, amfi olmadan bunların çıkaracağı ses ancak radyonun çıkış gücü kadardır. Haklı mıyım? Yine aynı sitede 60 liraya falan amfiler var. işimi görürler mi?

Tabi bunların içinde en önemli soru da şu; bütün bu donanımın montajını, kablolamasını vs nerede yaptırayım? Güvendiğiniz, işini seven, ütmeyecek bir usta tanıyor musunuz? Özellikle Maslak sanayi taraflarında olursa makbuldür.

Arkadaşlar bu gibi konularda her türlü yardıma açığım. Yeter ki "Dostum en az 1000 dolar harcaman gerek, o paraya bi cacık olmaz" gibi cevaplarla şevk kırmayın =) Hepinizi seviyorum, cevapları bekliyorum =)

Ah be arkadaşım sen nerdeydin yahu...

1000 Watts JBL KabinBass ve 4*100 Harward Anfi verdim 130 YTL ye.. bilseydim sana gönderirdim...Sadece bass 240 YTL normalde ki çok çok temiz kullanılmıstı iksi de sıfır ayarında ... Geç kaldın wallaha.. Keske ilanını buraya koysaydım... Neise sağlık olsun..

Ah be cakalaz.. napalım sağlık olsun =( Zaten tam olarak ne istediğimi, neye ihtiyacım olduğunu da bilmiyorum. Yani woofer almalı mıyım? gerek yoksa gereksiz mi? çünkü öyle kaporta titretip plaka düşürecek cinsten bi ses sistemi istemiyorum.

Bir de 4 yollu kolonlar var (ne demekse..) hem bas hem mid hem de tizler aynı kolondan çıkıyormuş. Bunlardan 4 tane falan alıp bir de küçük amfiyle mi desteklesem ne yapsam? Çok kararsızım =/ daha doğrusu çok bilgisizim...

eskiden tesisat yokken ayalarımızı tabana vururduk arabanın iinde sanki bas varmış gib oluyo (((((((((:)

tavsiye olarak .. ses sistemi yapan bi ustaya gidip şukadar bütçeyle ne yapılır diye sorman .. bizim bu tarafta var .. istersen götürebilirim seni benim arkadaşımdır kendisi . uygun bişey yapar

Son düzenleme:
jesse çok teşekkür ederim. ben de küçükken yapardım öyle ayaklarımı tabana vurarak suni bass =P

Ustaya götürücem ama önce elemanları kendim almak istiyorum. Geçen gün şirkette birisi konuşurken duydum, adamın ustası şey diyomuş: "biz ne yapsak bu internet sitelerinin fiyatlarına yetişemiyoruz. Adamlar kira vermiyo bişey yapmıyo. bi de çok fazla satışları var. biz nasıl başa çıkalım?" tarzı bişey diyomuş. Ben de bu yüzden hoparlör vs elemanları internetten sipariş edip, ustasına da montaj ve kablolama için başvurmak istiyorum. Biraz çakallık gibi geliyo kulağa ama malesef bu işe ayıracak çok fazla kaynağım yok =) bu yüzden tavsiyeleri bekliyorum hala =)

Aga kime gidersen git seni Dürtmeye calısacak.. Bak ben şimdi yazacağım sana ... Onlara bak..

Sen bass istemiyorum diyorsun o zaman bir teyp ve 2 kayık hoparlör işini görebilir anfi siz...Cok temiz bir ses alırsın..
Ama biraz Gürleten bir ses istiyorum diyorsan ; Bir bass ki Tüp bass lar var ucuz yollu ; bir anfi ; 2 de kayık hoparlör senin işini cok iyi görür..

GeLDim KeTÇaP :p Bazı yazdıklarımı sildim ; Şimdi sorununa cözüm getiriyorum...

Şimdi; Öncelikle bu işlerde teyp cok önemlidir.. Ucuz da olsa CD çalar bi teyp alman gerekiyor mesela piyasada Kamasonic Teypler 150-160 YTL gibi bir fiyattan satılıyor ve gayet iyiler... Teyp almandaki sebep Subb cıkısı olması ve hoparlörlere temiz ses vermesidir..

İkinci olarak ; büyük istemesen de içeride temiz ses alabilmen için sana bir bass lazım.. Ben şahsen Kabin bass ları öneriyorum..Piyasa da Sansui ve Boshman markalar mevcut ; özellikle Boshman cok iyi bir ses veriyor..Fiyatları da 80-100 arası bişey sefırları...Ama alabiliyorsan JBL 1000 Watts al ve sesi gör :)

Ücüncü olarak ; olmazsa olmazlar Kayık hoparlörlerdir.. Tiss sesi ve normal sesi alabilmen için bunlar şart.. Bass almasan dahi bunlar işini görebilir ; Kayıklarda sana sadece Pioneer 4 yönlüleri öneririm.. fiyatları 200 civarı ama gayet kaliteli ses veriyor.. Ama anfi ile kullanacaksan 40 YTL civarına Minton lar var ; onlar da güzel bir anfi ayarıyla temiz ses verebiliyor...

Anfi : Bi ses anfisi var bi bass anfisi ; sen ses anfisi alacaksın.. 4 çıkış alacaksın ; 2 çıkısı bass için 2 çıkısı kayıklar için kullanacaksın..Ben Harward 4*100 anfi kullanıyordum ; Bulabiliyorsan bundan al ; 1000 watts JBL bassı kaldırabiliyordu ; Her türlü işini görür... Fiyatı 130 YTL civarı bişey..

BunLAr sana ucuza mal olabilecek temiz bir tesisat işi :) Ama bass kullanmak istemiyorum diyorsan 2 kayık ve bir teyp alacaksın :) sesini fazla açmadan temiz ses alırsın :)

AKLINA TAKILAN BİŞEY VARSA HİÇ CEKİNMEDEN SORABİLİRSİN SAYGILAR

Son düzenleme:
Cakalaz çok teşekkür ederim! döktürmüşsün resmen =)

Sayende kafamda epey bi şekillendi olay. Yani ortalığı inletsin istemiyorum ama yine de basslar iyi çıksın isterim =) Bu tüp bass işi aklıma yattı.. Sanırım tüp bass dediğin, milletin sağda solda bazooka dediği şey oluyor =) Kabin işi sanırım benim için kullanışlı olmaz. Bagajı çok kullanıyorum, az yer kaplaması açısından tüp bass tercihim olacak. Şimdi onları araştırayım biraz.

Peki bir sorum daha var; ben bu tüp bassı ve kayık hoparlörleri aldıktan sonra, bunların montajı sırasında araçta değişiklik yapılacak mı? kapılarda küçük hoparlörler var (tweeter sanırım) onlar iptal mi olacak? aracı satarken eski orjinal haline döndürebilecek miyim?

Aracın hoparlörlerini istersen iptal edebilirsin ama gerek yok... Aküden kablo cekiliyor döşeme altından ki tesisat ustaaları 30 dakika da hallediyor bağlantı işini.. 30 YTL bi ücret alıyolar tabii ki...

Aracta değişiklik yapılmıyor ; dediğim gibi döşeme altından 2 vida sökülerek akü den kablo geliyor ve teybin olduğu yerden yine döseme altından bi kaç kablo doğru bagaja gidiyor..

Dağıtım zaten anfi den yapılıyor.. Kayıklar hemen bagajın üst kapağında oluyor ki kablolar görüntü kirliliği de yapmıyor... Araç satılırken orjinal haline getirmek yine ustanın işi ; 10 YTL karsılığında söküyor ..

Bajaj kullanıyorsan TüP bass lar idealdir..

Cakalaz çok saol, şimdi ne istediğimi biliyorum =) Orhanko'da sağolsun kendi ustasının erişim bilgilerini verdi. Herşey tamam yani =) geriye sadece gidip ürünleri satın alıp montajını yaptırmak kaldı =) Herşey için teşekkürler beyler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar