Site düzenini sağlamak için koyduğumuz birçok kural var, bu kuralları elimizden geldiğince uygulamaya çalışıyoruz.
Bu kurallardan biri de siyasi politik konuların forumda tartışılmasının yasak olması.
Sitede kısıtlama olmadan her türlü konunun tartışılmasını bizde isteriz, burada sorun ne konuşulduğu değil nasıl konuşulduğu
yapılan yazışmalardaki üslup ile ilgili. Mesajlardaki seviye korunursa site yöneticilerine gerek kalmayacaktır ama malesef bu olmuyor.
Bazı üyeler kendi fikirlerinin dışında bir fikrin olmasını bile tahammül edemiyor. Kendi fikrini savunamıyor karşısındakine hakaret ediyor.
Genel olarak insanlarda bir tahamülsüzlük var, birbirimize karşı saygılı olmadıkca siyaset değil genel olarak hiçbir şey konuşamayız.
Defalarca söylediğimiz birşeyi tekrar yazıyorum.
Forumda rahatsız olduğunuz üslubunu beğenmediğiniz konu veya bir mesaj ile karşılaşırsanız o mesajın altında yer alan
bu mesajı şikayet et butonu ile site yöneticilerine iletmelisiniz. Şikayet edilen, içerisinde siyasi tartışmaların olduğu söylenen
konuların ve içindeki mesajların hiçbiri site yöneticilerine gönderilmemiş. Birkaç duyarlı üyemiz dışında bu özelliği kullanan malesef yok.
Eğer şikayatci olmazsanız site yöneticileri de o konulara müdehale etmeyebilir.
+ Kullanıcıları kışkırtma amaçlı yazılar gördüğünüzde -
+ Siyasi politik tartışma çıkartmak için konu açıldığında -
+ Konuları siyasete çevirmeye çalışan mesajlar gördüğünüzde -
+ Tartışmanın seviyesini koruyamayıp hakarete varan mesaj yazıldığında -
+ Karşınıdakinin üslubunu beğenmediğinizde -
Site yönetimi olarak üye isteklerini her zaman dikkate alıyoruz, bu konudaki tartışmaları da dikkate alacağız.
Tabii ki seviyesinde tartışmalar yapılmalı. Bu konu başlığı içinde beğenmediği mesajı şikayet eden kaç kişi olacak göreceğiz.
Ayrıca konu üzerinde ciddi tartışmaların olması gereken bir başlık ama anket şıkları biraz ciddiyetsiz olmuş.
Tabii makseli sert tartışmaların olacağı bir konuyu yumuşatmak istemiş olabilir.
Bana kalırsa şıklar evet ve hayır olmalıydı, isteyende fikrini konuda yazabilir.
Benim oyum "
ben bilmem yöneticiler bilir"
Tüm üyeler farklı düşünse de hepimizin ortak yönleri hala çok fazla.
Her konunun yüksek seviyede tartışıldığı forumlar dilerim.