- Motosikleti
- Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Tasarım konusuna bir yorum yapamayacağım tamamen kişisel bir şey. Tuono için supersport olmayan en supersport tipli motosiklet diyebiliriz tabi.
İlk yapacağım yorum, 250cc Svartpilen'den sonra Tuono 660'ın fazla güçlü kaçacağı olacaktır. Sayfalarca sürebilecek bambaşka bir konu, forumda da dışarda da benim gibi düşünmeyenler var, bir şey diyemem.
Geçen sene Aprilia çok sattı, böyle bir anda yükselince bir diğer kafa bulayan konu da bakım maliyetleri kısmı oldu.
Aprilia'nın bakımı pahalı. Nokta, çok uzatmanın anlamı yok. Daha önce de yazmışımdır belki tekrar olacak ama, bunun iki sebebi var.
Birincisi orijinal Aprilia parçaları global olarak da pahalı tarafta kalabiliyor. Özellikle "özel üretim" olanlar böyle. Örneğin 660'larda kullanılan buji NGK CR9IEX değil, buna çok yakın speclerde ama ufak farkları olan özel bir kod. NGK bunun yüksek performanslı motorlar için özel geliştirilen bir seri olduğunu söylüyor. İnanıp inanmamak sayfalarca sürebilecek ayrı bir konu. Hal böyle olunca €12'ye NGK CR9IEX yerine €50 civarına "Aprilia buji" alınca tad kaçıyor. Bu tarz şeyler her üreticinin yaptığı şeyler aslında, ama Türkiye'de jenerik parça kullanan Japonlara alışmış bir kitle olunca ekstra göz korkutucu oluyor. Bir de kullanıcı kitlesi daha tecrübesiz, marka bilinirliği de az, gidip Doğan Trend'den ön dişli alıyorlar, bakım faturaları kafa kırdırıyor.
İkincisi de Doğan Trend'in fiyat politikası. 2025'lerde bu biraz değişmiş görünüyor ama daha sene yeni başladı, geçmişe baktığımız zaman da Aprilia Türkiye'de ciddi ucuza satılıyor. Yedek parçada böyle bir şey yok. Bu da malı alırken verdiği parayı umursamayan ama iş bakıma gelince deliren Türk insanına pek iyi gelmiyor.
Öte yandan bakım pahalı demişken size Mayıs 2025'ten güncel bir fiyat.
BMW R1300GSA - 1000km rodaj bakımı fiyatı: 12bin TL. Ekstra bir işlem yok. Samandıra Borusan.
Bununla kıyaslarsan da bedava oluyor.
Tuono 660 alınır mı? Svartpilen 250'den geçiş kısmını kenara koyuyorum şu an Tuono 660 / Tuono 660 Factory fiyatına bu motora yaklaşabilecek bir motor satılmıyor Türkiye'de. Bu demek değil ki rakipleri alınmaz, bir malın "daha iyi motosiklet" olması diğer motorları "kötü motor" yapmaz.
Hocam katilmadigim konu bakim maaliyetleri kismi. Gecen sene STRS 765 aldigimda MT9 ile neredeyse kafa kafaya fiyatti. Suan mt 9 1 milyonu asti, STRS 760 bandinda. Aradaki 350 bine kac yil bakim ve aksesuar alirsin. Diger ornek bana gore aprillia RSV4 factory SBK racing kategorisinde tartisilmayacak bir alet. muadili honda 1000 RR suan liste fiyati 1.9 milyon. aralarinda suan 900 bin TL var. O 900 e ikinci motoru hatta 3. motoru alip ustune hepsine aksesuar alirsin. R1 keza 1.3 milyon. omurluk servis bakimin bedavaya gelir. Avrupa kalitesi de ayri bir konu.
Veya suan multistrada 1.4 milyona travel radar alabiliyorsunuz. yada tiger 1200 gt pro 950 falan. Ama 1000 lik versy 1.4 milyon, Africa twin 24 modeli 1 milyonun uzeri. 25 muhtemelen 1.2 milyon. Yani ben avrupalilarin artik bakim maaliyeti parca maaliyeti gibi dusunulecek sorunlari oldugunu pek sanmiyorum. Ileride ne olur bilemem.
Buarada Tuono 660 cok iyi bir secim. Pesinde indirimde yapiyorlar veya bir kismi pesin kalani 6 taksite boluyorlar. Simdiden umarim icinize sinen motoru alirsiniz