anlamadığım bişey var

ya neden başlangıç motoru olarak hep 250 cc öneriliyo aynı kilolarda 600 cc ile başlanmazmı fazla hız yapılmasa 250 cc kadar hız yapılsa ne fark var yani ya??

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dediğin doğru ama 250cc yanlış bence. Scooter daha iyi başlangıç için.

250 cc ile 600cc çok farklı 600cchatayı tolore etmez yani çok fazla pardonun olmaz hele yeni başlayan için tabi birde gaza gelirde sıkarsan kontrol edememe olasılığı yüksek :cat:

İnsanoğlu hep fazlasını ister yetinmeyi bilmez..
Bunun için düşük cc öneriyorlar..
Aslında olay cc de değil gücü az olan motorları öneriyorlar demeliyiz :)

Çünkü zaten olay az hız yapmayı öğrenmek. 600'lük bir motorda motoru kaldırırken acemilikle debriyajı elinden kaçırırsan (ki birkaç kez başıma geldi) ya tekere kalkarsın ya patinaja düşersin, en yakındaki cisme çarpman çok olası, ufak motordaysa böyle bir şey olmaz. Büyük motorla virajda fazla gaz açarsan düşersin, viraja fazla hızlı girersin yoldan çıkarsın vs. vs...

Kıyaslama için örnek vereyim:

Honda CBF150'nin (125cc-11hp) 0-100 hızlanması 13 saniye civarında. Bu hızlanmayı yapan otomobil olarak Fiat Albea var.

Kawasaki Ninja 250'nin (250cc-30hp) 0-100 hızlanması 7 saniye civarında. Bu hızlanmayı yapan otomobil olarak Peugeot 106GTi var.

Yamaha MT-03'ün (660cc-48hp) 0-100 hızlanması 5.5 saniye civarında. Bu hızlanmayı yapan otomobil olarak Subaru Impreza WRX STi var.

Honda CBR600RR'ın (600cc-120hp) 0-100 hızlanması 3.5 saniye civarında. Bu hızlanmayı yapan otomobil olarak Porsche 911 Turbo var.

Suzui GSXR1000'in (1000cc-180hp) 0-100 hızlanması 2.5 saniye civarında. Bu hızlanmayı yapan otomobil olarak Bugatti Veyron 16.4 var.

Hayatında ilk kez otomobil kullanacak adam hangisiyle başlamalı? (önemli not: otomobilden düşemezsiniz :))

Son düzenleme:
Khutuck Hocam Çok Güzel Açıklamış :) Sen şurdaki farkı anlayamamıssın 250cc nın yapacagı hızı gecmesek dıyorsun :) Pekı o Hıza Kac sn de cıkacagını bılıyor musun :) artık 600RR ile 1 vıtesde gezersın hep :) Onemli olan güç kısmı sen bır 600 luk 4 sılındır makınada artcı olarak gaz actırırsan ne demek ıstedıgımı anlarsın :)

artık 600RR ile 1 vıtesde gezersın hep :)

katiliyorum ama o bile yetmez... asil mevzu 1. viteste basliyor zaten.. arkadaslar motorun cc'si buyudukce sadece son hizi artmaz ayni zamanda gaza verdigi tepkilerde artar..

''amaan noolcak motor 180 yapiyosa, ben 1 sene 120 yi gecmem, oluuuur biteeer'' gibi ultra mantik otesi bir dusunceniz varsa lutfen onu kafanizdan defediniz..

- milimetrik bir zamanlama hatasi ve buyruuun: tek teker!.. hemen ardindan yasanan ufacik bir panik ve dusmemek icin gidona asilin veee hop rovesataaa!

yada

- bileginizi 3mm. fazla cevirdiniz ve motor firladi, panikle siki bir freeeeen vee asfaltla ask!

bir bakima at binmek gibi de dusunebilirsiniz.. nasil ki buyuk, guclu ve hizli atlar daha yeni baslayanlara verilmezler motorda da ayni iste.. nasil ki ''aaa ben yavas surerim atin hizli olmasi fark etmez'' gibi bir mantik yoksa, o atin sizi alip ucuracagi bir gercekse, motor da sizi aliiir goturur efendim.

600 cc bir motosiklet yeri geldiğinde canavara dönüşebilir.Yeni başlayanlar için böyle bir gücün elinin altında olması iyi bir şey değil kanımca.

Motorun üstünde hızı hissetmezsn. Hep gözünün gördüğü yerde olmak istersin. Küçük cc olursa motorun zorlanmasından anlarsım. Büyük cc ise acemi olursan da yapıştığın zaman anlarsın....
Mesele yalnız motoru sürmek değil ayrıca her türlü yol ve trafikte ona hakim olmak demektir....

Son düzenleme:
9 yıldır motosiklet kullanıyorum tam tamına, yaklasık 11 motor degistirdim bunların icinde yuksek cc maxilerde vardı ama bu fazer baska yeni baslayacak olanlar lutfen cok kapsamlı dusunun....

herkese yorumları için teşekür ediyorum saol'un kafamdaki soru işareti yok oldu şimdi bide bişi daha sorucam belki bileniniz vardır.suzuki gsxr 600 ün en son hızı kaçtır??

insanoglunun düşünce ve hayallerine dur desen bile o durmaz.
hep daha fazlasını daha büyügünü ister.
gidip direk 600 lük makinayla başlarsan.
yaşayamadan bu hayattan göç edersin..
sindire sindire makinanı büyütebilirsin.en uygun yol budur:cat:

Moderatör
Motosiklet kullanmaya 600 cc'lik bir makina ile başlanmaz.. Zira daha önceden 150-250 cc aralığında kullandığınız bir motorunuz varsa ve an az 10.000 Km. yol yapmışsanız 600 cc makina kullanabilir, yoldaki tehlikeler, gaz fren dengesi, viraj, kullanım teknikleri hakkında zorlanmazsınız.
Yok eğer direk 600 cc makina alıp onunla başlayacağım diyorsanız, imkansız olmamakla birlikte kaza yapmamanız mümkün. Fakat yapacağınız herhangi bir kaza ciddi yaralanmalara, ölümünüze, en iyi yönüyle motosikletinizde ciddi hasarlara neden olacaktır. Çok ta resmiyim ayrıca bugün :p

Dediğin doğru ama 250cc yanlış bence. Scooter daha iyi başlangıç için.

Ayrıca bu konuya katılmamaktayım.. Scooter ile motosiklet kullamaya başlamak motosiklet kullanmayı öğretmez, aksine yeteneklerinizi daha da köreltir kanısındayım.. Vites, debriyaj ve gaz ilişkisi çok önemli bir konu olduğundan vitesli motor kullanmak istiyorsanız vitesli motorla başlayınız motosiklet hayatınıza.

Son düzenleme:
Heheh. Dejavu oldum sanki. Ya aynı konu binlerce kez açılmıştır herhalde. Bakalım ne olacak şimdi:p

Çünkü zaten olay az hız yapmayı öğrenmek. 600'lük bir motorda motoru kaldırırken acemilikle debriyajı elinden kaçırırsan (ki birkaç kez başıma geldi) ya tekere kalkarsın ya patinaja düşersin, en yakındaki cisme çarpman çok olası, ufak motordaysa böyle bir şey olmaz. Büyük motorla virajda fazla gaz açarsan düşersin, viraja fazla hızlı girersin yoldan çıkarsın vs. vs...

Kıyaslama için örnek vereyim:

Honda CBF150'nin (125cc-11hp) 0-100 hızlanması 13 saniye civarında. Bu hızlanmayı yapan otomobil olarak Fiat Albea var.

Kawasaki Ninja 250'nin (250cc-30hp) 0-100 hızlanması 7 saniye civarında. Bu hızlanmayı yapan otomobil olarak Peugeot 106GTi var.

Yamaha MT-03'ün (660cc-48hp) 0-100 hızlanması 5.5 saniye civarında. Bu hızlanmayı yapan otomobil olarak Subaru Impreza WRX STi var.

Honda CBR600RR'ın (600cc-120hp) 0-100 hızlanması 3.5 saniye civarında. Bu hızlanmayı yapan otomobil olarak Porsche 911 Turbo var.

Suzui GSXR1000'in (1000cc-180hp) 0-100 hızlanması 2.5 saniye civarında. Bu hızlanmayı yapan otomobil olarak Bugatti Veyron 16.4 var.

Hayatında ilk kez otomobil kullanacak adam hangisiyle başlamalı? (önemli not: otomobilden düşemezsiniz :))

Bu kadar mı güzel anlatılır.Valla bravo

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tamamen beygir gücü etkisi yüzünden. ben 20-25 hp üstündeki bir aracın kolay kontrol edilebileceğini sanmıyorum. hele sürekli kullanacaksan mutlaka bir sorun yaşarsın.

çok tehlikeli sakın böyle bir hataya düşmeyesin ayrıntıları arkadaşlar söylemiş zaten

mantıklı olan budur da ondan . küçük cc motorlar az güç üretir yaptığın hataları düşük hızda affedilir hale getirebilirsin ama yüksek hızda yaptığın hataların affı olmaz !!!

arkdaşım möhüm olan cc değil 250 cc lik çin malı chopper motorlar cbr 125 ten yavaş gidiyo önemli olna cc değil bence bide sen kendine güveniyosan istediğin cc den başla bu arada düşünce ne benim canım acır ne sitedeki diğer arkadaşların sadice olan sana olur ufakken mutlaka biyerleden düşmüşsündür o anları gözünde canlandır ondan sonra alacağın cc ye karar ver

Ayrıca bu konuya katılmamaktayım.. Scooter ile motosiklet kullamaya başlamak motosiklet kullanmayı öğretmez, aksine yeteneklerinizi daha da köreltir kanısındayım.. Vites, debriyaj ve gaz ilişkisi çok önemli bir konu olduğundan vitesli motor kullanmak istiyorsanız vitesli motorla başlayınız motosiklet hayatınıza.

adam ileride daha büyük(maxi) scooterlara devam etmek istiyosa ne yaacağız mesela ben ileride alıp büyük bi scooter öle devam attirmek istiyorum motosiklet hayatımı

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar