Araba Hakkında Yardım Acillll...

Tamirci Abilerimizden Ustalarımızdan Yardım Bekliyorum..

Dün Gece Arabamın Mazotu Bitti Ve Ben Yarı Yolda çektim Kenara Ve Benzinliğe Elimde Bir Ufak şişe Ile Gittim Ve Euro Dizel Doldur Dedim Azcık Hani Benzinliğe Kadar Gitsin Diye Adam Ama Normal Benzin Koymuş Tabi Ben O şekilde Farketmedim Ama Sonra Arabaya Yanlış Akaryakıt Koyduğumu Farkettim..2 Litre Kadar Sizce Ben Depoyu Fullesem Euro Dizel Ile O 2 Litrelik Benzinin Zararı Olurmu Yoksa Depoyu Temizletmem şartmı....lütfen Yardım Tamirci Ustalardan

Son düzenleme:

asm

Depona konan o benzini muhakkak boşaltmalısın. Aracın belki belli bir km yürür ama mazot pompası,enjektörler vs. bir zarar görebilir.

Mazot ve benzinin yapısı aynı değil. Hâkeza dizel araçlar ile benzinli araçların enjektörleri de, yakıtlarının yanma şekilleri de aynı değil. (kabaca tarif etmek gerekirse)

Sadece süt içen bir bebeğe sıcak çorba içirdiğini düşün. :)

Peki Bunun Bana Maliyeti Ne Kadar Olur Bu Konuda Bir Bilginiz Varmı ?

ya benzinlik çok yakın iterek bile gider zararı olmuyacağını bilsem fulletirim ama sonra o mazotta boşa gitmesin ondan korkuyorum eğer maliyeti ucuz ise hemen temizletirim ki garanti olsun

(ÖZELLİKLE TAMİRCİ ABİLERİMİZ VE USTALARDAN YARDIM BEKLİYORUM YANLIŞ BİRŞEY YAPMAK İSTEMİYORUM)

Son düzenleme:

asm

ya benzinlik çok yakın iterek bile gider zararı olmuyacağını bilsem fulletirim ama sonra o mazotta boşa gitmesin ondan korkuyorum eğer maliyeti ucuz ise hemen temizletirim ki garanti olsun

Benzinli araca mazot konunca arabanın çalışmadığını duymuştum.(hiç gelmedi başıma böyle birşey)

Ama mazotlu araca benzin konunca bir noktada arıza başgösterebilir.

Pompacılar bazen istasyonlara gelen araçlara yanlış yakıt koyabiliyorlar.

Onlar yanlış konan bu yakıtın nasıl boşaltıldığını biliyorlardır muhtemelen.

Benim Bildiğimde Sanırım Yağ Ile Tamizliyorlarmış Sonra Pompa Yardımı Ile Içerdeki Benzini Ve Hortumları Temizliyorlarmış Sanayide Hemen Yanımız Tam Ortasında Kaldım Ya Benzinliğe Gitcem Fulletcem Ya Sanayiye Gidip Temizletcem Tam Ortasında Suan Kaldı Araba :) Maliyeti Ne Kadar Bilsem Olmadı Yarın Sorcam

dızel araba nazıktır temızlet bence fazla masrafı olmaz motor kısmından hortumlardan boslatırlar bırde depodan bosaltırlar 50.100 alırlar tahmınım ama deponu fullersende pek sorun olacagını sanmıyorum ılk calıstırmada sorun yasarsın ondada bır kac kez kontagı ac kapa mazotu pompalasın oyle tekler calısır benzın bıtınce ama ılk dedıgım gıbı nazık tır dızeller garantı ıs yap hıc calıstırmadan temızlettır bence markasını bılmıyorum aracının ama pompa enjektor pahalı dır genelde bana kalırsa garantı olur temızlet

mazot koydunmu ne yaptın son durum bendede hyundaı accent vardı dızel o sebeple dızeller nazıktır dıyorum

yok işte dün oldu bu olay daha ellemedim yani yarın tamirci çağırcam kendi paramla zorluklarla aldığım için inanın dünden beri uyuyamadım

Aynısını yasadım daha önce ; Benzini almak için pompaya yanastım ve Dizel olan Arabama Benzin koydular 30 YTL lik yaklasık 9 litre kadar...
Hemen oracıkta müdahale ettim ; Pompacı büyük bir üzüntü ve yaptığı hatanın korkusuyla ; Hortum la geri cekti.. Sonrasında Mazot doldurdu.. Yani zor bir işi yok...
Benzin ile mazotu kesinlikle karıstırma; Hele ki Mazotlu aracların tamiratı benzinlilerin 3 katına denk geliyor...

Kesinlikle Benzin dolduracağınız zaman aracınızdan inin...

şöle Izah Edeyim Arabamda şuan Sadece O 2 Litrelık Yakıt Var Onu Hortumla çekebilrmiyim Yanı Ve Nasıl çekebilirim

Herkeze çopk Teşekkür Ederim Yazan Yazmayan Biraz Olsun Rahatladım Inş. Motoru Yememişizdir Ve Tamirci Bizimde 20 Senelik Tanıdığımız Olduğu Için Herhalde Itina Ile Yapar Ve Bana Yarın Akşam Arabayı Teslim Eder...yarın çalışıp çalışmadığını Yazarım Inş. çalışır Malum Yarın Haftasonu Bursa Geceleri Bizi Bekler :) Tüm Motorcu Abilerim Ablalarıma Slm Olsun Iyi Geceler.....

Son düzenleme:
benim böyle bi deneyimim oldu ve bunu genelde oto tamircileri yapar 10 lt benzinin içine 1 litre mazotu koyarak motoru temizlerler..
başlarda biraz şaşırırsın arabanın tekerleri altından çıkacak gibi olur dehşet bi hız olur makinede fakat bu zararsızdır tabi bunu çok sık aralıklarla deil 6 ay 1 senede bir yaparsın abartmaya gerek yok arabayı parçalamanında bi şeyi yok...
sakına fazla kaçırmayın benzini....

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ah be abicim.!:)

Boşu boşuna panik yapmışsın.
Doldur üstüne mazotu devam et.
Hiç bişey olmaz.
Yengen her 6 ayda bir mutlaka beceriyor senin yaptığını.
:p
Arabası 230 bin km de hala taş gibi.:)

Anlamıyorum nasıl beceriyor!!!:)

Hadi ben yapsam neyse.
Çünkü arabam dizel, motosiklet benzinli.
Yani dalgınlık olabilir.
Fakat hayatında mazottan başka bişey almamış olan yengeniz, senede en az 2 defa dizel arabaya benzin koymayı başarabiliyor.:)

Tabii biz burada suçu benzinciye atamıyoruz,çünkü yakıtı kendimiz koyuyoruz.:wiinkk:

Eğer tamirci mevzuyu abartırsa, sallama.
Deponu fulle devam et...:wiinkk:

Tamirci Geldi Depoyu Fln Temizlemek üzere çekici Ile Aldı Arabayı Garanti Olsun Dedi Ama Bu Bana Ders Oldu Valla Bundan Sonra Lamba Yandığı An Mazot Alcam...bu Olayda Bana 60 Ytlye Mal Oldu Herkeze Hayırlı Yolculuklar :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar