Antifrizi yanlış kullanmış olabilir miyim?

Anladığım kadarıyla sistemde sıvı eksilmiş sende komple yenileyeyim demişsin , konu böyleyse eksilmenin sebebine baktın mı ?
motosikletde genleşme kabı yoktur sadece hararet çok yükselirse kaba basınçlı hava tahliye edilir o esnada kaptaki sıvı hava ile yer değiştirir..

Bu tarz motosikletlerde genelde 1 litre civarı sıvı alır ve genelde üreticilerin karışım tavsiyesi %50 su ve %50 antifrizdir. Siz ne kadar antifriz eklediniz?
Full antifriz ekledim fakat su eklemek için bir boşluk bıraktım eklicem zaten suyu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anladığım kadarıyla sistemde sıvı eksilmiş sende komple yenileyeyim demişsin , konu böyleyse eksilmenin sebebine baktın mı ?
motosikletde genleşme kabı yoktur sadece hararet çok yükselirse kaba basınçlı hava tahliye edilir o esnada kaptaki sıvı hava ile yer değiştirir..
Evet dediğiniz gibi oldu fakat suyun eksilme nedenini çözemedim herhangi bir yerde kaçak yok ilk aldığımda f seviyelerindeydi değiştirmeden önce kontrol ettim low seviyesine gelmişti

Full antifriz ekledim fakat su eklemek için bir boşluk bıraktım eklicem zaten suyu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet dediğiniz gibi oldu fakat suyun eksilme nedenini çözemedim herhangi bir yerde kaçak yok ilk aldığımda f seviyelerindeydi değiştirmeden önce kontrol ettim low seviyesine gelmişti
Eksilme çok azmış ama sen yinede yağın rengini takip et , şom ağızlı gibi en kötüyü dillendirmeyelim de silindir kapak contası kaçırıyorsa dışarı değil içeri verir suyu kartere iner su , yağ çamurumsu bir kıvam ve renge bürünür zamanla yatak yorgan zarar görür..

Ayrıca ful antifiriz kesinlikle olmaz , hem koruma derecesi düşüktür hemde hararet yükselir biraz..

Eksilme çok azmış ama sen yinede yağın rengini takip et , şom ağızlı gibi en kötüyü dillendirmeyelim de silindir kapak contası kaçırıyorsa dışarı değil içeri verir suyu kartere iner su , yağ çamurumsu bir kıvam ve renge bürünür zamanla yatak yorgan zarar görür..

Ayrıca ful antifiriz kesinlikle olmaz , hem koruma derecesi düşüktür hemde hararet yükselir biraz..
Üzerine su ekleyeceğim

Motosikleti
Hero Dash 125
Kaliteli antifiriz kullanın.Antifiriz işi biraz karışık gibi gelebilir. OAT, HOAT , G12, G13, G13+ gibi çeşitler; kırmızı, yeşil, mavi hatta motulde sarı gibi renkler karşınıza çıkar. En doğrusu motorun kullanım kılavuzunda yazan özellikte olanı kullanmaktır. Castrol,Shell, Total, Motul gibi markalar iyidir. Etilen glikol bazlı antifirizler işinizi görecektir. Organik asit teknolojisi ile üretilenler genelde kırmızı ya da pembe renkli oluyorlar. Bir de piyasada konsantre olup yarı yarıya saf su ile karıştırılıp kullanılanlar ya da hazır karışım olup direk kullanıma hazır olanlar(Ready to use) mevcuttur.

Örtmenim bu soru sınavda çıkar mı?😇

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar