Anlas wintergrip 2 yol tutmuyor

62hir43.jpeg
125 cc Motosikletime kış öncesi caprayı çıkarıp winter grip 2 taktım. Capra ile yağmurlu havalarda kaymayan motor winter grip ile yanlamaya başladı gazla. Kış temelli yapılmış olan lastik yağmurda tutuşu böyle bırakıyorsa karda ne yapacağımı cidden düşünmeye başladım. Lastik yeni üretim, doğru yönde takıldı, lastik havalarına dikkat ediyorum. Güçsüz bir motorda Lastiğin tutuşu kaybetmesine anlam veremiyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Sezonun ilk yağan yağmurlarında yerler sabun gibi olur, o lastikleri 38.000 kilometre civarı oldu kullanıyorum ve bahsettiğiniz gibi yağışlı havalarda sıkıntı yaşamadım.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Lastik takıldığından beri kaç km kullanıldı? Belki mumunu atmamıştır.

Önde varda arkada yok. :)
Bizdeki Kuba da da 15.000 i geçti winter grip , hala ilk günkü gibi , yol tutuşu da harika valla Burakr25 iyi bilir Şirintepe baya dik yokuşlu biryer , sabah ayazında bizimki o yokuşlardan bi iniyor nefesimi tutuyorum duramayacak diye 😬
Medley'de Michelin Citygrip var arka abs devrede iniyorum arkasından 😂

Motosikleti
Ns200 15"
Bizdeki Kuba da da 15.000 i geçti winter grip , hala ilk günkü gibi , yol tutuşu da harika valla Burakr25 iyi bilir Şirintepe baya dik yokuşlu biryer , sabah ayazında bizimki o yokuşlardan bi iniyor nefesimi tutuyorum duramayacak diye 😬
Abi arka lastik çok ısınacak kadar sürüş yapmadıysa hemen bitmemesi normaldir, gerçi benim arka 30.000 civarında kabak olmuştu, önde halen dişler duruyor ve tutuşta bir sıkıntı yaşamadım.

Abladan fren dersi almak gerek. :D

lastiğin rodajı bittimi? o lastik limitlerinde fukara sümüğü gibi yapışıyo yola desem çokta abartı olmaz

Yazın söküyor musunuz wg i ?

Bence o fren farkı ağırlık farkındandır. :ROFLMAO:
yav bende hafifim artık 15 kilo verdim ne yapıyım daha aç bilaçmı gezeyim , birbucuk porsiyon köftedemi yemiyelim ölümlü dünyada , deli gibi spor yapıyorum hergün sahildeyim 😁
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazın söküyor musunuz wg i ?
yaz kış kullandık , kuryelerde yazın kullanıyorlar belki 150 defa gördüm desenini bile tanıyorum artık..

Son düzenleme:
Lastik takıldığından beri kaç km kullanıldı? Belki mumunu atmamıştır.
300 km oldu

62hir43.jpeg
125 cc Motosikletime kış öncesi caprayı çıkarıp winter grip 2 taktım. Capra ile yağmurlu havalarda kaymayan motor winter grip ile yanlamaya başladı gazla. Kış temelli yapılmış olan lastik yağmurda tutuşu böyle bırakıyorsa karda ne yapacağımı cidden düşünmeye başladım. Lastik yeni üretim, doğru yönde takıldı, lastik havalarına dikkat ediyorum. Güçsüz bir motorda Lastiğin tutuşu kaybetmesine anlam veremiyorum.
300 km oldu takılalı lastik mumu da rodajı da bitti

Motosikleti
D400
eski motorumda anlas tournee vardı ısınana kadar g.t atıyordu ama sonra çok memnundum

dominarda winter kullanıyorum ne yaz ne kış hiçbir problem olmadı. uzun zaman yağmadıktan sonra yeni yağan yağmur ise her türlü kayar.

1. 300km de lastik daha yeni kıvamına geliyor.
2. WG2 kar lastiği değil, kış lastiği
3. Yağmurda tutuşu çok iyidir.
4. En büyük özelliğini kurudan ıslağa ıslaktan kuruya geçişte gösterir.
5. Çapraz karkas lastiktir. Bastığınız havayı hem motora hemde sürücüye göre ayarlamanız gerekli.
Bu sayede lastik yolun kıvrımlarını kavrayacaktır. Aşırı hava basarsanız hiçbir verim alamazsınız.
6. Lastiğin montajı önemli. Bir motorumda WG2 yi , 2 kez söktüler taktılar ama her seferinde balans bozukluğu oldu. Beceremediler montajını.
En sonunda fabrikayı arayıp yetkili servis telefonu alarak Çağlayandaki bir fabrika yetkili servisine lastiği tekrar söktürüp taktırmıştım.
Ardından 25.000 km kadar hem yaz hem kış, hem şehiriçi hemde turlarda kullandım. Hiçbir sorun yaşamadım.
Lastiğiniz doğru monte edilmemiş olabilir. Fabrikayı arayıp yetkili servis bilgisi alın.
EĞER DÜZ VE TEMİZ YOLDA MOTOR HOPLUYOR ZIPLIYOR GİBİ OLUYORSA.
ÇOK ÇOK ÇOK BÜYÜK İHTİMAL LASTİKÇİ WG2 Yİ TAKMAYI BECEREMEMİŞTİR.

7. Son olarak; WG2 de bir lastik. Takarım, atlarım, hoplarım, zıplarım, her şeyi yaparım demeyin.
8. Birşey daha... Ön tekerden uğultu gelecek. Özelliklede 40-50 den sonra.
Lastiğin formundan kaynaklı olarak oluşan bir sestir.
İki kez bilyelerde sorun var diye servise gitmiştim. Sonradan servis anlamıştıki ses lastiğin yapısından kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
yav bende hafifim artık 15 kilo verdim ne yapıyım daha aç bilaçmı gezeyim , birbucuk porsiyon köftedemi yemiyelim ölümlü dünyada , deli gibi spor yapıyorum hergün sahildeyim 😁
Seni son gördüğümde çok incelmiştin. Böyle iyi. Hele yaz gelsin yarım kilo köfteleri gömmeye yerin var ne güzel işte.

Son düzenleme:
1. 300km de lastik daha yeni kıvamına geliyor.
2. WG2 kar lastiği değil, kış lastiği
3. Yağmurda tutuşu çok iyidir.
4. En büyük özelliğini kurudan ıslağa ıslaktan kuruya geçişte gösterir.
5. Çapraz karkas lastiktir. Bastığınız havayı hem motora hemde sürücüye göre ayarlamanız gerekli.
Bu sayede lastik yolun kıvrımlarını kavrayacaktır. Aşırı hava basarsanız hiçbir verim alamazsınız.
6. Lastiğin montajı önemli. Bir motorumda WG2 yi , 2 kez söktüler taktılar ama her seferinde balans bozukluğu oldu. Beceremediler montajını.
En sonunda fabrikayı arayıp yetkili servis telefonu alarak Çağlayandaki bir fabrika yetkili servisine lastiği tekrar söktürüp taktırmıştım.
Ardından 25.000 km kadar hem yaz hem kış, hem şehiriçi hemde turlarda kullandım. Hiçbir sorun yaşamadım.
Lastiğiniz doğru monte edilmemiş olabilir. Fabrikayı arayıp yetkili servis bilgisi alın.
EĞER DÜZ VE TEMİZ YOLDA MOTOR HOPLUYOR ZIPLIYOR GİBİ OLUYORSA.
ÇOK ÇOK ÇOK BÜYÜK İHTİMAL LASTİKÇİ WG2 Yİ TAKMAYI BECEREMEMİŞTİR.

7. Son olarak; WG2 de bir lastik. Takarım, atlarım, hoplarım, zıplarım, her şeyi yaparım demeyin.
8. Birşey daha... Ön tekerden uğultu gelecek. Özelliklede 40-50 den sonra.
Lastiğin formundan kaynaklı olarak oluşan bir sestir.
İki kez bilyelerde sorun var diye servise gitmiştim. Sonradan servis anlamıştıki ses lastiğin yapısından kaynaklanıyor.
Kışta kar olmuyor mu hocam?
Caprada böyle bir şey yaşamadım diyorum 300 km de lastik alışıyor diyosunuz.
Kuru zemin performansına bişey demiyorum ama yağmurda yanladığımıda biliyorum.
Giderken herhangi bir balans sorunu yaşamadım.
Sizin yağmur dediğiniz nasıl bir yağmur bilmiyorum ama bizim burada sel olurcasına yağıyor bazen. Normalde alışkanlığım %80 ön fren %20 arka frendir ama şuan 50-50+ motor freni ile yavaşlıyorum. 50 bin km tecrübem var. Acemisi sayılmam yani motorsikletin.

eski motorumda anlas tournee vardı ısınana kadar g.t atıyordu ama sonra çok memnundum

dominarda winter kullanıyorum ne yaz ne kış hiçbir problem olmadı. uzun zaman yağmadıktan sonra yeni yağan yağmur ise her türlü kayar.
Yeni yağan yağmurda kayıyor hocam dediğiniz gibi

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... 50 bin km tecrübem var. Acemisi sayılmam yani motorsikletin.

Yeni yağan yağmurda kayıyor hocam dediğiniz gibi
"50k tecrübem var acemi değilim" yazdıktan sonra "yeni yağan yağmurda kayıyor" yazarsanız bende mavi ekran çıkıyor ama? 🤣 💦

Yeni yağan yağmurda 25.000₺'lik lastik de kayar çünkü; 50k kullanmış binicinin bunu bilmesi lazım? Peşinen yazayım; eğer olur da "Yeni yağan yağmurda Capra kaymıyordu ama?" yazacak olursanız Anlas reklâmı yapıyorsunuz diye algılayacağım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar