Ara Yağ Bakımı ve Servis

Selamlar,

Motorum 2024 250NK. Şu an 1500 kmde. Normal bakım aralıkları 5000 de bir. Ben motoru uzun zaman kullanmak istediğim için 2500 de bir ara bakım yapmak istiyorum. Kendim yapabileceğime eminim. Serviste bakım ücreti 1800 lira. Kendim motul yağ alıp koysam 325 liraya denk geliyor. Motor 1.5 L yağ alıyor. Sorum şu servis kendim bakım yaptığımı anlar mı ? Motorunda garantiden çıkmasını istemiyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Selamlar,

Motorum 2024 250NK. Şu an 1500 kmde. Normal bakım aralıkları 5000 de bir. Ben motoru uzun zaman kullanmak istediğim için 2500 de bir ara bakım yapmak istiyorum. Kendim yapabileceğime eminim. Serviste bakım ücreti 1800 lira. Kendim motul yağ alıp koysam 325 liraya denk geliyor. Motor 1.5 L yağ alıyor. Sorum şu servis kendim bakım yaptığımı anlar mı ? Motorunda garantiden çıkmasını istemiyorum.
servis kayıtları mevcut servise götürüp götürmediğini görebilirler bakımı kendin yaparsan garantiden çıkacak kendin yapmak istesen 2 yağ 700 tl para ödeyeceksin üstüne filtresi var ara bakım bu motorlara şart ama garanti çıkartmaya değmez honda vs olsa anlarım ama cfmoto bu bi anda ekranın gider 30binlik olursun

Motosikleti
Forza 250
Bence arkadaşın demek istediği şey şu “5 binde bir olan bakıma servise götüreceğim ama ara bakım olan 2500kmde bir yağ değişimini kendim yapmak istiyorum”
Sorunuzun cevabıysa hayır anlamazlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yağın rengi değişimden kısa bir süre sonra yine kararır zaten

servis kayıtları mevcut servise götürüp götürmediğini görebilirler bakımı kendin yaparsan garantiden çıkacak kendin yapmak istesen 2 yağ 700 tl para ödeyeceksin üstüne filtresi var ara bakım bu motorlara şart ama garanti çıkartmaya değmez honda vs olsa anlarım ama cfmoto bu bi anda ekranın gider 30binlik olursun
rutin 5000 baklımlarında zaten servise götüreceğim orda kayıt oluşturulur diye düşünüyorum. Motor kendisi kayıt tutmuyordur heralde o kadar teknoloji koyduklarını düşünmüyorum. Yağ ise trendyolda motul 3000 10w-40 1 litresi 220 tl. 3 şişe alsam 2 bakım götürür. oda bakım başı 330 liraya gelir. ekran ve parça konusunda haklısınız motor ucuz ama parça pahalı.

Bence arkadaşın demek istediği şey şu “5 binde bir olan bakıma servise götüreceğim ama ara bakım olan 2500kmde bir yağ değişimini kendim yapmak istiyorum”
Sorunuzun cevabıysa hayır anlamazlar.

Yağın rengi değişimden kısa bir süre sonra yine kararır zaten
Aynen bunu merak etmiştim. Teşekkürler.

Motosikleti
Forza 250
rutin 5000 baklımlarında zaten servise götüreceğim orda kayıt oluşturulur diye düşünüyorum. Motor kendisi kayıt tutmuyordur heralde o kadar teknoloji koyduklarını düşünmüyorum. Yağ ise trendyolda motul 3000 10w-40 1 litresi 220 tl. 3 şişe alsam 2 bakım götürür. oda bakım başı 330 liraya gelir. ekran ve parça konusunda haklısınız motor ucuz ama parça pahalı.
Demek istediğinizi anladım ben hocam en kötü Castrol 10-40 alsanız 350Tl eder dediğiniz gibi her bakım filtrede değiştirirseniz,servisin bakım fiyatının 1/3üne denk gelir ara bakım maliyetiniz.

Demek istediğinizi anladım ben hocam en kötü Castrol 10-40 alsanız 350Tl eder dediğiniz gibi her bakım filtrede değiştirirseniz,servisin bakım fiyatının 1/3üne denk gelir ara bakım maliyetiniz.
yağ için ilk servis motul koymuştu ikinci gittiğim aynı zamanda kawasaki servisi olan putoline koymuştu sizin öneriniz var mıdır?

Motosikleti
Forza 250
Ben açıkcası teknik olarak şu bu yağ anlamam pek bilgim yok.Motul’un 3-5-7k serilerinin hepsini önceki motorlarımda zaman zaman kullandım hiçbirinin birbirinden farkını ayırt edecek şekilde fark görmedim.Kullandığım etkisini en çok hissettiren yağ Putoline ın N-Tech Pro yağıydı,motordaki neredeyse bütün titreşimi almıştı ama diğerlerine göre sanırsam bir %30-40 daha pahalı en son litresi 550-600 civarındaydı.

Ben açıkcası teknik olarak şu bu yağ anlamam pek bilgim yok.Motul’un 3-5-7k serilerinin hepsini önceki motorlarımda zaman zaman kullandım hiçbirinin birbirinden farkını ayırt edecek şekilde fark görmedim.Kullandığım etkisini en çok hissettiren yağ Putoline ın N-Tech Pro yağıydı,motordaki neredeyse bütün titreşimi almıştı ama diğerlerine göre sanırsam bir %30-40 daha pahalı en son litresi 550-600 civarındaydı.
Oo fiyatlara baktımda Castrol 10-40ın neredeyse tam 3 katı,yine motul 5100ün neredeyse tam 2 katı fiyatı var.Fiyatı yüzünden psikolojik olarak iyi gelmiş olabilir 🤣🤣🤣

yağ için ilk servis motul koymuştu ikinci gittiğim aynı zamanda kawasaki servisi olan putoline koymuştu sizin öneriniz var mıdır?
Trendyol'da aldığınız profili internette aratarak motul yetkili servisi olup olmadığını bulabilirsiniz. Örn:Fzrulman , parcaxparca'dan aldım son seferde ve motul kullanan bir servise sorduğumda yağın orijinal olduğunu söylemişti. Ara bakımı kendiniz yapsanız anlaşılmaz, bende performanslı kullandığım için 1500KMde bir yağ değiştiriyorum çok hızlı değiştiriyorsun diyenler için motosikletimde yağ filtresi yok ve 1500KMde bile yağ son demlerine yaklaşıyor.

F54

yağ değişimi için 5000 km bile çok az bir km siz bunu yarıya düşürmek istiyorsunuz
parayı yoldan mı topluyorsunuz ?
honda yeni model motorlarda 110 cc 125 bakım aralığı 1000 5000 10000 15000 diye gidiyor aldığı yağ miktarı 650 ml neden gidip 2500 de değişelim kitapçık böyle yazıyor servis ara bakım saçmalığı dayatmıyor yollar avrupa da temiz bizde asfalt kötü demiyor yani herşey olağan akışında ilerliyor bu sefer kullanıcılar yok aga biz erken gelelim diyor
herşeyi tam zamanında yapmak çok mantıklı ve doğru olur

yağ değişimi için 5000 km bile çok az bir km siz bunu yarıya düşürmek istiyorsunuz
parayı yoldan mı topluyorsunuz ?
honda yeni model motorlarda 110 cc 125 bakım aralığı 1000 5000 10000 15000 diye gidiyor aldığı yağ miktarı 650 ml neden gidip 2500 de değişelim kitapçık böyle yazıyor servis ara bakım saçmalığı dayatmıyor yollar avrupa da temiz bizde asfalt kötü demiyor yani herşey olağan akışında ilerliyor bu sefer kullanıcılar yok aga biz erken gelelim diyor
herşeyi tam zamanında yapmak çok mantıklı ve doğru olur
Parayı yoldan toplamakla alakası yok 125ve 250CC tek silindir motosikletlerin trafiğin akışına yetişmek için yüksek devir kullanılıyor. İnsanların da ekonomiden dolayı Çinli motosiklet alabiliyor ve bu motosikletlerin bloklarının da çok sağlam olduğunu düşünmüyorum . Bana gelip birisi yıllık 3.5bin TL verip motosikletin yağında sorun çıkmıyacağından emin olmak mı yoksa 1.5bin TL verip yağ bakım aralıklarını uzatarak şuan ne olmuştur diye düşündürtmek mi diye sorsa kesinlikle 3.5bin TLyi seçerim. CBR125R kullanıyorum ve motosikletimin kitapçığında yazan 3bin KM bakımını 1.5-2bin KMde bir yapıyorum ve böyle yapmaya da devam edicem gerekirse 1-2 gün yemek yemem sigara içmem o yağı değiştiririm :ROFLMAO: .

F54

tmm kanka git değiş hatta 1.500 2000 çok 500km değiş ne diyebilirim ki hatta hiç yemek yeme her gün yağ değişimi yap o daha isabetli bir haraket olur motor eskimez seninle beraber yaşar

tmm kanka git değiş hatta 1.500 2000 çok 500km değiş ne diyebilirim ki hatta hiç yemek yeme her gün yağ değişimi yap o daha isabetli bir haraket olur motor eskimez seninle beraber yaşar
Bir ara Instagram'da görmüştüm dayının birisi sadece arkadaşlarının verdiği çıkma yağlarla bakım yapıyordu o dayıyla bir kan bağına sahip misiniz? Düzgün bir şekilde kitapçıkta yazan yağ bakımına göre %33,3 veya %50 daha erken yaptığımı söylemişim cebimden 1 ayda fazladan 200-300TL çıkıyor ve kafam rahat ediyor bu netflix veya herhangi bir uğraş olabilir size göre o zaman onlar da sokaktan topluyor parayı . Ayriyetten sonda da ciddiye alınmaması için gülücük koymuşum ama yaştan dolayı biraz aşşağılık kompleksi baş göstermeye başlamış sanırsam , kardeş tavsiyesidir isterseniz size rahatlıkla para toplıyabileceğiniz bir sokak adresi söyliyeyim yerden istediğiniz kadar toplıyabilirsiniz bu saye de sizde sokaktan topladığınız paralarla boş olan bir yere yani psikoloğa görünebilirsiniz. Arkadaş belki Karadeniz veya Ege bölgesinde yaşıyor nem oranları farklılık gösterebilir bu da belki yağ değişim süresini kısaltabilir veya adam zincir yağına para vermek yerine çıkma yağ veya dişli yağı kullanıyordur oradan eşitliyodur bütçesini . Ben şahsen öyle yapıyorum gaz yağıyla temizleyip üstüne çıkma yağla birlikte miss gibi yağlıyorum neymiş o ecnebi icatları yok motul zincir yağıymış çok sıçratıyormuş :ROFLMAO: :ROFLMAO:

F54

senin var mı gidip memnun kaldığın deli doktoru?

Motosikleti
VOGE250RR
Hocam arkadaşa neden bu kadar yüklendiniz ki anlamadım. Araba değil bunlar.Genel yüksek devir teker sürekli kesici gibi motoru zorlayıcı şeyler yaptıktan sonra sık yağ değişimi iyidir. 2-3bin km'de bir yağ değişimi hor kullanım için mantıklı.

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Aynı bloğu kullanıyorum bence 5000km uzun bir aralık bu modeller için ideali 2500-3000km aralığında olması lazım. Motul yerine putoline marka yağ tavsiye ederim.

Hocam arkadaşa neden bu kadar yüklendiniz ki anlamadım. Araba değil bunlar.Genel yüksek devir teker sürekli kesici gibi motoru zorlayıcı şeyler yaptıktan sonra sık yağ değişimi iyidir. 2-3bin km'de bir yağ değişimi hor kullanım için mantıklı.
Tatlı dille anlatmaya çalıştım anlamadı abimiz bu dilde belki anlar diye düşündüğümden öyle yazdım yanlış bir hitapta bulunduysam affola. Motosikletimi zorladığımı biliyorum aklımda soru işareti kalmasın diye yağ değişimini erken yapıyorum, bir insanın dışarıda düzgün bir öğün için harcıyacağı parayı motoruma harcamayı tercih ettiğimi söyledim ama arkadaş itinayla insanların kararlarına saygı duymayıp boyle yapıcan şoyle yapıcan yok her zaman oyle iyidir diyor.

Burada kimsenin kimseye düşüncesini kabul ettir me mecburiyeti yok.

Fikrini söylersin geçersin.

Ne bu şiddet ne bu celal?

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Selamlar,

Motosikletinizi ağır sayılabilecek koşullarda kullanıyorsanız periyodik bakım aralığını yarı yarıya kısaltabilirsiniz. Bunu da dikkatli ve özenli bir şekilde kendiniz yapabiliyorsanız tadından yenmez. Servis de bu durumu anlamaz. Zaten çoğu otomobilin servis ve bakım kitapçığında da benzer şeyler yazar. Mesela sürekli kısa mesafede, sıkışık/dur kalk trafikte, tozlu ve zorlu koşullarda kullanılan araçlarda tüm bakımların olması gereken süre ya da km.den yarı yarıya önce yapılması tavsiye edilir👍

Son düzenleme:
5000 km de servise götürmesek kendimiz yağını değiştirsek, 10.000 de gelip desek (garantiden çıkmasın diye-ne yardan ne serden😁) yağ değiştirmeye vaktim olmadı bu motoru servise garantiden alırlarmı almazlarmı?

Yukarıda sorulmuş anlarlar anlamazlar diye sonuçta kayıt tutup km de yazmıyorlarmı serviste?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar